Fırında Yemek PiÅŸirmenin Püf Noktaları

Güncelleme Tarihi:

Fırında Yemek Pişirmenin Püf Noktaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 16:09

Yemeklere lezzet veren; fazla yağdan ve kokudan kurtaran, zamandan tasarruf ettiren mutfağın göz bebeği fırını neredeyse her gün kullanıyoruz. Peki; yemeği sadece pişirmekle kalmayan, nice leziz yemeğin sağlıklı alternatifini de sunan fırını doğru kullanıyor muyuz? İşte mutfağınızda hayat kurtaracak püf noktaları…

Haberin Devamı

FIRINDA KÖFTE

Fırında leziz bir köfte yapmak için köfteleri direk fırın tepsisine diziyorsanız köfteyi kurutuyorsunuz demektir. Suyu içinde kalan enfes bir köfte için ızgara telini kullanmalısınız. Fakat akan yağların fırın tabanına dökülmemesi için fırının en altına içerisine bir miktar su koyduğunuz fırın tepsisini koymayı unutmayın. Böylece köfteniz hem nemli bir ortamda pişecek, yumuşacık olacak hem de fırınınız kirlenmeyecek.

FIRINDA ET

Fırında et pişirirken başlangıçta yüksek ısı, sonuna doğru düşük ısıda pişirmelisiniz. Eti pişireceğiniz zaman tuzu önceden eklememelisiniz. Pişirme süresi yarılandıktan sonra tuzu ilave etmelisiniz.

Izgara telini kullanarak pişirdiğiniz etler mangalda pişmiş gibi hissettirmenin en iyi yöntemidir. Bir anda gelecek yüksek sıcaklıkla yiyeceğin üzeri mühürlenir ve sululuğu içinde kalır.

Haberin Devamı

Â

Fırında Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

FIRINDA BALIK

Beyaz etlerde pişirme boyunca ısıyı düşük tutmalısınız. Düşük ısıda yavaş pişirmeniz, balığın besin değerini kaybetmeden, sulu ve lezzetli kalmasını sağlar. 

Balık tarifinizde süt, yumurta veya peynir gibi malzemeler varsa bu tarz ürünlerin kesilmesini önlemek için daha düşük sıcaklıkta pişirmeniz gerekir. 

Fırında Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

FIRINDA KEK – HAMUR İŞİ

Fırınınızda kek ve hamur işi pişirecekseniz mutlaka ön ısıtma yapmalısınız. Kabarma sırasında ise en az 20 dakika fırın kapağını açmamalısınız. Pişip pişmediğini kontrol etmek içinse pişme süresinin 3/4'ü geçtikten sonra yapmalısınız.

Eğer fırının kapağı açar, içine soğuk hava girerse bir anda kekinizin ya da hamur işinizin içindeki boşluklar küçülür ve kabarmasını engellemiş olursunuz. 

Â

Fırında Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

Haberin Devamı

FIRINDA ALÃœMÄ°NYUM FOLYO KULLANIMI

Çoğu zaman fırına koyduğumuz yemeklerin daha iyi pişmesi, yağının damlayıp fırını kirletmemesi için alüminyum folyo kullanırız ancak bu kötü bir fikir. Alüminyum folyo, yüksek ısıda bazı maddelerle bir araya geldiğinde reaksiyona geçip çözülerek gıdaların alüminyum emmesine neden olabilir. 

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!