İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş vakıf üniversitesi.
1995 yılında kurulan Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye'deki nitelikli eleman açığını kapatmak ve istihdam sorununa çözüm olabilmek adına bir yüksekokul kurmak için YÖK'e başvurmuştur. Bunun sonucunda, 26 Eylül 2003'te çıkan 106 sayılı Genel Kurul kararıyla, Türkiye'de ilk kez doğrudan Yükseköğretim Kurulu'na bağlı olarak bir yüksekokul kurulmuştur. Kurulan yüksekokul, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu olarak adlandırılmıştır.
2004-2005 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul eden bu yüksekokulun etkinlikleri sürerken, bir yandan da vakıf üniversite kurma projesini yürütmüştür. Bunun meyveleri vermiş; 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 5656 Ek-73 sayılı kanunla İstanbul Aydın Üniversitesi kurulmuştur. Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu da bu üniversitenin bünyesine katılmıştır.
Avrasya Üniversiteler Birliği’nce (EURAS) bu yıl 7’ncisi düzenlenen Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) başladı. Zirveyle Türkiye’nin yükseköğretim sektörünü dünyaya tanıtmaya devam etmek, bu sektörde bir cazibe merkezi haline getirerek akademik iş birliklerini artırmak amaçlanıyor.
#EURASTEGV’in 'Ateşböceği Öğrenim Birimi' çocuklarla buluşuyor. 15-27 Ekim tarihleri arasında Küçükçekmece Söğütlüçeşme İlkokulu’ndan her gün 25 öğrenci; TEGV Ateşböceği Öğrenim Birimi’nde 12’şer saatlik eğitim etkinliklerinden yararlanacak. Üniversite öğrencilerinin gönüllü eğitimci oldukları proje kapsamında toplamda 250 öğrencinin bu eğitimlerden yararlanması hedefleniyor.
#İstanbul Aydın ÜniversitesiYKS için geri sayım başladı. 30 Haziran ve 1 Temmuz’da düzenlenecek sınav için adayların heyecan ve stresleri artarken uzmanlar ise, sınava verilen önem arttıkça kaygı ve stresin de arttığını belirtiyor. Son günlerde açık hava etkinliklerinin adayların kaygısını azaltacağını belirten uzmanlar, hayatta başarılı olmanın tek yolunun sınavlar olmadığını da hatırlatıyor.
#YKSİzmir’in Çiğli ilçesinde, kreş servisinde unutulan üç yaşındaki Alperen Sakin’in ölümünün ardından, bir üniversite, çocukların araçlarda unutulmasına son verecek TSE onaylı sistem geliştirdi. Sistem, araçta çocuk unutulması durumunda, sürücüyü önce görüntülü, ardından ise sesli olarak uyarıyor. Ayrıca aileler, servis araçlarına yerleştirilen kamera sayesinde, cep telefonlarına yüklenen uygulamayla çocuklarını yolculuk sırasında takip edebiliyor.
#Alperen Sakinİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 18 Nisan’dan itibaren okullardaki yönetici ve rehber öğretmenlere önemli bir eğitim veriyor. Bu kapsamda 39 ilçede, 3 bin 990 okul müdürü ve 5 bin 300 rehberlik öğretmeni, 9 günlük “istismar ve ihmal eğitimi” almaya başladı.
#İstismarİstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer’in (48) boğazını kesmesinin ardından cesedini yaktığı iddia edilen sanık Kemal Ayyıldız (32) üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek "Delilleri araştırın eğer çıkmazsa beni idam edin. İdam etmezseniz ben intihar edeceğim zaten" dedi. Tutuklu sanık Kemal Ayyıldız, kendi avukatının azledilmesini istedi. Sanık avukatı müvekkilinin beyanlarının ardından sanığı savunamayacağından duruşma salonundan ayrılmak istedi.
#Aylin SözerSosyal medyada bir ismin yanında uğur böceği görürseniz bilin ki özel bir çocuğun fedakar ve savaşçı annesiyle karşı karşıyasınız. Onlar birbirlerini uğur böceği simgesiyle tanıyan ve hayatları otizm gerçeğiyle tanıştıktan sonra baştan aşağı değişen özel anneler. Uğur böceği akımının mimarı avukat Sedef Erken, “Çocukken elimize uğur böceği alıp dilek tutardık. Bu umut vaadeden bir şeydi. Uğur böceği tüm özel çocuk annelerine umut olsun istedim” diyor.
#Uğur BöceğiSokağa çıkma yasağı nedeniyle dört duvar arasında bunalan 65 yaş ve üstü kişiler, 20 yaş altı gençler... Evden çalışırken bir yandan çocuklarının bakımına, bir yandan da evi çekip çevirmeye koşturan kadınlar... Çocuklarının çevrimiçi eğitimle dersleri öğrenemediğini düşünen veliler... O dönem bu sayfalarda bizlere neler anlattılar, hatırlayalım...
#Sokağa Çıkma Yasağı