Turizm için vizyon gerek

Güncelleme Tarihi:

Turizm için vizyon gerek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 18:25

Ankara Valiliği’nin desteğiyle, Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin(ANTOD) önceki gün düzenlediği Ankara 1. Uluslararası Kongre Turizmi Konferansı, üç farklı oturumda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Ankara’da ‘kongre turizmi’nin gelişmesi amacıyla Wyndham Otel’de gerçekleşen konferanslara, sektörün önde gelen isimleri konuşmacı olarak katıldı.
İlk oturumda Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Birkan’ın moderatörlüğünde Barcelona Kongre Bürosu’ndan Elena Altemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Daire Başkanlığı Genel Müdürü İrfan Önal, Serenas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürbüz ve Turizm Medya Grubu ve TETKİD Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Ataman, ‘Ekonomi ve Tanıtım Açısından Kongre Turizminin Önemi’ başlığı altında konuşmalar yaptı.
İkinci oturumda Bilkent Üniversitesi’nden Kamer Rodoplu’nun moderatörlüğünde GL Events Genel Müdürü Marc Rodriguez, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Savaş Çolakoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve Valör Kongre Genel Müdürü Yudum Kaya, ‘Kongre Turizminde Lojistik ve Altyapı Gereklilikleri’ konusunda sunumlar yaptı.

Haberin Devamı

TANITIM VE VİZYON EKSİKLİĞİ

Günün son oturumu ise Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazmiye Erdoğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturumda Valencia Kongre Bürosu Başkanı Angeles Redondo, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kudret Cabılar, ZED Tourism Genel Koordinatörü Safa Ünal ve Doğan Burda Dergi Grubu Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen ‘Dünyada Kongre Turizminin Genel Değerlendirmesi ve Ankara Vizyonu’ başlığı altında konuştu. Oturumda Ankara’nın kongre turizmi konusunda altyapı olarak eksiğinin bulunmamasına rağmen; tanıtım, vizyon ve özel ve kamu kurumları arasındaki işbirliği yetersizliğinin bulunduğuna dikkat çekildi.

BAKMADAN GEÇME!