Iletişim Fakültesi haberleri sayfasında Iletişim Fakültesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8169 Iletişim Fakültesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İSTANBUL'da yaşayan bir çocuk annesi 56 yaşındaki Havva Atik hayalini kurduğu ve 2017 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Gazetecilik Bölümü'nü birincilikle bitirdi.
#İletişim FakültesiİSTANBUL'da yaşayan bir çocuk annesi 56 yaşındaki Havva Atik hayalini kurduğu ve 2017 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Gazetecilik Bölümü'nü birincilikle bitirdi.
#İletişim FakültesiGalatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim sektöründe bir dernekle, sektöre ve akademik faaliyetlere katkı sağlamak için işbirliğine imza attı. Protokol kapsamında; bölüm dersi dahilinde kontrollü staj, belli ders içeriklerini ve konuklarını planlama, konferans ve yayın çalışmaları yapılacak.
#Galatasaray ÜniversitesiMuş Alparslan Üniversitesi pandemi nedeniyle henüz öğrencileriyle buluşamasa da bugünlerde oldukça hareketli. Çünkü artık neredeyse unutulmaya yüz tutmuş bir fakülte kapılarını açtı. 10 yıl önce kurulan iletişim fakültesi, Azerbaycanlı Dekanı Prof. Tamella Aliyeva ve ekibinin gayretiyle ilk öğrencilerine kavuştu. Gazetecilik bölümü 52 öğrencisiyle yeni eğitim-öğretim sezonuna başladı.
#Muş Alparslan ÜniversitesiAdnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Neslihan Özcan, Kredi Kayıt Bürosu'nun düzenlediği 'Hayal Edin Gerçekleştirelim' adlı sosyal sorumluluk proje yarışmasında 'Müze Müze Anadolu' isimli projesiyle ödül kazandı.
#Üniversiteİstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, 11 Aralık Salı günü, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine farklı disiplinlerden yaklaşımların yer alacağı, “Kadın = Erkek, Ne Eksik! Ne Fazla” seminerini düzenliyor. Açılış konuşmasını BİLGİ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu ve Türkiye’nin halkla ilişkiler duayeni Betül Mardin’in yapacağı seminerde cinsiyet eşitsizliği ve kadın hakları konularında uzman isimler sorunlar, öncelikler ve çözüm önerilerini tartışacak.
#ÜniversiteİZMİR’deki Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri Doç. Dr. Ferah Onat ve Dr. Göker Gülay, 10 YouTube fenomeninin videolarını inceleyerek, ilgi görme nedenlerini araştırdı. Videoların neredeyse tamamında fenomenlerin; duygularından, kişisel deneyimlerinden, geçmişlerinden bahsettikleri; çekimleri evlerinde, bahçelerinde veya doğal ortamlarda yaptıkları; izleyicilerle doğrudan göz teması kurup, konuşmalarına günlük sohbete başlar gibi başlayarak, hal hatır sordukları tespit edildi.
#YoutubeYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, iletişim odaklı programlara yönelik durum değerlendirmesi yapmak için iletişim fakültesi dekanlarıyla YÖK’te bir araya geldi. Toplantıyla bu programdaki eğitimin niteliği ve fakültelerin sorunlarına yönelik yapılacak iyileştirmelerle ilgili yol haritası belirlenmesi, mezunların mesleki yeterliliği ve istihdam sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunulması amaçlandı.
#YÖKBUGÜNE kadar bünyesinden çok sayıda sanatçı, araştırmacı, yazar, gazeteci, televizyoncu, reklamcı ve halkla ilişkiler uzmanı çıkartan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin tüm dönem mezunları, 15. Pilav Günü’nde okul bahçesinde bir araya gelecek.
#İLMEDÇin’in başkenti Pekin’de, öğrencilere yapay zekâ becerilerini erken yaşta kazandırmak amacıyla yeni bir eğitim hareketi başlatıldı ve ilkokuldan liseye kadar tüm öğrenciler için yapay zekâ eğitimi zorunlu hale getirildi. Bu uygulamanın kısa sürede dünyanın diğer ülkelerine de yayılması bekleniyor. Türkiye’de de okullar öğrencilerine yapay zekâ dersleri vermeleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından teşvik ediliyor ancak bu alan henüz zorunlu ders olarak müfredatta yer almıyor.
#ÇinSanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) iş birliği ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) öğrencilerle bir araya gelerek uzay yolculuğu deneyimlerini paylaştı. Büyük ilgi gören etkinlikte Gezeravcı, Türkiye’nin uzay çalışmaları, gelecekteki projeler ve kendi uzay macerası hakkında önemli bilgiler verdi.
#Alper GezeravcıDisney’de çalışan Matthew Van Andel, bir yapay zeka uygulaması sayesinde hayatını karartan korkunç bir siber saldırıya uğradı. Saldırganlar hızla Van Andel’in kişisel ve profesyonel bilgilerine ulaşarak ailesinin güvenliğini tehlikeye attı. Hatta, bu saldırı sonucunda işini kaybetti. Peki, yapay zeka uygulamaları gerçekten masum mu? Saldırganlar nasıl bir yöntem izliyor? İşte Matthew Van Andel’in yaşadığı trajik olay ve uzman görüşleri…
#Siber KorsanlarEğitim dünyasında yapay zeka teknolojilerinin gelişim hızı tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de eğitim yöntem ve araçlarını, öğrenim süreçlerini, öğrenci ve öğretmen deneyimlerini yeniden şekillendirdi ve şekillendirmeye de devam ediyor. Burada yapay zekaya ilişkin kavramların doğru seçilmesi ve “dönüşüm” ve “entegrasyon” kavramlarının da doğru kullanılması gerekiyor.
#Konuk YazarHollanda’da yaşayan E.A, oğlu E.A’nın Brawl Stars oyununda dünya birincisi olduktan sonra kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldiğini açıkladı. Oğluna yöneltilen ağır ithamlar ve ölüm tehditleri, ailenin can güvenliğini tehlikeye attı. “Eğer bizimle anlaşmazsan kanalın kapanır!” diyen dolandırıcıların, dijital ortamda yarattığı korku ortamı dikkat çekiyor. Daha önce Uzman Astrolog Aygül Aydın’ın oğlu da benzer tehditlerle karşılaşmıştı. Bu olay, çocukların sanal dünyada karşılaştığı tehlikelerin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Aileler, bu tür durumlarla nasıl başa çıkmalı? İşte E.A’nın yaşadıkları ve alınması gereken önlemler…
#TeknolojiKONYA’da seyir halindeki TIR ile devriye görevindeki ekip otosu çarpıştı. Kazada 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru da ağır yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Konya Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin devriye görevini yerine getirdiği esnada meydana gelen trafik kazasında olay yerinde şehit olan Onur Şirin için taziye mesajı yayımladı.
#KONYAMobil oyunların tehlikeleri giderek daha fazla gündeme geliyor. Erişim engeli getirilen Roblox’un ardından, milyonlarca çocuk ve genç şimdi de Brawl Stars oyunundaki şantajcıların hedefi haline geldi. Uzman Astrolog Aygül Aydın’ın oğlunun, oyun içindeki bir çetenin tehdidiyle karşılaşması, çocukların dijital dünyada ne denli savunmasız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. "Anneni ve babanı bulacağım. Evinizi biliyorum, geleceğim" gibi korkutucu mesajlar aldıklarını söyleyen Aygül Aydın, numarasının nasıl bulunduğu konusunda büyük bir korku ve endişe içinde olduğunu söyledi. Peki çocukları nasıl tehlikeler bekliyor? Aileler nelere dikkat etmeli? Hukuki olarak nasıl bir yol izlenmeli? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık...
#TeknolojiDünyada 1,8 milyar Gmail kullanıcısının tamamı, bilgisayar korsanlarının hesaplarına erişimini sağlayan son derece tehlikeli bir dolandırıcılık saldırısıyla karşı karşıya! Güvenlik filtrelerini aşabilen sahte robot aramaların ve kötü amaçlı e-postaların ardındaki yapay zeka, bu durumu daha da ciddi hale getiriyor. Tehlike sadece Gmail ile de sınırlı değil! Hatta Bilişim Teknolojileri Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık da bu saldırıya uğrayanlardan biri… Peki nasıl önlem alınmalı? Hangi işaretlere dikkat edilmeli?
#Siber GüvenlikDüzce’de sosyal medyanın etkin kullanımı için iki gün boyunca alanında uzman isimlerin katılımıyla “Dijital Okuryazarlık ve Dijital İletişim Becerileri Eğitimi” düzenlendi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, sosyal medya kanallarının kurumsal politikalarını kamuoyuyla paylaşmak isteyen kamu kurumlarının geniş kitlelere ulaşmalarına imkân sağladığını belirtti. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz da programda “Dijital Güvenlik ve Dijitalde Doğru Haber Okuma” başlıklı oturumunda bilgi paylaşımında bulundu.
#DüzceGazeteci Barış Pehlivan hayatı ve biyografisi, hakkında çıkan haberlerle gündeme geldi. Siyasete dair araştırma haberleriyle ve kitaplarıyla bilinen Barış Pehlivan, birçok medya kuruluşunda uzun yıllar habercilik yaptı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olan Pehlivan, asistanlık, yönetmen yardımcılığı ve editörlük görevlerinde bulundu. Peki, Gazeteci Barış Pehlivan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Barış Pehlivan'ın biyografisi ile ilgili bilgiler.
#Barış PehlivanGaller kırsalında, şakacıların oluşturduğu hayalet bir mağaza, Google Haritalar kullanıcılarını boş bir alana yönlendirdi. Kaybolan insanlar ve mahsur kalan araçlar, bu durumu bir şaka olmaktan çıkarırken, uzmanlar sahte bilgiler yüzünden daha ciddi tehlikelerin kapıda olduğunu belirtiyor. Peki, bu yanıltıcı konumlar, dolandırıcılığa ve beklenmedik felaketlere nasıl yol açabilir?
#Siber GüvenlikÇarpıcı bir olay, sesli kimlik doğrulamanın güvenliğini sorgulattı. Bir kişi, klonlanmış sesini kullanarak iki büyük bankayı kolayca kandırmayı başardı. Peki bu teknoloji tam olarak nasıl çalışıyor? Kullanıcıları hangi riskler bekliyor? Detaylar oldukça korkutucu!
#Siber GüvenlikABD’deki Cybertruck patlaması ve sonrasındaki ayrıntılar, akıllı sistemlere sahip araçların siber güvenlik sorunlarını gündeme getirdi. Uzmanlar, elektrikli araçların siber güvenlik açıklarının yanı sıra, kişisel verilere erişim ve bu verilere üçüncü şahısların ulaşma olasılığı konusunda endişeli. Bu araçlar aracılığıyla ne tür verilere ulaşılabiliyor? Bunlara başkaları erişebilir mi? Araçlar hacklenerek uzaktan kontrol edilebilir mi? Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile mercek altına aldık.
#Siber GüvenlikDoktora öğrencisi Cenk Çakar, Almanya’daki Türk göçmenlere yer veren son 30 yılda çekilen 15 dizi içinden 35 karakteri inceledi. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ürün Yıldıran Önk’ün tez danışmanlığını yaptığı araştırmada, gurbetçilerin dizilerde ‘Alamancı’ ve ‘gavur’ gibi ifadelerle ötekileştirildiği vurgulandı.
#AlmanyaÜniversitelerin öğrenci klüpleri düzenledikleri toplantılarda önceki yıllarda alanında yetkin; sanatçı, akademisyen, iş insanı ya da sporcuları ağırlamayı tercih ederken son dönemde ilgileri internet ünlülerine kaymış gibi görünüyor. İnternet fenomenlerinin üniversitelerde konuşmacı olarak yer alması da sosyal medyada tepkilere yol açıyor. Son olarak ‘yakışıklı güvenlik’ olarak tanınan ve kelepçe gösterisiyle ilgi çeken Muhammed Sürmeneli’nin Ege Üniversitesi Sosyal Medya ve İletişim Topluluğu tarafından panele çağırılması; “akademik değerlerin yerini popüler kültüre dayalı etkinlikler mi aldı?” sorusunu akıllara getirdi.
#Yakışıklı GüvenlikGaziantep’te düzenlenen “Bölgesel Kalkınmada Medyanın Rolü: Dijital Medya Okur Yazarlığı ve Turizm Haberciliği” panelinde medya ve turizmin bölgesel kalkınmaya olan etkisi, alanında uzman isimlerle kapsamlı olarak ele alındı. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz da turizm haberciliği alanında değerlendirmelerde bulunarak panele katkı sağladı.
#GaziantepGündelik hayatımızı sarsacak büyük tehlikelerin 2025’te kapıda olduğu uyarısı giderek güçleniyor. Uzmanlar, dijital dünyadaki değişimlerin bireyler ve kurumlar için ciddi riskler yaratabileceğini vurguluyor. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, yeni yılda siber dolandırıcıların kullanacağı yeni yöntemleri ve bu tehditlere karşı nasıl önlemler almamız gerektiğini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Siber GüvenlikHasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Altın Baklava Film Akademisi IX. Uluslararası Öğrenci Film Festivali, 10-12 Aralık 2024 tarihlerinde rekor katılımla gerçekleşti. Birbirinden ünlü isimlerin jüri üyesi olduğu festival, ödüllerin sahiplerini bulduğu görkemli gala gecesi ile sona erdi. Altın Baklava Film Festivali’nde "Kurmaca", "Belgesel" , "Animasyon" ve "Yapay Zeka" kategorilerinde 19 film ödüle layık görüldü.
#Altın Baklava Film Akademisi