Kıyafet kombininiz harika! Peki ya çantanız?

Kullandığınız aksesuarlar, tarzınızı öne çıkaran ve sizi yansıtan parçaların başında gelir.

Haberin Devamı

Benim favori aksesuarımın ise çantalar olduğunu söyleyebilirim. Çünkü başarılı bir kombini tamamlayan en önemli parça, kıyafetinize uygun seçilmiş bir çantadır. Tarzınızı yansıtacak en değerli objelerden biri olan çantalar, her ne kadar kombinlerimizi tamamlamada hayati bir öneme sahip olsa da aslında bir eşya olmanın çok daha ötesindedir. Öyle ki bazen bir tarihi ya da bir ikonu kolunuzda taşıyabilirsiniz. Çünkü dünyaca ünlü bazı çanta modelleri, tasarımlarının şıklığıyla değil, dönemsel değişimlere şahit olmalarıyla ölümsüzleşmişlerdir. Mesela bunlardan biri, 1955 yılında Coco Chanel’in modern kadının ellerinin boş durması gerektiği düşünülerek tasarladığı ve omuzdan asılan çantası Chanel 2.55’dir. 2.55’ler, günümüzde hala Paris’e 1.5 saat uzaklıkta bir fabrikada tamamen elde üretiliyor. Hermes tarafından tasarlanan ve dünyanın en pahalı çantaları arasında yer alan Birkin de 1970’li yılların moda ikonu Jane Birkin’a ithaf edilmiştir. Dior’un en ünlü çantası Lady Dior ise ismini İngiltere Prensesi Lady Diana’dan alır. Bu nedenle her zaman söylerim, kullandığınız çantalar, sadece bir aksesuardan ibaret değildir ve çok daha fazlasıdır. Evet, çantaların tarihine kısa bir yolculuktan sonra gelelim, kıyafetinize göre çanta seçiminizi nasıl yapmanız gerektiğine. Hazırsanız başlayalım.

Haberin Devamı

Kıyafet kombininiz harika Peki ya çantanız

GECENİN YILDIZI SİZ OLUN

Gece elbiselerinin en önemli özelliği tüm gözleri üzerine toplayan parçalar olmalarıdır. Bu nedenle kıyafetinize uygun bir çantayı seçmeniz oldukça önemli. Gece elbiselerini en iyi tamamlayan çantalar ise şüphesiz ki elinizde taşıyabileceğiniz ya da bileğinize geçirebileceğiniz portföy çantalardır. Ancak çantaların büyüklüğü ve gösterişli olması tabi ki kıyafetinize göre değişiklik gösterir. Mesela sade bir gece elbisesi tercih ettiyseniz, daha gösterişli bir portföy çanta kullanarak, kombininize hareket katabilirsiniz.

Kıyafet kombininiz harika Peki ya çantanız

Haberin Devamı

Ayrıca 2023 moda trendleri arasında bu yıl metalik çantalar da yerini aldı. Gece dışarı çıkarken kombininize metalik portföy çantaları da ekleyerek tarzınızı daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

KOT VE ÖRGÜ ÇANTALARIN DÖNÜŞÜ

Hem rahatlığına düşkün hem de şık olmayı seven kadınların tercih ettiği spor tarza sahipseniz, çanta seçiminiz yine oldukça önemlidir. Çünkü bu tarz giyinmeyi sevenler, yaptıkları kombine göre ister spor isterlerse klasik tarzda bir çanta seçme özgürlüğüne sahiptir. Kullanacağınız sırt çantaları veya büyük boy çantalar, spor şıklığınızı tamamlamanıza yardımcı olur. Klasik yönünüzü ortaya çıkarmak istiyorsanız da küçük boyutlarda bir el çantasıyla kombininizi tamamlayabilirsiniz. Bu sezon, yazı temsil eden örgü çantaları da oldukça sık göreceğiz. Smart casual tarz giyinmeyi sevenler, rahat ve salaş görünümleriyle bu örgü çantaları da kombinlerine ekleyebilir. İlkbahar-yaz sezonunda kot çantaların moda sahnesine geri döndüğünü hatırlatmak isterim. Bu trend, günlük ve spor kıyafetlerinizin oldukça ilgi çekici görünmesine yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

UZUN VE KISA ELBİSELERDE ÇANTA KOMBİNİ

İlkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte romantik elbiselerimizi de gardıroplarımızdan çıkarmaya başladık. Çiçekli kumaşlardan ve uçuşan şifonlardan tasarlanan bu elbiseleri tamamlayacak en doğru seçimlerden biri, uzun saplı küçük çantalardır. Bu tip bir çanta, her türlü elbisenizi tamamlayacaktır. Özellikle mini elbiselerle birlikte kullanacağınız rengarenk zincir askılı çantalar veya portföy çantalar, kombininizi mükemmel tamamlayacaktır. Her mevsim kullanmaya doyamadığımız uzun elbiselerle birlikte ise yine portföy çanta, ideal bir seçim olacaktır. Ancak şifon ve kabarık bir uzun elbise tercih ettiyseniz, çantanızın boyutunun küçük olmasına dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

2023 YAZ SEZONU ÇANTA TRENDLERİ

Bu yıl ilkbahar ve yaz sezonunda yepyeni çanta trendleri de karşımıza çıkacak. Eğer kendinize yeni bir çanta almayı planlıyorsanız, bu bölümü okumadan alışverişe çıkmayın.

Kıyafet kombininiz harika Peki ya çantanız
Kıyafet kombininiz harika Peki ya çantanız

Jean Çantalar: Bu yıl jean aşkı, tüm moda dünyasına hakim oldu diyebiliriz. Jean tasarımların yanı sıra kot çantalar da sezonun gözde parçaları arasında.
Büyük Çantalar: Geçmiş yılların trendi shopper bag’ler yeniden hayatımızda. XL çantalar, bu sezon oldukça şık görünümlere de sahip.
Işıltılı Çantalar: Moda dünyasını kasıp kavuran ışıltılar, çantalarda da hayat buluyor. Gece kıyafetlerinin tamamlayıcısı olan bu ışıltılı çantalar, artık sokak stilinde de boy gösteriyor.
Büyük Clutch Çantalar: Yeni sezonda çanta boyutlarının büyümesi clutch’larda da kendini gösterecek. Özellikle yaz aylarında rahatlıkla taşıyabileceğiniz kumaş dokulu veya yumuşak derili clutch çantalar, şıklığı ve pratikliği bir arada sunuyor.
Mini Deri Bel Çantaları: Farklı tasarımlarıyla dikkat çekmenin yanı sıra kullanışlı olmalarıyla da her zaman trendler arasında yer alan mini deri bel çantaları, tabi ki bu sezon da markaların gözdesi oldu.

Yazarın Tüm Yazıları