GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta yanardağ boranisi tarifi: Balkabaklı yanardağ boranisi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta yanardağ boranisi tarifi: Balkabaklı yanardağ boranisi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta yanardağ boranisi tarifi: Balkabaklı yanardağ boranisi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Farklı çeşitlerde hazırlanan borani tarifi balkabaklı kıymalı versiyonunu sizler için derledik. Lezzetli ve vitaminli hem de diyet yapanlara güzel bir alternatif sunan balkabaklı yanardağ boranisi nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta yanardağ boranisi tarifi ve malzemeleri...

Ülkemizin farklı illerinde kıymalı, bal kabaklı, ıspanaklı, yoğurtlu gibi çeşitlendirilebilen borani bu kez yanardağ boranisi olarak karşımıza çıkıyor. Harika bir diyet tarifi olan yanardağ boranisi mor lahana salatası ile servis edilebilir. Peki, yanardağ boranisi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, yanardağ boranisi tarifi ve yapılışı...

YANARDAĞ BORANİSİ MALZEMELERİ

Yarım kg tatlı balkabağı

250-300 gram az yağlı dana kıyma

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy kuru soğan

4-5 adet yeşil tatlı sivri biber

1 çay kaşığı tuz

Kırmızı pulbiber

2 su bardağı et ya da tavuk suyu

Üzeri için;

2-3 su bardağı sarmısaklı yoğurt

Mor lahana (ince dilimlenmiş)

YANARDAĞ BORANİSİ NASIL YAPILIR?

Balkabağının kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklayın ardından iri küpler halinde doğrayın.

Soğanları yemeklik ince ince dilimleyin. Tatlı sivri biberleri de incecik doğrayın.

Soğan ve kıymayı orta boy bir tencereye koyup orta ateşte kavurun.

Üzerine zeytinyağı, kabak ve biberleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.

Tuz ve pulbiberi ekleyin ve sıcak et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın.

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve ince kesilmiş mor lahanayı gezdirip sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

 

False