Çapa Tıp Fakültesi haberleri sayfasında Çapa Tıp Fakültesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1254 Çapa Tıp Fakültesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İSTANBUL Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı, 18 yaş altındakilerin cinsiyet değişikliği süreçleriyle ilgili fakülte öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin çok yönlü inceleme başlatıldığını bildirmişti.
#Fahrettin KocaOrman yangınları sürüyor. Ama yangınlar birçok bölgede kısa sürede kontrol altına alınabiliyor ve hızlı söndürme, soğutma yapılabiliyor. Yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin Türkiye’nin değişik noktalarında konuşlandırılması müdahalenin hızlı yapılmasını sağlıyor. Bunu geçen yıl çok hızlı karar alınıp kiralama ve satın almaların yapılması ile başardık.
#Air TractorFatih'te bulunan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir kişi, maskesini doğru şekilde takması gerektiğini söyleyen sağlık çalışanını darp etti. Gözünden yaralanan sağlık çalışanının ameliyata alındığı öğrenildi.
#Fatihİstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde rüşvet aldıkları iddiasıyla CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın da arasında bulunduğu üç sanıklı davada yeni bir gelişme yaşandı. Corona Virüs tedbirleri nedeniyle dosya üzerinden görülen davada, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura ve yardımcısı Yasin Şimşek'in infaz düzenlemesi dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi. Her iki sanığa yurt dışına çıkış yasağı konularak haftada bir gün imza atmaları şartı da getirildi. Sanık Didem Bozbura ise iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte 27 Şubat'ta tahliye edilmişti.
#İstanbulKoronavirüs testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Vefat haberi oğlu Onur Taşçıoğlu tarafından sosyal medyada duyuruldu. Prof. Dr. Taşçıoğlu Çapa Tıp Fakültesi önünde çalışma arkadaşları tarafından 1 dakikalık saygı duruşu ile anıldı. Anma için fakülte önünde toplanan grup sosyal mesafe kuralına uygun olarak bir araya geldi. Anma törenine katılan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Tükek, ? İç hastalıkalrını ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum" dedi.
#Koronavirusİstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 9 hastadan ameliyat tarihinin öne çekilmesi için 40 bin 200 lira aldıkları iddiasıyla yapılan operasyonda tutuklanan Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura ve CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın da aralarında bulunduğu 3 şüphelinin emniyette verdiği ifadesi ortaya çıktı. Rüşvet almak istedikleri iddia edilen hastanın oğlu ise yaşanan süreci anlattı.
#CZN Burakİstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 9 hastadan ameliyat tarihinin öne çekilmesi için 40 bin 200 lira aldığı belirlenen Prof. Dr. Mazhar Alp B. ve eşi Didem B. gözaltına alındı. Didem B.'nin ise 'CZN Burak' ismiyle tanınan Burak Özdemir'in annesi olduğu öğrenildi.
#İstanbul'CZN Burak' ismiyle tanınan Burak Özdemir'in annesinin Çapa Tıp Fakültesi’nde bazı doktorların rüşvet aldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp tutuklandığı iddia edilmişti. Sosyal medyadan açıklama yapan Burak Özdemir, ''Ev hanımı olan annemi bile kullanarak bütün bu karalama haberlerini yapanlara karşı bütün hukuki haklarımı savunacağımı belirtmek isterim'' dedi.
#CZN Burakİstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden çalınan ambulans Eyüpsultan Göktürk Göleti civarındaki ormanlık alanda bulundu. Ambulans çevresinde birilerinin olduğunu gören polis ekipleri şahısları durdurmak için havaya ateş açtı. Olayla ilgi 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.Fatih’te bulunan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gece saat 01.30 sıralarında meydana gelen olayda hastaneye ait olan ambulans çalınmıştı. Polis ekipleri ambulansı bulmak için çalışma başlatmıştı. Arama çalışmalarını sürdüren ekipler çalınan ambulansın Eyüpsultan Göktürk Göleti civarındaki ormanlık alanda görüldüğüne yönelik ihbar aldı. Vatandaş ihbarını değerlendiren ekipler arama çalışmalarını ormanlık alanda yoğunlaştırdı. Yapılan aramalarda ambulans ormanlık alanda bulundu. Ambulans çevresinde birilerinin olduğunu gören polis ekipleri şahısları durdurmak için havaya 3 el ateş açtı. Olayla ilgi 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
#Çapa Tıp Fakültesiİstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa), bölünmesine karar verilen İstanbul Üniversitesi’nden alınarak yeni kurulacak İstanbul İbn-i Sina Üniversitesi’ne bağlanması kararı tepkilere yol açtı. Fakültenin ayrılmaması için başlatılan imza kampanyasına 13 bin kişi destek verdi. Türk Tabipleri Birliği de konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.
#ÜniversitelerAKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nin medikal firmalara 250 milyon liralık borcu nedeniyle faaliyetlerini durdurma noktasına geldiğinin ortaya çıkmasının ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinin de borç batağında olduğu ileri sürüldü.
#Cerrahpaşa Tıp FakültesiAkdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin medikal firmalara 250 milyon TL'lik borcu nedeniyle faaliyetlerini durdurma noktasına geldiğinin ortaya çıkmasının ardından İstanbul'daki İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nin de borç batağında olduğu öğrenildi. İki tıp fakültesinin medikal firmalara toplamda 600 milyon TL'ye yakın borcu var ve borçlar da 4 yıl gecikmeli ödeniyor.
#Cerrahpaşa Tıp FakültesiBitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), bu yıl ilk kez öğrenci kabul edeceği Tıp Fakültesi için dikkat çeken bir burs desteğini duyurdu. Üniversiteyi Türkiye genelinde ilk 15 bin başarı sıralamasıyla tercih eden öğrencilere aylık 50 bin TL, diğer başarılı adaylara ise aylık 30 bin TL burs verileceği açıklandı. Eren Vakfı tarafından sağlanacak bursların kapsamı ve şartlarının ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
#Öğrenci Burslarıİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Öğrenerek İyileşiyoruz’ projesi kapsamında İstanbul’da toplam 18 hastanedeki sınıfta eğitim öğretim yapılıyor. Çapa Tıp Fakültesi bünyesindeki derslere konuk olduk, öğrencilerin hem tedavi görüp hem de eğitim aldığı anlara şahitlik ettik...
#EğitimYeni yıl pek çok insan için yeni kararlar demek; peki bu yeni kararları beynimize nasıl kabul ettireceğiz? Biz değişiklik istiyoruz da beynimizin bundan haberi var mı? Yeni yılın ilk söyleşisi için hem kendi hikâyesini dinlemek hem de vücudun ‘kara kutu’su beyinle ilgili bilinmeyenleri öğrenmek için Beyin Sağlığı ve Hasta Derneği Başkanı, nöroloji ve nörolongevity uzmanı Prof. Derya Uludüz ile beraberiz…
#NörolojiOrtaköy’de midye, sucuk, kokoreç ve tavuk tantuni yedikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan Böcek Ailesi'nden 6 yaşındaki Kadir, 3 yaşındaki Masal ve anne Çiğdem Böcek hayatını kaybetti. Baba Servet Böcek ise entübe edildi. Hürriyet’e konuşan uzmanlar, ailenin yediği tüm ürünlerin bozuk olabileceğini söyledi.
#AlmanyaFatih’te otelde konaklayan aile, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ortaköy'de yedikleri yemekten zehirlendiği öne sürülen ailenin çocukları Kadir Muhammet (6) ve Masal B. (3) dün hayatını kaybederken, anne Çiğdem B.'nin de bugün hayatını kaybettiği öğrenildi. Baba Servet B.'nin ise tedavisi sürüyor. Öte yandan ailenin yemek yedikleri belirlenen restoranın mühürlendiği öğrenildi. Yaşanan olaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Adli Tıp, Böcek ailesinde anne ve iki çocuğun ölüm nedeninin henüz belirlenemediğini, kesin sonucun toksikoloji ve diğer analizlerle netleşeceğini açıkladı.
#İstanbulHerkesin dilinde ‘farkındalık’ ve ‘duyarlılık’ kelimeleri... Acaba bizim farkındalığımız ne kadar gelişmiş? Peki, çocuklarımıza bu değerleri aktarabiliyor muyuz? Geçtiğimiz hafta alerjik astım hastası kızımla yaşadıklarımız bu farkındalık meselesi üzerine düşünmemiz gerektiğini bir kere daha gösterdi.
#Harun SarıkayaBu, küçük yaşta babasını kaybetmiş, kısıtlı şartlarla büyümüş bir çocuğun fırsat eşitliği ve eğitimde desteğin yarattığı imkânlarla hayatı bambaşka bir yöne evrilmiş hikâyesi... Kalp hastası annesinin ölümü göze almasıyla dünyaya geliyor. Prof. Dr. Cengiz Köksal, annesinin hastalığı olan mitral kalp kapakçığı alanında geliştirdiği ameliyat tekniğiyle tıp literatürüne geçti.
#KalpSon günlerde Türkiye’nin konuştuğu Timur Cihantimur’un kaza olayında babası Bülent Cihantimur da araştırılan isim oldu. İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz kullandığı otomobille, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'u annesi Eylem Tok ABD'ye kaçırmıştı. Peki, Timur Cihantimur’un babası Bülent Cihantimur kimdir? Bülent Cihantimur ne iş yapıyor, nereli?
#Bülent CihantimurÖzlem Cankurtaran kimdir, neden öldü?" sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Prof. Dr. Özlem Cankurtaran, doktorluk ve televizyonculuk alanlarında önemli başarılar elde etmiş bir isimdir. Ordu'nun Ünye ilçesinde doğan Özlem Cankurtaran, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, sağlık ve eğitim alanında birçok önemli görevde bulunmuştur. Kanal D'deki televizyon programlarıyla da tanınan Cankurtaran, aynı zamanda zor bir hastalık süreci geçirmiştir. Peki, Özlem Cankurtaran kimdir, nereli, kaç yaşında? Özlem Cankurtaran'ın hastalığı neydi? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Özlem CankurtaranTavşan Maviş, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinin en iyi arkadaşı oldu. Üniversitenin yemekhanesinde çalışan İbrahim Ergin’in tavşanı Maviş, her gün fakülte bahçesindeki masaya çıkıyor ve öğrencilerin ilgisini üzerinde topluyor. Yoğun ve zorlu öğrenim hayatlarında ders aralarında Maviş’i görüp rahatladıklarını söyleyen öğrenciler sevimli tavşanla fotoğraf çektirmek için yarışıyor, bazen de steteskoplarıyla Maviş’i muayene edip sağlığını yakından takip ediyorlar.
#İstanbul Üniversitesiİstanbul Esenler'de Dilek Ç., 2 yaşındaki bebeğine biberonla tiner içirerek öldürdü. Anne Dilek Ç. tutuklanırken baba Yılmaz E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baba Yılmaz E. savcılıkta verdiği ifadesinde "2024 yılı eylül ayında Dilek, çocukla birlikte İstanbul'a geldiğini söyledi. Dilek ile çocuğumuzu otele yerleştirdim. 29 Eylül'de 2 yaşındaki çocuğumuz Yunus Emre rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. 14 Kasım'da gece saatlerinde çocuğumuz öldü. Dilek çocuğumuzu zehirleyerek öldürdüğünü itiraf etti" dedi.
#Esenlerİstanbul Fatih’te cuma günü yaşanan vahşetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i canice katleden kasap Semih Çelik’in daha önce 5 kez psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi. Mahalle sakinleri, Çelik’in sessiz bir hayat sürdüğünü, kimseyle iletişim kurmadığını, selam dahi vermediğini ancak olay günü fırına gidip, “Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” diye sorduğunu söylediler.
#İstanbulÇocuk hastalara uyuşturucu verip onları yönlendirerek ailelerin cinsel istismarla suçlanmasını sağladığı iddia edilen ‘Profesör Kâbus’ olarak tanınan psikiyatri profesörü Süleyman Salih Zoroğlu, mağdur çocuklarla duruşma salonunda yüz yüze geldi. Yaklaşık 10 saat süren duruşmada ifade veren çocuklar, hayatlarının nasıl karartıldığını tek tek anlatarak şikâyetçi oldu.
#Süleyman Salih ZoroğluSon günlerde Türkiye’nin konuştuğu Timur Cihantimur’un kaza olayında babası Bülent Cihantimur ifadeye çağırıldı. İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz kullandığı otomobille, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'u annesi Eylem Tok ABD'ye kaçırmıştı. Peki, Timur Cihantimur’un babası Bülent Cihantimur kimdir? Bülent Cihantimur ne iş yapıyor, nereli?
#Bülent CihantimurBakırköy’deki psikiyatri kliniğinde 21 çocuğa ketamin isimli uyuşturucu madde vererek, ailelerinin onlara cinsel istismarda bulunduğuna dair inandırdığı ve bu yönde raporlar hazırladığı tespit edilen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun mağdurları konuştu: "Profesör, babamın bana tecavüz ettiğine inandırdı. Sürekli halüsinasyon görüyordum." "Ben bu adama inanıp eşimi öldürseydim şimdi o mezarda ben de hapiste olacaktım."
#İstanbulSaatler değil, günlerce enkaz altında kaldılar, kurtarılmayı beklediler. Aç, susuz, sevdiklerinden habersiz yaşama savaşı verdiler. Kimi eşinin son nefesine tanıklık etti enkaz altında, kimi de ayağının üstündeki tonlarca ağırlıktaki betonla geçirdi günleri. Depremin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti ama onlar için mücadele bitmedi.
#DepremÇocuk hastalarına uyuşturucu vererek ailelerini cinsel istismarla suçlamalarını sağlayan FETÖ’cü Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’na açılan davada, çocukların ifadeleri de dosyaya girdi. Çocuklar, Zoroğlu’nun burunlarından bir ilacı fısfısla verdiğini, ilaç etkisi altında da cinsel istismarla ilgili şeyler söylettiğini ileri sürdü.
#Süleyman Salih ZoroğluOyuncu Aslı Samat 10 yılda tam 110 kilo vermeyi başardı. ‘Ekranların tombul, sevimli kızı’ şimdilerde ideal kilosuna kavuşmuş, mutlu bir genç kadın. Samat neredeyse tüm hayatı boyunca verdiği mücadeleyi, kalbinin kırıldığı anları anlattı, onun durumunda olanlara seslendi…
#Aslı SamatSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'GATA'da malzeme sıkıntısı' iddialarıyla ilgili “Malzeme krizi, kopan parmağı dikmeyi engelledi" başlığıyla yer alan bir haber, tamamen asılsızdır" dedi. Bakan Koca, "Hastamız 18 Ağustos 2023 Cuma günü akşama doğru Gülhane Eğitim Araştırma ve Hastanesi Acil Servisi’ne sağ elinin 1. parmağını kapıya sıkıştırma sonucu total ampütasyon nedeniyle başvurmuştur. Ameliyathane deposunda bulunmayan ama hastanenin ana deposunda bulunan malzeme ile ilgili hastanede olmadığı şeklinde yanlış bilgi verilmesi üzerine Ankara Etlik Şehir Hastanesi ile iletişime geçilerek malzemenin temini sağlanmıştır" dedi.
#Sağlık Bakanıİstanbul Cihangir’de iki esnaf arasında başlayan tartışma ayaklı küllük ve sandalyeli kavgaya dönüştü. Kavga esnasında motosikletli bir şahıs ise havaya ateş açınca ortalık bir anda karıştı. Korku dolu anlar kameralara yansırken, hafif yaralanan iki esnaf tedavilerinin ardından gözaltına alındı.
#İstanbul



























