Bebeklerde ve çocuklarda diş enfeksiyonları görülebilen bir durum olmaktadır. Fakat diş enfeksiyonları ebeveynleri oldukça endişelendirmektedir. Bu durumlardan birisi de diş eti iltihabıdır. Diş eti iltihabı bazı bebeklerde görülmesi, muhtemel bir durum olmaktadır. Peki, bebeklerde diş eti iltihabı neden olur ve nasıl geçer? Bebeklerde diş eti iltihabı belirtileri nelerdir? Sizlere bebeklerde görülen diş eti iltihaplanması hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.
#BebekDiş çıkarma, bebeğinizin gelişiminin kaçınılmaz bir parçasıdır. Diş çıkaran telaşlı bir bebeği sakinleştirmek zor olabilir. Peki, küçüğünüzü yatıştırmak ve geceleri rüyalar diyarına geri döndürmek için ne yapabilirsiniz detayları ile derledik.
#BebekDiş eti kanamasının en temel sebebi diş eti iltihabıdır. Diş eti kanamasıyla karşılaştığımızda ihmal etmeden iltihabın sebeplerini araştırmamız gerekir. Eğer diş eti kanaması kronikleşip uzun süre devam ederse diş eti çekilmesi, kemik rezorpsiyonu gibi sonuçlarla karşılaşabiliriz.
#Diş EtiÇocuklar ve aileleri için en üzücü durumlardan biri de diş travması nedeniyle çocuğun dişinin kırılması, yer değiştirmesi ya da tamamen yerinden çıkmasıdır. Diş travmalarında, travmanın şekli ve boyutu ne olursa olsun en kısa sürede mutlaka bir diş hekimine, mümkünse bir pedodonti uzmanına başvurulması gerektiğini belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#DişSöz konusu gebelikle ilgili konular olduğunda birçok engelleyici unsur göz önüne alınsa da diş eti hastalıkları önemsenmeyip görmezden gelinebiliyor. Ancak diş eti hastalıkları birçok hastalığı beslediği gibi gebe kalma ihtimalini düşürüyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, diş eti hastalıklarının gebelik üzerindeki olumsuz sonuçlarını ve önlemek için yapılması gerekenleri anlatıyor.
#Düşük RiskiDiş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bakteriler, mama yedirmeden önce aynı kaşık ile mamanın tadılması sonucu bebeğe bulaşır” uyarısında bulundu; anne-baba olmak isteyen aileleri diş sağlıklarına dikkat etmeleri ve diş kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiği konusuna dikkat çekti.
#Bebek SağlığıDişler düzgün temizlenmediğinde, dişin üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteri üremesine sebep olur. Bu bölgede oluşan mikroorganizmalar şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler ve bu asit diş çürümelerine ve diş eti iltihaplanmalarına yol açar. Diş eti problemlerine erken önlem alınmazsa ciddi sağlık problemleri yaratabilir.
#Diş EtiYıllardır su ile ilgili kafalarımız karışık çünkü sağlığımız için en iyi su sıcaklığının ne olması gerektiği konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Kalkar kalkmaz ılık su için diyen var, soğuk su yağları parçalıyor metabolizmayı hızlandırıyor diyen var, sıcak su yağları yakar diyen var. Peki hangisi daha faydalı? Sıcak su mu soğuk su mu içelim? Yoksa suyun sıcaklığının hiçbir önemi yok mu? Tüm bu söylenenlerin bilimsel dayanağı var mı?
#SağlıkŞeffaf plak tedavisi ile yapılan ortodontik tedavilerde, çoğunlukla hastaların dışarıdan plak taktıklarının anlaşılmadığını ve estetik olduğunu söyleyen Allianoi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu Hekimlerinden Ortodonti Uzmanı Dr. Sinem Taslan Ceylanoğlu, “Şeffaf plak tedavisi ile çapraşıklıklar düzeltildiğinde sadece estetik sonuçlar elde edilmekle kalmaz, ağız sağlığı düzelir ve çürük başta olmak üzere ilerleyen zamanlarda oluşabilecek diş eti hastalıkları, estetik problemler ve çene eklem problemlerinin önüne geçilmiş olur” diyor.
#Sponsorlu İçerikBebeğinizin ağzının her zaman sağlıklı ve temiz olmasını istiyorsanız ağız kokusuna karşı önlem alarak onun sağlığına önemli bir katkıda bulunabilirsiniz. Anne sütü ile beslenen bebeklerin ağızında koku oluşumu yaşanması çok zordur. Ama bazı durumlarda bebeklerin kendine özgü doğal ve hoş kokuları değişebilir. Bebeklerde ağız kokusu neden olur ve sebebi nedir sizler için derledik.
#Bebeklerde Ağız KokusuBebeklerde dudak bağı sorunu çok nadir de olsa ortaya çıkan bir sorundur. Genellikle de emme sorunları ile meydana gelen bebeklerde dudak bağı sorunu önemli bir sağlık sorunlarına yol açmasa da estetik görünüm nedeni ile rahatsızlık verir. Bebeklerde dudak bağı nedir, hangi bölüm bakar ve ne zaman kesilmeli sizler için derledik.
#BebekBebeklerde ve çocuklarda diş enfeksiyonları görülebilen bir durum olmaktadır. Fakat diş enfeksiyonları ebeveynleri oldukça endişelendirmektedir. Bu durumlardan birisi de diş eti iltihabıdır. Diş eti iltihabı bazı bebeklerde görülmesi, muhtemel bir durum olmaktadır. Peki, bebeklerde diş eti iltihabı neden olur ve nasıl geçer? Bebeklerde diş eti iltihabı belirtileri nelerdir? Sizlere bebeklerde görülen diş eti iltihaplanması hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.
#BebekBebeklerin diş çıkarma süreci oldukça önemli olarak ifade edilebilmektedir. Özellikle bebeklerde diş çıkarma döneminde kaç gün süreceği ve ne zaman biteceği öğrenilmek istenmektedir. Bu yüzden bebeklerde diş çıkarma döneminin ne kadar süreceği bilinmek istenmektedir. Bebeklerde diş çıkarma kaç gün sürer ve ne zaman biter? Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir detayları ile derledik.
#Bebek