Sigara dişeti hastalıklarını gizliyor

Güncelleme Tarihi:

Sigara dişeti hastalıklarını gizliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 15:20

Sigaranın dişeti hastalıkları açısından ana risk faktörlerinden birisi olduğunu kaydeden Dr. Dt. Serdar Sütçü, “Sigara dişeti hastalığının yayılım ve şiddetini arttırmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

12 bin kişi üzerinde yapılan bir çalışmada sigara içenlerin periodontitise sahip olma risklerinin içmeyenlere göre 4 kat daha fazla olduğunu hatırlatan Sütçü şu bilgileri verdi:
“Dişeti hastalıkları, iltihaplarının en önemli belirtisi dişeti kanamalarıdır. Kanama hastayı hekime getiren getiren en önemli bulgudur. Sigara içenlerde dişeti hastalığının en önemli bulgusu olan kanama maskeleniyor, gizleniyor. Dolayısıyla var olan ciddi bir dişeti hastalığı atlanıyor, fark edilemiyor. 

IMPLANTLARI ETKİLİYOR

Sigara içenlerde özellikle dişeti iltihaplarına sebep olan önemli patojenlerin,mikroorganizmaların sayısında 3 kat artışlar görülebiliyor. Tiryakilerde hem inatçı patojen mikroorganizmalar kolaylıkla kolonize olmakta hem de vucut savunma sistemini etkileyerek daha az bir korunmaya sebep olmaktadır. Implantların uzun dönem başarısızlıklarında sigara içmenin çok önemli rolü vardır. Sigara içenerin mutlaka yılda iki kez dişhekimine giderek kontrollerini yaptırmaları gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!