GeriMutfak Tüyoları KESME AŞI TARİFİ: Sivas usulü kesme aşı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

KESME AŞI TARİFİ: Sivas usulü kesme aşı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

KESME AŞI TARİFİ: Sivas usulü kesme aşı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ev eriştesi ile hazırlanan Sivas usulü kesme aşı kışın sevilen çorbalarından yer alıyor. Ev eriştesi hazır olduğu takdirde kısa sürede hazırlanabilen kesme aşı nasıl yapılır merak edenlere, işte Sivas usulü kesme aşı tarifi ve malzemeleri...

Yeşil mercimek ve kıymanın da malzeme listesinde olduğu kesme aşı protein açısından oldukça zengin bir yemek. Aynı zamanda erişte ile yeterince doyurucu ve besleyici bir özellik taşıyan Sivas usulü kesme aşı tarifi detayları hemen aşağıda...

KESME AŞI MALZEMELERİ

1 çay bardağı yeşil mercimek

2 çay bardağı ev eriştesi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber + domates salçası

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı kuru nane

Tuz

KESME AŞI NASIL YAPILIR?

Yeşil mercimeği 1 litre suda haşlayın.

Hafif diri kalacak şekilde haşlanan mercimeğin içerisine erişteleri atın.

Ayrı bir tavada yağ, kıyma, salça, soğan ve naneyi kavrun.

Mercimekli suyun içerisine ekleyip karıştırın.

Tüm malzemeler bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

False