Böyle Gelmiş Böyle Geçer Dünya şarkısına bayılırım. YouTube’da 2 milyon tıklanması varsa yarısı bana ait olabilir. Badem ezmesi gibi eze eze, yaya yaya okuyor ya, bitiyorum. Sonra bir gün bambaşka bir eski şarkıya daha denk geldim: 1970’te Mürüvvet Kekilli’nin okuduğu “Cambaz”. Deniz Seki mutlaka bunu da okumalı diye düşündüm, eski menajeri vasıtasıyla şarkıyı yolladım. Sevdi, stüdyoya girdi, okudu, 14 Temmuz’da yazın şarkısı geliyor! “Cambaz”ın 2023 versiyonunu dinlemek için buluştuk, üzerine bir de bayram röportajı patlattık...
#Deniz Sekiİnsanı doğadan ayıran sınırların ortadan kalktığı yerlere bayılıyorum. Hele de bu yerlerde toprak, ürün ve yemek üzerine idealist şeyler kurgulanmışsa orayla gönül bağım da çok farklı oluyor. Tıpkı Katar’da, çölün ortasında kurulan ekoçiftlik Heenat Salma’da olduğu gibi…
#SofraŞehrin en ‘şık şıkıdım/şıkıdım casual’ mekânlarından biri daha Galataport’a göçtü: Frankie. Peki, Nişantaşı’ndaki şehir manzaralı o ikonik teras ne oldu? Abdi İpekçi Caddesi’ndeki The Stay Boulevard Nişantaşı otelinin en üst katına açılan Marcello’dayız.
#MekanTürkiye’nin gastronomi köyü olacak dediğimiz yer, maalesef şimdi sıra sıra meyhanelerin dizildiği, her tarafından müzik fışkıran, masaların üzerinde oynayan insanlarla dolu bir alan oldu çıktı. Ama umudumuzhâlâ var. Alaçatı’da, şef Can Aras’ın yenilenen menüsüyle tarzı da iyice oturan Amavi, işte bu umutlardan biri…
#AlaçatıDamat fabrikasında üretimin yüzde 50’si grup markaları, kalan yüzde 50’si ise dünyanın en iyi 3-5 erkek giyim markası için yapılıyor. Dev markaların ek kapasite almak için sırada olduğunu söyleyen Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ‘‘Talebe yetişemiyoruz. 150 milyon TL’lik yeni yatırım kararı aldık. Günde 1700 takım elbise, 11 bin gömlek üreteceğiz’’ diyor.
#DamatKurduğumuz cümleler, giydiğimiz kıyafetler, hobilerimiz, gün içinde yaptıklarımız ya da yapmamayı seçtiklerimiz… Hepsi, tarzımız hakkında önemli ipuçları veriyor. Özellikle giydiklerimiz, tarzımızı yansıtmanın yanı sıra, kendimizi özgür ve rahat hissetmemizi de sağlıyor. Peki, bu rahatlığı ve özgürlüğü kısıtlı anlara sıkıştırmak yerine, her an yaşamak mümkün mü? Gelin, bu soruya hep birlikte cevap arayalım…
#Sponsorlu İçerikErkek giyim sektörü değişen alışkanlıklar ve pazardaki oyuncuların yeni yatırımlarıyla büyümesini sürdürüyor. Euromonitor’e göre küresel erkek giyiminin, önümüzdeki dört yıl içinde kadın giyiminden daha hızlı büyümesi ve 2026 yılına kadar 547.9 milyar dolarlık pazara ulaşması bekleniyor. Türkiye’de sektör temsilcileri ise pandemiyle değişen giyim alışkanlıklarının sektörü de etkilediğini belirtiyor.
#Erkek GiyimYurt dışında en çok şubesi bulunan Türk restoran zinciri Bursa Kebap Evi, Avrupa ile başlayan global marka yolculuğuna Orta Doğu’daki gücünü artırarak devam ediyor. Türkiye’de 91, yurt dışında ise 12 şubesiyle hizmet veren marka, Orta Doğu’da büyüme hedefine yönelik güçlü bir adım attı. Suudi Arabistan’ın AVM ve perakende sektöründe lider şirketi “Abdullah Al Othaim Investment Company ile master franshise anlaşması imzalayan Bursa Kebap Evi, Suudi Arabistan’da 1 yılda 10 şube, 3 yıl içinde ise 30 şube ile toplamda 9 milyon dolarlık yatırım yaparak büyüme hedefinde....
#Sponsorlu İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin, katma değerli üretimle muasır medeniyetler seviyesini yakalayabileceğini belirterek, "Katma değerin anahtarı nerede? Siz genç kardeşlerimizde, yazılımda, tasarımda. Bu alanlarda ne kadar çok insan yetiştirirsek Türkiye'yi de bu manada muasır medeniyetler seviyesinin üzerine o kadar kolay çıkarabiliriz" dedi.
#Mustafa VarankHamuru 3 gün boyunca soğuk fermantasyonla ekşitilmiş, 12 saat pişmiş kaburga eti dolgulu tiritli pide... Dış katmanı irmikle yapılmış, vişne soslu içliköfte... Pişinin arasında servis edilen ıstakoz... Taş fırından henüz çıkmış balon ekmeğin içinde sunulan süt kuzu uykuluk… Bu sezon gittiğim restoranların menüsünden tat hafızama kazınan tabakları birlikte hatırlayalım…
#IstakozTarafınızı seçin: Bir köşede Emre Ergani’nin The Bar’ı ve Sitare Kalyoncuoğlu, Ali Gürsoy, Ebru Yücebaşoğlu gibi 35 yaş üstü cemiyet figürleri... Karşı köşede menajer Ataberk Oral’ın Bar Sandro’su ve Ekin Mert Daymaz, Yusuf Çim, Özge Yağız gibi 35 yaş altı ünlü müdavimleri...
#Savaş ÖzbeyŞef Osman Sezener, restoranı OD Urla’yla yakaladığı haklı başarıyı bu yaz Six Senses Kaplankaya oteldeki Anhinga by OD’a da taşıyor. Sezener, bu tip işbirlikleriyle yetiştirdiği gençlere yeni iş imkânları veriyor; kendi ekolünü yaratması da bence şefi özel kılıyor. Açılış gecesinde yediğim biberli taze lor, İzmir tulum soslu kum midyesi, makarna üzerinde servis edilen langust ve profiterol damağımda hemen yer etti.
#Osman SezenerDünyanın en büyük buluşmaları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarda firma temsilcileri ile konuştuk. Sektörün 2022 yılını nasıl geçirdiğini; yaşanan enflasyonist ortamın şirketlere, piyasaya ve tüketiciye yansımalarını sorduk. Beklentilerini ve yaşanan yenilikleri aktardık.
#BursaGoogle’ın Türkiye’de ilk kez Deconstructor of Fun ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiği İstanbul Mobil Oyun Etkinliği, hem fiziksel hem de online katılıma açık şekilde gerçekleşti. Etkinlikte; Michail Katkoff, Sencer Kutluğ, Eric Seufert, Javier Barnes, Matej Loncaric ve Nimrod Levy gibi mobil oyun dünyasının önemli isimlerinin oturumlarıyla oyun gelirlerinin yüzde 52’sini oluşturan mobil oyun ekosistemi değerlendirildi. Aktif oyun şirketi sayısı 500’e ulaşan Türkiye’nin oyun dünyasındaki önemi, etkinlikle bir kez daha gözler önüne serildi.
#Googleİtalyan lokantası denince gözümüzde hemen pizza ve makarna beliriyor ama et ve balık çeşitleriyle iddialı bir ana yemek menüsü de onların vazgeçilmezi. Kanyon AVM’deki Ristorante Gina, bu konuda sınıfta kalmıyor. Mekâna öğle saatleri tatlı molası için de uğranır. Mango ve limonotu sosuyla gelen mascarpone terin, hafifliğiyle uçuran, kestane klasiği ‘mont blanc’sa uzun bir süre tatlıya doyuran lezzetli seçenekler...
#Ristorante Gina