MasterChef ıslama köfte ile ekran başındaki izleyiciler tarafından meşhur oldu. Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır. Adapazarı Islama Köftesi 08.01.2013 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, ıslama köftenin yumuşacık olması için ne yapmak gerek? Evde kolay ve lezzetl ıslama köfte tarifi ve malzemeleri...
#Islama Köfte TarifiRosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir lezzete yer vermek isterseniz, rostolu köfte tarifi tam da size göre! Şimdiden afiyet olsun...
#Rosto Köfte TarifiKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerAdından da anlaşılacağı gibi Akhisar köfte, Manisa'nın Akhisar ilçesinde özgü bir yemektir. Akhisar Köfte 09.01.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, evde Akhisar köfte nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte Manisa Akhisar köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Akhisar KöfteAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Yumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger EkmeğiBu eğitim yılının ilk molası başladı. Hafta sonlarıyla beraber 9 gün sürecek ara tatili güzelleştirecek aktivitelere birbirinden lezzetli yemekler de dahil elbette. Yazarlarımız Didem Şenol Tiryakioğlu, Somer Sivrioğlu ve Gülay B. Altan çocuklarıyla birlikte gitmekten keyif aldıkları adresleri paylaşıyor.
#Didem Şenol TiryakioğluAteşte pişmiş köftesi, pufidik ekmeğinin arasından göz kırpan hamburgeri elimize aldığımız anın mutluluğuna tüm dünya gibi biz de bağımlıyız. Yetenekli şeflerin finedining’i bir kenara bırakıp burgere dönme serüvenine birkaç yıldır şahitlik ediyoruz ama ülkemizdeki iyi örneklerin geçmişi sandığımızdan daha köklü. Peki, tutkunu olduğumuz hamburgerin ‘kusursuz’unun sırları neler?
#BurgerSözlüklerde ‘kabakla yapılan, kızartılarak pişirilen’ bir yemek olarak tarif edilse de Akdeniz mutfağının bu güzel lezzeti bir tekniktir aslında... Sadece kabakla değil, her türlü sebzeyle yapılır; bölge bölge adı değişir: Gaziantep’te taze sarımsaklı ve soğanlısı ‘öcce’ olur, Karadeniz’de hamsilisi ‘hamsi kuşu’, Ege’de yabani otlarla pişirileni makbuldür; bizim evde de ahtapotlusu...
#MücverProtein deposu rosto köfte tarifi ve yapılışı ile de akşam yemeklerine pratik bir sunum imkanı sunuyor. Yumuşacık dokusuyla çocukların da kolayca yiyebildiği, anne köftesine benzerliğiyle dikkat çeken rosto köfte mutlaka tarif defterinizde yer almayı hak ediyor. Peki, rosto köfte nasıl yapılır, yanına ne gider? İşte rosto köfte tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Rosto KöfteRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 4. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 16 Nisan Cuma gününe özel iftar menüsü...
#Bugün Ne Pişirsem?En sevilen sokak lezzetleri arasında her daim ilk sıralarda yer alan, adı Taksim'le özdeşleşmiş olan ıslak hamburgeri evde de yapabilirsiniz. Yumuşacık ekmeğin arasındaki o sarımsaklı köfte ve salçalı sosla bağımlılık yaratan bir lezzet olan ıslak hamburger yaparken bazı püf noktalarına da dikkat etmek gerekiyor. Siz de evde ıslak hamburger yapmaya niyetlenenlerdenseniz işte püf noktalarımız ve tarifimiz...
#Islak Hamburger Nasıl YapılırYemeklere lezzet veren; fazla yağdan ve kokudan kurtaran, zamandan tasarruf ettiren mutfağın göz bebeği fırını neredeyse her gün kullanıyoruz. Peki; yemeği sadece pişirmekle kalmayan, nice leziz yemeğin sağlıklı alternatifini de sunan fırını doğru kullanıyor muyuz? İşte mutfağınızda hayat kurtaracak püf noktaları…
#FırınPrinkipo, Ada-i Kebir yani Büyükada. Eskiden toprağının rengi yüzünden Kızıl Adalar diye anılan Prens Adaları’nın en büyüğü. Yaklaşık 5 km uzunluğundaki Büyükada, bütün adaların en yüksek tepesine sahip. Aya Yorgi Manastırının bulunduğu Yücetepe’ye tırmanması pek kolay olmasa da şahane manzarası tüm yorgunluğu alıverir. Bir tarafta İstanbul diğer tarafta Uludağ ve masmavi deniz kucaklar sizi. Sadece manzarasıyla göze mi hitap eder… Tabi de değil. Bir de lezzetlidir, göze olduğu kadar mideye de ziyafetin adresleri saklı Büyükada’da….
#BüyükadaBu şiş tarifleri her yemeğin yanına çok yakışıyor, mis gibi kokan kokusuyla da herkesi kendine aşık ediyor. Çocukluğumuzun vazgeçilmezi olan köfte, lop lop bir lezzet olan tavuk, rengarenk sağlıklı sebze şişler midenizi yormayacak türden! İşte midenizi şenlendirecek 3 şiş tarifi…
#Aşk İle YapEski Yugoslav ülkelerine gitmeye devam ediyorum. Bu kez de rotayı Slovenya’nın başkenti Ljubljana çevirdim. Ljubljana değişik lezzetlerin bir arada bulunduğu, ulaşımın kolay ve yaşamın güvenilir olduğu bir yer. Kısacık bir hafta sonu ziyareti yaptığım Ljubljana’da deneyebildiğim bütün lezzetleri denedim. İşte size Ljubljana’nın lezzetleri…
#LjubljanaKameraman arkadaşım Davut Dede sayesinde tanıdım Bakırköy, Kartaltepe’deki Tarihi Kent Mardin Sofrası’nı. Minicik bir mekân, tam bir aile işletmesi... Kendi yağları ile kavrulmaya çalışan, tertemiz ve düzgün insanlar. Mekân, Güneydoğu’da gördüğüm esnaf lokantaları gibi. Yoğun emek ve hüner isteyen yemekleri, son derece başarılı yapıyorlar.
#Sembüşek