Çeşitli mevsim meyveleriyle hazırlanan pestiller, meyveleri kışa taşımanın en lezzetli yollarından biri. İncir pestili de bunlardan biri.. ağustos ve eylül aylarında nefis incirlerle hazırlanan pestil hem besleyici hem de tatlı krizlerine birebir. Peki incir pestili nasıl yapılır? İşte adım adım incir pestili tarifi ve malzemeleri...
#İncir Pestili Nasıl YapılırYaprak sarması, her zaman sofraların vazgeçilmezi. Etli ya da etsiz olarak hazırlanan yaprak sarması sararken çok doldurmamaya dikkat etmekte fayda var. Böylece sarmaların patlaması da engellenir. İncecik sarılan ve bulgur ya da pirinçle hazırlanan sarmaları yemeye doyamayacaksınız. Peki Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte yaprak sarması tarifi ve malzemeleri...
#Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl YapılırBu aralar bizim atölyede hummalı bir çalışma var. Hatta bayram seyran demedik, Çorlu çiftliklerinden domates, biber, patlıcan ve bir sürü sebze-meyve seçtik. Farklı farklı salça ve turşuları çalışıyoruz. Kışa taşımayı hayal ettiklerimizi kavanozluyoruz. Şehir insanlarının evdeki imkanlarıyla, bunları en kolay nasıl yapabileceğini araştırıyoruz. Bu haftanın yazısını düşünürken, kendi salça ve turşusunu yapmak isteyenlere bir liste çıkardım