Sağlık turizmine profesyoneller yetiştirilecek

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizmine profesyoneller yetiştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 17:06

Başkent Ankara son dönemde sağlık turizmiyle ilgili gelişimini sürdürürken, Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü de Ankara’nın sağlık turizmindeki potansiyelini arttırmak için iş birliği protokolü imzaladı.

Haberin Devamı

Protokol kapsamında iki kurum ‘Sağlık Turizmi Profesyoneli Eğitim Programı’ düzenleyecek. Eğitimle, konusunda uzman, iyi eğitim almış profesyoneller yetiştirilerek sektörel bazda istihdam sağlanması hedefleniyor. Günlük beş saat olmak üzere 14 gün boyunca toplamda 70 saat sürecek eğitim programı 5-22 Şubat tarihleri arasında Ankara Kalkınma Ajansı ve İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonlarında gerçekleşecek. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara e-Devlet üzerinden erişilebilir olacak eğitim sertifikaları verilecek. ‘Sağlık turizmi profesyonelleri’ ünvanı alan katılımcılar, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne sahip işletmeler ve sağlık turizmi yapmak isteyen işletmeler ile bir araya getirilerek sektörde istihdam edilmelerine yönelik danışmanlık da sağlanacak.

Haberin Devamı

SON BAŞVURU TARİHİ 25 OCAK

Eğitimin başvuru şartları ise şöyle: Ankara’da ikamet etmek. 35 yaşından gün almamış olmak. Lisans veya ön lisans mezunu olmak. Başvuru tarihinden geriye doğru son iki yıl içerisinde sosyal güvenlik kuruluşlarına kayıtlı olarak herhangi bir yerde altı aydan fazla istihdam edilmemiş olmak. En az B2 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak ve bunu belgelendirmek. 30 kişinin kabul edileceği eğitim programında kadın adaylar öncelikli olacak. Başvuruların, ayrılan kontenjandan daha çok olması durumunda ek eğitim programlarının açılması da sağlanacak. Eğitim sonrası istihdam danışmanlığı verilecek olan eğitim, istihdam garantisi içermiyor ancak profesyonel bir ünvan kazandırıyor. Son başvuru tarihi 25 Ocak olan eğitim için Ankara Kalkınma Ajansı’nın https://ankaraka.org.tr/ internet adresinden başvuru yapılabilecek. Başvurular arasında yapılan değerlendirmeler sonrasında eğitime katılması uygun görülen adaylara e-posta üzerinden eğitim öncesinde gerekli bilgilendirmeler iletilecek.

BAKMADAN GEÇME!