GeriMutfak Tüyoları Bostancı güveci tarifi ve malzemeleri: Gelinim Mutfakta bostancı güveci nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bostancı güveci tarifi ve malzemeleri: Gelinim Mutfakta bostancı güveci nasıl yapılır?

Bostancı güveci tarifi ve malzemeleri: Gelinim Mutfakta bostancı güveci nasıl yapılır?

Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta bostancı güvec tarifi ile sofralarınıza geliyor. Gelinlerin hafta içi her gün mutfakta hünerlerini segilediği programda bugün bostancı güveci tarifi yapılacak. Peki, Gelinim mutfakta bostancı güveci nasıl yapılır? İşte, bostancı güveci tarifi ve malzemeleri...

Ramazan iftar sofralarında menü arayışına giren hanımlar, Gelinim Mutfakta bostancı güveci tarifi ve yapılışını merak ediyorlar. Oldukça besleyici ve lezzetli bir yemek olan bostancı güveci iftara kolayca hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Peki, Gelinim Mutfakta bostancı güveci nasıl yapılır? İşte, Bostancı güveci tarifi detayları...

Bostancı Güveci Malzemeleri

  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Bostancı Güveci Nasıl Yapılır?

Patlıcanları fırında közleyip çanak şeklinde iç kısmını çıkarıp şekil verin.

İç harcı için soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın, tavada yağı erittikten sonra küçük küçük kestiğiniz biberleri ve domatesleri ekleyin.

Ardından kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

Son olarak baharatlarını da ekleyin ve altını kapatın.

Beşamel sosu için malzemeleri tavaya ekleyip sürekli çırparak kıvam almasını sağlayın.

Ardından patlıcanları ekleyip biraz daha karıştırın.

Patlıcan kaselerine önce beşamel soslu patlıcanı, ardından kıymalı iç harcı dökün ve üzerlerine kaşar rendesi serpiştirdikten sonra 180 derecelik fırına atın.

Kaşarların üzeri kızarında çıkartıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

False