Ankara Kalkınma Ajansı haberleri sayfasında Ankara Kalkınma Ajansı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1246 Ankara Kalkınma Ajansı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kalecik Hanımeli Kadın Kooperatifi, sıfır sermaye ile başladığı yolculuğunu bir üretim tesisine dönüştürerek kadın istihdamı ve yerel üretimde örnek bir başarı hikâyesi yazıyor. Kooperatif şimdilerde, Anadoludakiler Projesi kapsamında yürütülen SOGEP-Anadoludakiler programı ile 50 ton üzüm suyu ve hardaliye üretimine hazırlanıyor.
#Kalecik Hanımeli Kadın KooperatifiSiber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Siber Vatan Programı başkentte de uygulanacak. Ankara Kalkınma Ajansı ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek program kapsamında sınavları başarıyla geçen üniversite öğrencileri yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Öğrenciler siber orduya yeni neferler olarak yetiştirilecek.
#Siber GüvenlikAnkara Kalkınma Ajansı, yürüttüğü çalışma ve projelerle birçok insanın hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu yıl yapılan ‘İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı’na katılan 100 kursiyerden 80’i istihdama kazandırıldı. Meslek sahibi olan kadınların ortak sesi ise ‘Sanayide ben de varım’ oldu.
#Ankara Kalkınma AjansıAnkara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezi(ASO-SEM) 2019’dan bu yana bünyesinde eğitim alan 13 bin kişiden 10 binine istihdam sağladı. Şimdilerde Ankara Kalkınma Ajansı’nın iş birliği ile dezavantajlı 18-35 yaş aralığındaki kadınlara yönelik mesleki eğitimlerinin olduğunu söyleyen ASO-SEM Müdürü Ruhi Kılıç, “Öncelikli olarak 80 kadınımıza eğitimler verip 16 meslek grubu içerisinde istihdam edilmelerini sağlayacağız” dedi.
#Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim MerkeziSanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ankara Kalkınma Ajansı destekli, TOBB ETÜ Dijital Çağ Atölyesi’nce yürütülen ‘TechAnkara Maker Programı ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2022’ için başvurular 5 Eylül’de başladı. Yarışma, Ankara’da ikamet eden 8-14 yaş arası çocukların, kodlamayla kendi oyunlarını üretmesine imkân tanıyor.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanlığıAnkara'da faaliyet gösteren kooperatifler, ATO Congresium'da düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı'nda yer alan Ankara Kalkınma Ajansı standında bir araya geldi. Yarın sona erecek fuarda Ankara kooperatifleri, Ankara Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde ürünlerini sergiliyor.
#ATO CongresiumAnkara Kalkınma Ajansı (AKA) tarafından, ‘Girişimcilere Yönelik E-ticaret’, ‘Dış Ticaret’ ve ‘Kadınlara Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ düzenlendi. e-ticaret eğitimlerine, Ankara’da faaliyet gösteren işletme sahipleri, çeşitli firmaların pazarlama sorumluları, e-ticaret alanında iş kurmak isteyen girişimciler, ürünlerini internet üzerinden satmak isteyen kooperatif ortakları katıldı.
#Ankara Kalkınma AjansıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan, "Bizler, medeniyetimizi oluşturan her ilmeği, her rengi, her motifi, her zanaatı korumalı ve yaşatmalıyız. Kültürel miras savunuculuğu, hepimiz için bir misyon ve bir vefa borcudur" dedi.
#Emine ErdoğanBaşkent Ankara Meclisi’nin (BAM) 7’nci Olağan Genel Kurulu’nda Akyurt’ta yarım kalan Fuar Alanı da gündemdeydi. BAM Başkanı Nevzat Ceylan, “Fuar alanını da artık bitirmemiz gerekiyor. Çok geç kaldık” derken ASO Başkanı Seyit Ardıç da “Sayın Vali’mizin ve ABB Başkanı’mız Mansur Yavaş’ın çabalarıyla, fuar alanını en kısa sürede tamamlayacağız” açıklaması yaptı.
#Başkent Ankara MeclisiAnkara’nın en büyük sivil toplum çatı kuruluşlarından olan Başkent Ankara Meclisi’nin her yıl başkent Ankara’ya katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara sınırlı sayıda verdiği “üstün hizmet ve başarı ödüllerine”ne layık görülen isimler açıklandı.
#Başkent Ankara MeclisiEmel Uslu Atik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı, iş insanı Emel Uslu Atik, gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla kadınlar başta olmak üzere pek çok insana ilham oluyor. Atik, “Kadınlar birbirinin umudu olsun, rakibi değil. Cumhuriyet’in kadını olmak, güçlü olmak demektir” diyor.
#Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama Ve Araştırma VakfıASO 2025 Yılı 1. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Temelli sanayi havzasında mülkiyeti bize ait ve 4.2 milyon metrekare alan üzerinde serbest bölge kurulum sürecini başlatacağız. Ankara’mızda serbest bölge olmamasını büyük bir eksiklik olarak görüyoruz” dedi.
#Ankara Sanayi OdasıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kalkınma için etki yatırımcılığını destekleyeceklerini ve etki yatırımcılarıyla iş birliği içerinde yeni projelere imza atacaklarını belirterek, “Etki yatırımlarını özellikle yerelde kalkınma hamlemizin güçlü bir itici gücü olarak değerlendireceğiz.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırAdem Ceylan, Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı olmasının ardından araştırılan isim olmaya başladı. Ankara'nın tek bağımsız adayı olarak seçim kazanan ve Çamlıdere Belediye Başkanı olduğu ilan edilen Adem Ceylan, kariyeri ve biyografisi ile merak ediliyor. Peki, Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Adem CeylanTürkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Seçimler yaklaşırken, Ankara Altındağ'ın hangi partide olduğu merak konusu oldu. 26 mahalleden oluşan Altındağ nüfusu 413.994. İlçenin yüz ölçümü 174,5 kilometrekare. Peki Altındağ belediyesi hangi partide? Altındağ Belediye Başkanı kim? İşte 2019 Altındağ yerel seçim sonuçları...
#Altındağ BelediyesiDeğerli okurlar... Bu haftaki yazımı kaleme alıp gazetemize göndermiştim ki Pençe Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber geldi. Teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı dileyerek başlamak isterim. İçimize düşen bu korlar yanardağ oldu. Artık bu son olsun diliyorum...
#Serenad AltanDeğerli okurlar... ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda Kadın Girişimciler İçin 100 Öneri’ ile son zamanlarda sıkça gündeme gelen Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (ANGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Diker ile bir araya gelerek, istihdamda fırsat eşitliği, kadın girişimcilerin desteklenmesi yönünde derneğin yürüttüğü çalışmalar üzerine oldukça faydalı ve bu konularda hepimizin farkındalığını arttıracak bir sohbet gerçekleştirdik.
#Girişimci İş Kadınları DerneğiDünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fuarda akıllı tarım uygulamalarından elektronik atık yönetimi sistemlerine kadar pek çok alandaki fikirlerin inovatif girişimlere dönüştüğü ürünleri inceledi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankDünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fuarda akıllı tarım uygulamalarından elektronik atık yönetimi sistemlerine kadar pek çok alandaki fikirlerin inovatif girişimlere dönüştüğü ürünleri inceledi.
#CES
















