EKSTRA
MENÜ

Mücver

Mücver ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Mücver haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 313 Mücver haberi bulunmuştur.

Mücver, ana malzemesi kabak olan bir sebze yemeğidir. İnce kıyılmış kabağın un ve yumurta ile bağlandıktan sonra köfte porsiyonlarına ayrılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Ilık ve soğuk servis edilebilir.

Pişirme tekniği kızartma olmasına rağmen kızartma sınıfında olmamasının sebebi piştikten sonraki halini almasındaki asıl unsurun içindeki un ve yumurta olmasıdır.

Mücver Haberleri

Ege mutfağının lezzetlerini yerinde deneyin... Otlar, zeytinyağı ve deniz ürünleri...

Ege mutfağının lezzetlerini yerinde deneyin... Otlar, zeytinyağı ve deniz ürünleri...

Türkiye her bölgesiyle farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Ege mutfağıysa bambaşka bir kültür. Zeytinyağlıları, ot yemekleri, deniz ürünleri… Hepsi ayrı ayrı insanı ‘yola çıkaracak’ cinsten. Jürimize “Ege’de bölgeye ait yemekleri deneyebileceğimiz en güzel restoranlar hangileri?” diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi sıraladık.

18.10.2020Seyahat
MasterChefte dokunulmazlığı hangi takım kazandı İşte eleme adayları

MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı? İşte eleme adayları

MasterChef Türkiye'de 7. haftanın son dokunulmazlık oyunununda heyecan doruktaydı. Mavi ve kırmızı takım son dokunulmazlık oyununda karşı karşıya gelerek belirlenen menüyü en iyi şekilde sunmak için çaba sarf etti. Peki, MasterChef'te son dokunulmazlığı hangi takım kazandı?

3.10.2020Televizyon
Evde geçirdiğimiz dönemde en çok bu tarifleri pinledik

Evde geçirdiğimiz dönemde en çok bu tarifleri pin'ledik

Özellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...

15.09.2020Lezzet
Cansel Elçin: Beni karanlıklardan çıkardı; Zeynep Tuğçe Bayat: Bir bütünün iki yarısı olduk

Cansel Elçin: Beni karanlıklardan çıkardı; Zeynep Tuğçe Bayat: Bir bütünün iki yarısı olduk

İki yıldır sevgili olan ve ani bir kararla nikâh masasına oturan oyuncu çift Cansel Elçin ve Zeynep Tuğçe Bayat’la buluştuk. Aşklarının hikâyesini konuştuğumuz Elçin ve Bayat “Birlikte bir şey ürettikten sonra bu hayatta her şeyi birlikte çözebilirsiniz” diyor.

Deniz Seki: 10 kilo verdim

Deniz Seki: 10 kilo verdim

Deniz Seki, önceki akşam Bodrum Tilkicik Koyu’ndaki Mücver Restoran’da sahneye çıktı.

17.08.2020Magazin
Mısır mücveri nasıl yapılır Mısırlı mücver tarifi ve yapımı

Mısır mücveri nasıl yapılır? Mısırlı mücver tarifi ve yapımı

Mücver tarifi Türk mutfağının en sevilen tariflerinin başında geliyor. Un, yumurta ve kabakla yapılan mücver, farklı çeşitlerle de hazırlanabiliyor. Kolay yapımı sayesinde mutfaklarda en çok uygulanan tarifler arasında olan mücver, kabak yerine mısırla yapıldığında da enfes bir tat ortaya çıkıyor. Mısırlı mücver tarifiyle sizler de misafir sofralarınıza farklı lezzet sunmak istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, mısır mücveri nasıl yapılır ve hazırlanır? İşte, kolay ve pratik mısır mücveri tarifi ve yapım aşamaları.

“Ne güzel doğurmuşsun kız beni” Gonca Vuslateri,annesiyle sahnede

“Ne güzel doğurmuşsun kız beni” Gonca Vuslateri,annesiyle sahnede

BİR süredir müzikle de ilgilenen oyuncu Gonca Vuslateri, önceki akşam Bodrum-Tilkicik Koyu’ndaki Mücver Restoran’da sahneye çıktı.

9.08.2020Magazin
Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları

Rotasını sahillere çevirecekler için jürimize sorduk: “2020 yazının en popüler adresleri hangileri?” Kimi harika günbatımı izleyebileceğiniz durakları, kimi tadı damağınızdan uzun yıllar gitmeyecek restoranları kimi de şarkılarla coşabileceğiniz mekânları önerdi. Bu yıl yakınına yöresine yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerlerden en iyi 10’u sıraladık

9.08.2020Seyahat
Gonca Vuslaterinin ilk Bodrum sahnesi

Gonca Vuslateri'nin ilk Bodrum sahnesi

Oyuncu Gonca Vuslateri, önceki akşam ilk defa Bodrum’da sahneye çıktı.

2.08.2020Magazin
Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirecek beslenme önerileri

Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirecek beslenme önerileri

Çocuklarda bağışıklık sisteminin zayıflamasının sık hastalanmalarına sebep olabileceğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Bir Demet Tiyatro oyuncuları kimdir Bir Demet Tiyatro ne zaman yayınlandı

Bir Demet Tiyatro oyuncuları kimdir? Bir Demet Tiyatro ne zaman yayınlandı?

Bir Demet Tiyatro yeniden izleyici karşısına çıkıyor. Yayınlandığı dönemde yoğun ilgi gören sevilen yapım Bir Demet Tiyato’da Mükremin Çıtır annesi, babası, ablası, eniştesi ile aynı evde oturur. Mükremin, ilerleyen yaşına rağmen hâlâ bir baltaya sap olamamıştır. Olaylar genelde Mükremin'in ve arkadaşı Tirbüşon'un etrafında gelişir. İşte Bir Demet Tiyatro oyuncuları ve karakterleri…

14.06.2020Televizyon
Her öğün ayrı bir güzel: Mücver

Her öğün ayrı bir güzel: Mücver

Mücver, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden biri. Kabak, un ve yumurta ile kolay bir şekilde hazırlanan mücveri soğuk veya ılık olarak tüketebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Peki, mücver nasıl yapılır? Lafı fazla uzatmadan, işte tarifi...

2.06.2020Evdehayat
Hem hafif hem lezzetli... Pratik mücver nasıl yapılır

Hem hafif hem lezzetli... Pratik mücver nasıl yapılır?

Evde kabak dolması yapıldıktan sonra içi oyulur ve bir kenara ayrılır. İşte bu malzemenin boşa gitmemesi için ertesin gün kabak mücver hazırlayabilirsiniz. Sağlıklı ve doyurucu olan bu tarifi küçük büyük herkes sevecek.

29.04.2020Evdehayat
2020’ye ağız tadıyla girin

2020’ye ağız tadıyla girin

Yılbaşı tatilinden beklentiniz ne olursa olsun ‘iyi yemek’, herkesin ortak ve odak noktası hiç kuşkusuz. Buyurun size lezzet dolu yerli yılbaşı rotaları ve bu rotaların az bilinen tatları ve adresleri...

23.12.2019Seyahat
Pirinç köftesi nasıl yapılır Pirinç köftesi için malzemeler ve tarifi

Pirinç köftesi nasıl yapılır? Pirinç köftesi için malzemeler ve tarifi

Pirinç köftesi, mücver ve kadınbudu köftesi tarifinin karışımı olan bir lezzet. Her evde bulunan malzemelerle yapılabilen pirinç köftesini yanında süzme yoğurtla ara sıcak olarak sunabilirsiniz. Peki, pirinç köftesi nasıl yapılır? İşte pirinç köftesi için malzemeler ve tarifi

19.12.2019Gurme
Yeni lüks, artık köy ürünlerine ulaşmak

Yeni lüks, artık köy ürünlerine ulaşmak

Şef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.

Şehrin dört bir tarafında fırsat mönüleri

Şehrin dört bir tarafında fırsat mönüleri

Restoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.

Mücver nasıl yapılır Adım adım mücver tarifi

Mücver nasıl yapılır? Adım adım mücver tarifi

Ana malzemesi kabak olan mücver büyük-küçük herkesin severek tükettiğin lezzetlerden biri. Kızartmayı yağlı ve ağır bulananlar mücver tarifini fırında uygulayabilir. Fırında mücver tarifinde işin sırrı kabaklarının suyunun iyice sıkılmasında gizli. Peki, mücver nasıl yapılır? İşte, adım adım mücver tarifi…

Ispanak köftesi nasıl yapılır Ispanak köftesi tarifi

Ispanak köftesi nasıl yapılır? Ispanak köftesi tarifi

Havaların soğumasıyla birlikte ıspanaklar da market ve pazar raflarında yerini almaya başladı, sofralardan da ıspanak yemeği kokuları yayılıyor. Bu kış ıspanakla yapılan tariflere bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Ispanak köftesi. Peki, ıspanak köftesi nasıl yapılır? İşte tarifleriyle ıspanak köftesi tarifi

‘En’ine  boyuna  Çeşme... Yaz bitse de sezon bitmiyor

‘En’ine boyuna Çeşme... Yaz bitse de sezon bitmiyor

Türkiye’nin en popüler tatil rotalarından Çeşme, ilk kez kapılarını açan mekânları, yenilenen işletmeleri ve birbirinden güzel plajlarıyla bu sezonu da çok hareketli geçirdi. Türkiye’yi ‘beach club’ eğlencesiyle tanıştıran İzmir’in bu ufak beldesinde eğlence hiç bitmiyor. Gece yarısına dek süren akşamüzeri partileri, yeni nesil meyhaneler ve canlı müzik mekânları mutlaka rezervasyon gerektiriyor. Eğlenceyle lezzetli yemek ve kaliteli servis de birleşince buradan memnun ayrılmamak pek de mümkün olmuyor! Yazın son demlerinde Çeşme’ye doğru yola çıkacaklara ‘en’ler rehberi hazırladık.

25.08.2019Seyahat
Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek

Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.

Diyet Yapanlara Leziz Bir Tarif: Börek Görünümlü Mücver

Diyet Yapanlara Leziz Bir Tarif: Börek Görünümlü Mücver

"Diyetteyken börek yenilemez" kuralını unutun gitsin. Kilo verme sürecinde canınız börek çekerse gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir tarifimiz var; diyet börek nam-ı diğer börek görünümlü mücver!

Yazar Sonuçları

Bodrum’da sonbahar...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilini hafta sonu ile birleştirip Bodrum’da 4 gün geçirdim. Yazlık yerleri sezon dışı, kalabalıklar çekilince en sakin hallerinde seviyorum. Daha doğrusu sevdiğim yerlerin her mevsimini yaşamak istiyorum.

7.11.2020

Kaş’ta nerede ne yenir?

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.

22.10.2020

Ünlü şefler masalarda, yemekleri menüde

Türkiye’nin en başarılı birkaç şefinden Maksut Aşkar ile şarap uzmanı Levon Bağış’ın Nişantaşı’nda açtığı Foxy, gastronomi dünyasının yeni müdavim mekânı. Şefler sadece gitmekle kalmıyor; menüde Şemsa Denizsel, İnanç Baykar, Burçak Kazdal, Mustafa Otar gibi isimlerin kendi imza yemekleri de var.

17.10.2020

Yeni dönemde yeni projeler

Covid-19 salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Tam hafifledi mi derken, farklı ülkelerden yeni yaptırımlar ve önlemlerle ilgili haberler geliyor.

26.09.2020

Balık sezonunun açılışını kutlamak için en iyi adresler

Türkiye’nin farklı köşelerinde, en iyi deniz ürünlerini tezgâhına koyan, hakkını vererek pişiren, güzel bir ortamda servis eden ve bu işe gönül vermiş balıkçılar...

13.09.2020

Fethiye lezzet noktaları

Pandemi sonrası Ege-Akdeniz lezzet ve keşif turlarımıza tekrar hızlıca başladık. Restoranlar pandemi dolayısıyla sıkı hijyen şartlarında açıldı ve hizmetlerine devam ediyor.

25.08.2020

Bodrum’un en lüks yenisiyle en salaş yenisi

Aynı afrodizyak iklim, aynı sarhoş eden günbatımı... Biri dünyaca ünlü lüks marka Novikov, diğeri salaş aile işletmesi Rakıjı. İkisi de yeni. İşte farkları ve benzerlikleri...

15.08.2020

Souk El Tayeb yeniden inşa edilecek

Beyrut’a hiç gidemedim ama hüzünlü tarihiyle, kültürüyle ve tanıdığım Lübnanlıların, Filistinli mültecilerin anlattıklarıyla hep kendime yakın hissettim.

15.08.2020

Yemek seçen çocuklar için 8 öneri

Yemek seçen bir çocuktum. Ispanak yemeye, ıhlamur içmeye zorlandığım için şimdi ağzıma sürmüyorum. Oğlum da yemek seçiyor. Yemeğin görüntüsü, kokusu tattan önce geliyor. Ancak onu yeni tatlarla tanıştırmak konusunda kararlıyım. Bunun için bazı kurallar belirledik...

8.08.2020

Çocuklarda yemek yeme alışkanlığı

Yetişkinlerin olduğu gibi çocuklarında kendilerine özgü damak tatları ve tercihleri vardır. Bu nedenle çocuklardan her yemeği sevmesini ve yemesini beklemek doğru değildir. Önemli olan çocuğun sağlıklı bir yaşam sürmesi adına düzgün bir yemek yeme alışkanlığının olmasıdır.

6.08.2020

Pandemi ve Bodrum’da yaz

3 ay gibi bir süreyi hemen hemen hiç evden çıkmadan, sosyalleşmeden geçirdikten sonra ilk seyahatimi Bodrum’a yapacak olmamın beni korkutmadığını söyleyemem.

4.07.2020

Ajda’dan villa Kıvanç’tan Ferrari

Ünlülerin bu aralar alım-satımla araları pek iyi değil. Kimi villasını, kimi Ferrari’sini elden çıkarma peşinde. Acaba yanlış mecraları mı kovalıyorlar?

12.06.2020

İftar-Tepsi köftesi-Patatesli sini köfte

Yapılışı: Patatesleri bol tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra soyun ve ılıkken derin bir kaba rendeleyin.

5.05.2020

Kek gibi mücver!

Tariflerle oynamayı, değiştirmeyi seviyorum.

16.04.2020

Kokusuna aldanmayın, lezzeti yeter: Fırında kıymalı karnabahar

Yiyecekleri mevsiminde tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. Lifli yapısı ve doyurucu olması nedeniyle karnabahar da mevsiminde yapıldığında harika alternatifleriyle sofralara konuk oluyor. Ancak itiraf etmek gerekir ki büyük ihtimalle birçoğumuz karnabahara karşı biraz ön yargılıyız. İşte tam da bu ön yargıları yıkmak üzere devreye giriyorum ve sizinle karnabaharı sevdirecek mükemmel bir tarif paylaşıyorum.

13.03.2020

Momo'yu görmek için 5 neden

Çeşme’nin popüler beach’i Momo, Bebeköy’de kışlık açtı. Hiç öyle yeni açılmış havası yok. Cepteki yazdan kalma şöhretle, yerlisinden daha rahat oturuyor Bebeköy’de.

18.01.2020

Bu 'bir daha bir daha'yı anlamayan anlayamaz

Yeni yıla Urla’da girdim. Klasik bir yılbaşı...

2.01.2020

Fit brokoli mücveri

Bu hafta sizlere harika bir mücver tarifi verelim. Ama bu mücveri kabaktan değil, brokoliden yapacaksınız. Birçok faydası bulunan brokoliyi sevmeyeler bile, bu tarif ile keyifle brokoliyi tüketecekler.

22.12.2019

En iyi en yeniler

Bu hafta kentin farklı noktalarında yeni açılan ve her birinin yeme-içme sektörüne büyük katkısı olacağını düşündüğüm iki restorandan söz etmek istiyorum: Kilye ve Un Po. İkisinin de tarzı farklı ve farklı mutfakları temsil ediyorlar ama ortak noktaları malzemeye verdikleri önem ve gösterdikleri özen...

9.11.2019

Marmaris’in el değmemiş koylarına ufak bir kaçamak

Her ne kadar yazın son günleri demeye dilim varmasa da deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak için iki günlüğüne cennetten bir köşe Marmaris’teydim. Türkiye’nin buram buram doğallık kokan, yeşil ve mavinin hayat bulduğu Marmaris koylarında, bu sefer tekneyle maviliklere açılma zamanı…

7.09.2019

İspanya'nın sevimli kasabasında baştan çıkaran lezzetler

İspanya seyahatimdeki Granada izlenimlerimi geçen hafta okudunuz. Şimdi sıra deniz kıyısındaki Sanlucar de Barrameda kasabasında...

21.07.2019

Alaçatı curcunasında sığınılacak 3 vaha

Yerlisi, asıl sahipleri örgütlenmeye, önlem almaya çalışıyor; platformlar oluşturuyor; yerel yönetimle temas kuruyor ama bence artık nafile; Alaçatı kaybedilmiş kale. Peki iyiye giden hiç mi bir şey yok? Var elbette.

13.07.2019

KRU LOKANTASI

Kruvasan’dan sonra Kru ile genç Ufuk Ügümü’nün İstanbul gastronomi sahnesinde ciddi biçimde yer aldığını ve başarısının tesadüfi ya da medya şişirmesi olmadığını görüyoruz.

29.06.2019

Tinos’un lezzet mabetleri

Bir yaz önce ziyaret ettiğim Sifnos Adası ve kumsallarını olağanüstü bulmuştum. Ama sadece doğal güzellikleriyle değil, gastronomi açısından da Tinos çok üstün. İşte yolunuz düşerse, uğramadan dönmemeniz gereken 7 mekân...

23.06.2019

Ortaköy’ün yakutu...

700 kişinin yeni yılı karşıladığı saatlerde Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin aramızdan ayrılmasına sebep olan acımasız saldırının üzerinden iki buçuk yıl geçti...Mekanın işletmeci ortağı Ali Ünal o gece ölümden kıl payı kurtulmuş, Reina sayfasını da kapatmıştı. Ama bir süre sonra “teröre teslim olmak yok” deyip en iyi bildiği işi yapmaya karar verdi.

15.06.2019