Kabus fısfısla gelmiş

Güncelleme Tarihi:

Kabus fısfısla gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 07:00

Çocuk hastalarına uyuşturucu vererek ailelerini cinsel istismarla suçlamalarını sağlayan FETÖ’cü Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’na açılan davada, çocukların ifadeleri de dosyaya girdi. Çocuklar, Zoroğlu’nun burunlarından bir ilacı fısfısla verdiğini, ilaç etkisi altında da cinsel istismarla ilgili şeyler söylettiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Eski Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, 2010-2016 yılları arasında Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Kurulu’nda görev yaptı. Cinsel taciz ve istismar konusunda rapor hazırlıyordu. 2016 yılında FETÖ üyeliği gerekçesiyle ihraç edildi ve 15 ay cezaevinde kaldı. 2017 yılında tahliye olduktan sonra İstanbul Bakırköy’de klinik açtı. Çocuk hastalarına uyuşturucu vererek ailelerini cinsel istismarla suçlamalarını sağlaması iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından da psikolog olan asistanı Ahmet Aktaş’la birlikte 14 Ekim 2023’te tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonunda Süleyman Salih Zoroğlu’na 8 ayrı suçtan 972 yıl hapis istemiyle iddianame düzenledi.

ONUN YÜZÜNDEN BOŞANDILAR

Haberin Devamı

İddianamede yer alan detaylara göre, Süleyman Salih Zoroğlu’nun kurbanlarından biri 15 yaşındaki M.Ö.’ydü. Zoroğlu uyuşturucu verdiği çocuğu annesi tarafından istismara uğradığına inandırdı. Çocuğun babası ile annesi boşandılar. Ancak baba, Zoroğlu’nun çocuğa attığı mesajları bulunca eşi S.Ö.’yü boşuna suçladığını anladı ve doktor hakkında savcılığa şikâyette bulundu. Doktor Zoroğlu çocuğa attığı ses kayıtlarından birinde, “Hep Fetö’cüler mi yatacak, biraz da siz yatın” diyordu. Ancak asıl korkunç olan, Zoroğlu’nun 19 ayrı kişiliğe sahip olduğunu iddia ettiği M.Ö.’nün Adli Tıp’taki muayenesi sırasında herhangi bir rahatsızlığının tespit edilememesi oldu.

İddianamede çocukların ifadelerine de yer verildi. T.Ş. doktorun kendisine uyuşturucu verdiğini anlatarak, “Annemle ilgili ne anlattığımı tam hatırlamıyorum. O zaman ilaç yüzünden kafam kötüydü. Mesela beni bir eve kapatmıştı, orada 2 tane kız vardı 18 ve 19 yaşlarında. Birinin adı B. diğerinin adı ise N.’ydi. Bu kızlar doktorun babasının evindeydi” dedi.

Kliniğe anne ve babasıyla birlikte gittiğini anlatan M.Ç. ise “Doktor üçüncü seansta benim burnuma dört kez fısfıs şeklindeki ketamin maddesini sıkmaya başladı. Burnuma bahsettiğim fısfısı sıktığında artık ışığa karşı ileri derecede hassasiyetim oluşuyordu. Zaten Salih Hoca fısfıstan sonra ışıkları kapatıyordu. Kendimi her şeyden korkan, korumasız ve yarı baygın birisi olarak hissediyordum.

Haberin Devamı

‘EMİN MİSİN... İYİ DÜŞÜN...’

Ben bu haldeyken Salih Hoca benimle konuşmaya devam ediyordu. Devam eden süreçte ben yine yoğun ketamin etkisi altındayken ‘Babanın sana bir şey yapmadığından emin misin?’ dedi. Ben her seferinde babamı çok sevdiğimi söylesem de Salih Hoca aşırı derecede ısrarlı bir şekilde ‘İyi düşün, böyle bir şey yaşanmış olabilir, bana anlat’ diyordu. Sürekli olarak babam hakkında konuşmak istemesi beni çıldırtmıştı” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!