Kaya Tuzu haberleri sayfasında Kaya Tuzu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 628 Kaya Tuzu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kahvaltı sofralarında en çok tüketilen yiyeceklerden biri de, zeytindir. Özellikle siyah zeytin her bireyin severek tükettiği bir zeytin türüdür. Siyah zeytin satın alan kişiler siyah zeytinin hangi şartlarda saklanacağını öğrenmek için araştırma yapabiliyor. Siyah zeytinin uzun ömürlü olabilmesi için yapılması gerekenler internet üzerinde araştırılıyor. Siyah zeytin nasıl saklanır? Siyah zeytin küflenmemesi için ne yapılır, nasıl muhafaza edilir? Siyah zeytinin saklanmasıyla ilgili tüm detayları ile derledik.
#Siyah Zeytinİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Yalçın, sağlıklı olduğu belirtilen Himalaya ve kaya tuzunun sanıldığı gibi sofra tuzundan daha yararlı olmadığı konusunda uyardı. Yalçın, "Himalaya tuzlarında sodyum klorür dışında başka mineraller de bulunur. Bir kısmında radyoaktif etki olduğu için bu tuzlar, kanserojen olabilmektedir" dedi.
#Kaya TuzuTuzun tehlikeli olduğu bilinci yayıldıkça, alternatif tuzlar aranmaya başladı. Rafine tuz yerine Himalaya tuzu (pembe), kosher tuzu, deniz tuzu, celtic tuz gibi alternatiflerin popülaritesi arttı. Bu tuzlar farklı tat ve dokuya sahip oldukları gibi içerdikleri sodyum ve mineraller açısından da bazı farklılıklar gösterir. Peki, bu tuzların özellikleri nelerdir ve hangisini kullanmak gerekir? Diyetisyen Gülhan Koca detaylarıyla anlattı.
#Deniz TuzuAyşe Arman, Fransız İhtilali'nin sebebinin halkı tuzsuz bırakmak olduğunu söyleyen İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile konuştu. Neye inanıyorsa onu söylüyor, yazıyor, çiziyor. 57 yıllık hekimliğin verdiği tecrübeyle bodoslama gidiyor. Haklısınız, polemikten korkmuyor, hatta seviyor. Cesur, gözü kara ve samimi. Ben Canan Karatay Hoca’yı hep samimi buldum. İnanmadığı bir şeyi, kafasına silah dayasanız söylemez. Gerçekten halk sağlığını önemsiyor. Konferans verirken para almıyor, “İzleyicilere kitaplarımdan bedava dağıtırsanız gelirim!” diyor. İlk günden beri hep aynı yayıneviyle çalışıyor. Onu transfer etmek isteyen büyük yayınevlerinin tekliflerini, “Ahlaksız teklif!” diye reddediyor. İlginç biri yani. 75 yaşında ama hâlâ çok çalışıyor. Üç yıl uğraştı, yeni bir kitap daha yazdı: ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’. Bu röportaj ve çekimler esnasında çok eğlendik. Çok esprili, çok tatlı. Fakat onunla yolda yürümek mümkün değil, Tarkan gibi bir etkisi var. Aman Allah’ım herkes durduruyor ve Karatay Hoca ile fotoğraf çektiriyor.
#Canan KaratayKırşehir’in Tepesidelik Köyü alanı içerisinde yer alan ve Türkiye’nin yılda 50 bin ton tuz ihtiyacını karşılayan tuz mağarasının tarihi 7 bin yıl öncesine dayanıyor. Tuz mağarası işletmecisi Mustafa Demirbilek, tuz mağarasını sağlık ve kültür turizmine kazandırmak istiyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ında incelemelerde bulunduğu kaya tuzu mağarasından Türkiye’de birçok yetkilinin haberinin dahi olmadığını anlatan Demirbilek, kış mevsiminde karayolları ile çalıştıklarını ve kaya tuzunu buzlanmayı önlemek için kullandıklarını belirtti.
#KırşehirTürk Nefroloji Derneği, kaya tuzu gibi bazı tuzların daha sağlıklı ve organik adı altında satılmasına dikkat çekti ve "Ülkemizde tuz tüketimi halen çok yüksek iken normal rafine tuzdan çok da farklı olmayan kaya tuzunun sağlıklı olarak gösterilmesi bilimsel gerçeklerle bağdaşmamaktadır" dedi.
#Organik TuzTrabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Selim Yurtsever, kaya tuzunun sahip olduğu 84 farklı elementle vücudun ihtiyaçları olan bütün elementleri tek başına karşılayabileceğini, doğal olduğu için de sağlık açısından çok sayıda yararı bulunduğunu söyledi.Sağlık açısından kaya tuzun çok sayıda yararları olduğunu anlatan Dr. Selim Yurtsever, "Astım, bronşit gibi alt solunum yolları hastalıklarına iyi geliyor. Ayrıca cildin güzelleştirilmesi, yüzlerde bulunan aknelerin giderilmesi, antidepresan özelliğinin yanında stres alıcı yanı da var. Evde tuz kristalini eriterek içinde 20 dakika kadar durulursa bacaklarda ve kollardaki ağrıların gitmesi yanında ferahlama olur ve stres atılabilir" dedi.Sinan KORKMAZER-NEVŞEHİR-DHA-KURGU: Levent SERT
#Kaya TuzuArtık hepimiz biliyoruz; sirke doğal bir sağlık deposu. Ancak sirkenin faydalı ve etkili olması için hangi meyveden yapılmış olursa olsun, doğal olması şart. Üzüm, elma, nar gibi daha yaygın sirkelerin yanı sıra alıç, ayva gibi meyvelerle de nefis sirkeler yapabilirsiniz. Biz bugün sizin için ayva sirkesi tarifini araştırdık. Mutlaka denemeniz gereken bu sağlık deposu sirkenin tarifi hemen aşağıda. Şifa olsun…
#Ayva Sirkesi Nasıl YapılırPeskütan Sivas’ta kış aylarında bol bol tüketilmek için baharda taze sütlerle hazırlanan bir yoğurttur. Uzun saklama ömrü sayesinde adını Sivas’tan bütün Türkiye’ye duyurmuş bir lezzettir. Peskütan nasıl yapılır? Evde peskütan yoğurdu hazırlamanın incelikleri nelerdir? Bu soruların cevapları ve peskütan yoğurdu tarifimiz hemen aşağıda…
#Peskütan NedirKış hazırlıklarının vazgeçilmezi ve yemeklerin tamamlayıcısı turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. Domates, lahana, salatalık, patlıcan, karnabahar, erik, biber gibi birçok sebze ve meyve ile yapabileceğiniz bu lezzet aynı zamanda çok sağlıklı. Ana malzemenin yanında tuz, sirke ve su ile kolayca turşunuzu hazırlayabilirsiniz.
#Turşu Nasıl YapılırPeynir özellikle kahvaltılarda olmazsa olmazların başında geliyor. Marketlerde çeşit çeşit peynir bulmak mümkün ancak peynirini evde yapmak isteyenler için de çeşit çeşit seçenekler mevcut. İşte katkısız doğal peynirler yemek isteyenler için çökelekten kaşara çeşit çeşit peynir tarifleri…
#Evde Peynir Nasıl YapılırKış sofralarının vazgeçilmezi turşu yapımının sırrı, oranına göre kaya tuzu miktarını doğru kullanmak ve fermantasyon süresini tamamladıktan sonra açmakta gizli. En basit tarifiyle turşu, içinde yüzde 10-20 oranında kireç bulunduran su ve kaya tuzu ile yapılabiliyorken, içine gereğinden fazla takviye koymak, ürünün fermantasyonunu bozuyor.
#TurşuEkim ayının sonlarına yaklaştığımız şu günler, zeytin hasadı zamanı. Ağaçlardan toplanan çiğ zeytinlerle, kendi zeytininizi evde kurabilirsiniz. Ancak birkaç püf noktasına dikkat etmekte fayda var. Peki siyah zeytin nasıl kurulur? İşte evde zeytin yapımı ve püf noktaları
#Siyah Zeytin Nasıl KurulurTam bir antioksidan deposu olan sağlıklı mor sebzelerin en güzellerinden kırmızı lahana sofralarımızda yaz kış bulunması gereken lezzetlerden. Özellikle kış aylarında kırmızı lahana salatalarımızın olmazsa olmazlarından. Kırmızı lahanayı turşu haline getirip buzdolabınızda uzun süre saklayabilir, böylece hem israftan kaçınabilir hem de kırmızı lahananın lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte pratik ve ekonomik kırmızı lahana turşusunun yapılışı ve püf noktaları…
#Kırmızı Lahana TurşusuKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırSalça yemeklerin olmazsa olmazı. Zeytinyağı ve peynirle de nefis bir kahvaltılık. Marketlerde hazır olarak çeşitli salçalar var. Ancak mevsim domatesiyle evde hazırlanan salçanın lezzeti bambaşka. Peki domates salçası nasıl yapılır? İşte kaynatmadan, güneşte, çiğden ve pişirerek evde domates salçası yapımının püf noktaları...
#Domates Salçası Nasıl YapılırKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık SosRüyada tuz görmenin manası, güzel kadına, efendi erkeğe ve rızkın bolluğuna delalet eder. Yorumcular, rüyasında tuz gören kişinin, maddi manevi her açıdan kısmetinin açılacağını belirtmişlerdir. Rüyada tuz görmekle ilgili yapılan yorumlar, görülme biçimine göre farklı olabilir. İşte rüyada tuz görmekle ilgili detayların cevapları.
#Rüyada Tuz GörmekTürkiye genelinde her yörede birbirinden farklı turşular yapılıyor. Özellikle turşu suyu yapımı ise merak uyandırıyor. Turşu suyu nasıl yapılır, ayarlanır ve saklanır? Turşu suyu tarifi ve yapımı için püf noktaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Turşu SuyuJalapeno biber turşusu her yemeğin yanına çok yakışan ve sevilen bir lezzet. Özellikle de acıyı sevenlerin aradığı türden. Üstelik yapımı da çok pratik. Sofranızın favorisi olacak. Peki jalapeno turşusu nasıl yapılır? İşte Meksika biberi jalapeno turşusu tarifi ve malzeme listesi...
#Jalapeno Biber TurşusuTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuDomates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...
#DomatesGünümüzde birbirinden farklı yemekler yapılabilir. Yemeklerde kullanılan besinler de farklılık gösterir. Her sebze ve meyve zamanında yeniliyor. Bazı sebze ve meyveler ise kurutularak tüketilebilir. Domates nasıl kurutulur ve saklanır? Evde fırında, ipte ve güneşte çeri, armut ile dilimli domates kurutma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#DomatesMevsiminde taze taze tüketilen sebze ve meyve gibisi yok. Ancak pek çok sebze kurutularak kış aylarında da lezzetle tüketiliyor. Domates de bunlardan bir. Yazın lezzetli domateslerini doğal yollarla ve katkısız bir şekilde kurutarak kışın yemeklere lezzet katabilirsiniz. Peki domates nasıl kurutulur, kaç günde kurur? Kurutulmuş domates nasıl kullanılır? Evde fırında ve güneşte domates kurutmanın püf noktaları...
#Domates Nasıl KurutulurSalça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir. Sağlığında emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Evde kolayca yapabileceğiniz salçanın püf noktaları ise oldukça önemlidir. Bugünkü yazımızda hem biber hem de domates salçasının yapımı, püf noktalarını ele aldım. Peki, evde biber ve domates salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı salça tarifi ve püf noktaları...
#Domates Salçasıİsot salçası ya da diğer adıyla biber salçası özellikle Urfa ve Gaziantep yöresel lezzetleri arasında olup tüm türkiye'de yaygın olarak kullanılan bir lezzet. İsot biberinden elde edilen salça, rengi ve acısıyla temeklere farklı bir tat katıyor. İsot salçası ile biber salçası arasında sadece aroma ve çeşitlilik farkı bunmaktadır. Birisi biber salçası iken diğeri isot biberi salçasıdır. Peki, isot salçası nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? Yöresel isot salçası tarifi ve yapılışı
#İsot SalçasıBEYOĞLU Tarlabaşı'nda uyuşturucu yerine kaya tuzu sattığı iddiasıyla, hakkında 'Dolandırıcılık' suçundan dava açılan Muhammet O.Ö. (24), suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Muhammet O.Ö., sattığı maddenin uyuşturucu içermemesi nedeniyle, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' suçundan da takipsizlik kararı aldı.
#İSTANBULDiyarbakır'da nefes darlığı nedeniyle uyumakta zorlanan ve ameliyat korkusu yaşadığı için yıllardır doktora da gitmeyen 65 yaşındaki hastanın boğazındaki 800 gram ağırlığındaki kitle, şikayetleri artınca gittiği hastanede kendisini ikna eden doktorun yaptığı ameliyatla çıkartıldı. Operasyonu yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Toker, "Yıllarca hastalar ya doktora gelmekten korktukları için ya da ameliyattan koktukları için devasa büyüklüğe erişen kitleler şeklinde boyun ön bölgesinde görülebilir" dedi.
#Ameliyat