Dikkat! Sağa artık kırmızıyla dönüyoruz

Ankara’da daha önce ‘yeşil’ yanan sağa dönüş trafik lambaları, sürücüleri bugünlerde ‘kırmızı’ ile karşılıyor. Ve bu ‘kırmızı’ birçok kişiye, ‘ne oluyor, niye değişti bunların rengi, ne anlama geliyor bu’ sorularını sorduruyor...

Haberin Devamı

Dikkat Sağa artık  kırmızıyla dönüyoruz

***

Bu soruların cevabını Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) geçen perşembe günü sosyal medyadan yaptığı ‘sağa dönüş ışıklandırması hakkında’ başlıklı duyuruyla verdi:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gelen resmi yazıda;

-Arkadan çarpmalı kaza sayısında artış,

-Geçememe nedeniyle yeşil süre kullanımında azalma,

-Önde giden aracın durup/duramayacağını tahminde zorluk ve

-Kavşak yaklaşımda hız artırmaya teşvik etmesi nedenleriyle yeşil ışık flaş uygulamasının kaldırılması talep edilmiştir.

Bu nedenle kavşaklarda sağa dönüşler için kırmızı ışık flaş uygulamasına geçilmiş olup bu noktalardaki sağa dönüşlerde sürücülerimizin araçlarıyla ‘kontrollü geçiş’ sağlamalarını rica ederiz.”

Haberin Devamı

Dikkat Sağa artık  kırmızıyla dönüyoruz

***

Öğrendim ki sağa dönüşte kırmızı yanan trafik lambasına Ankaralı sürücüler pek kolay alışamamış. Birçok sürücü ‘kırmızı ile kontrollü geçin’ mesajını ‘kırmızı yanıyor geçmeyeyim’ olarak anlamış. Hâl böyle olunca trafikte tartışmalar da kaçınılmaz olmuş. Birçok sürücü halen kontrollü geçiş yerine durmayı tercih ediyormuş.

ABB’nin Başkent 153 hattını arayanlar, sosyal medya üzerinden yazanlar, diğer iletişim kanalları üzerinden ulaşanlar... Sayı hayli artmış. Hepsi, belediyeyi deyim yerindeyse ‘topa tutmuş.’ ABB de bir duyuruyla bu uygulamanın neden yapıldığını açıklamak durumunda kalmış. Öyle ki şikâyetler ABB Başkanı Mansur Yavaş’a kadar ulaşmış. Başkan Yavaş da daha detaylı duyurulması talimatını vermiş.

Dikkat Sağa artık  kırmızıyla dönüyoruz

Dikkat Sağa artık  kırmızıyla dönüyoruz

***

Haberin Devamı

Ben yazımı hazırladıktan sonra ABB dün bu uygulamayı basın bülteni olarak da servis etti, hazırlanan videoyu da yine sosyal medya hesaplarından paylaştı. Haberde “kavşaklarda artan trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla sağa dönüşlerde ‘fasılalı yeşil ışık uygulaması’ kaldırılarak ‘dur ve geç’ anlamına gelen ‘fasılalı kırmızı ışık uygulaması’na geçildi” bilgisi verildi.

***

Ben de bir kez daha hatırlatayım; Dikkat! Sağa artık kırmızıyla dönüyoruz. Bekleme yapmayın, kontrollü bir şekilde devam edin...

Dikkat Sağa artık  kırmızıyla dönüyoruz

 KIZILIRMAK KENARINA BUNGALOV

 KALECİK Belediyesi, perşembe günü sosyal medyadan, Kızılırmak Nehri kenarına inşa edilen bungalov evlerinin fotoğraflarıyla, “Vatandaşlarımızın ve ilçemize gelen misafirlerimizin doğayla iç içe vakit geçirebileceği, Kızılırmak’ın kenarına inşa edeceğimiz Butik Otel çalışmalarımız devam ediyor. Burası şimdiden çok heyecan verici...” paylaşımını yaptı. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan da bu paylaşımı, “Bu kış misafirimiz olmaya ne dersiniz? Kızılırmak sizi çağırıyor. Çok yakında...” ifadeleriyle alıntıladı.

***

Haberin Devamı

Nehir kenarından bungalov fotoğrafları gerçekten güzel görünüyordu. Ben de bu işin detaylarını araştırayım dedim.

Dikkat Sağa artık  kırmızıyla dönüyoruz

***

Butik otel projesi Kalecik Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı arasındaki iş birliğinden ortaya çıkmış. Yedi tane 44 metrekarelik balkonlu ahşap bungalov ev inşa edilecekmiş. Evlerin yanına da bir tane köy fırını yapılacakmış.

Kızılırmak Nehri kenarındaki evlerle ilçeye gelen misafirlere doğa ile iç içe vakit geçirebilme imkânı sunulacakmış. İlçenin coğrafi işaretli ürünü olan Kalecik ekmeği ve çöreği de fırından sıcak sıcak misafirlere ikram edilecekmiş.

***

Kalecik, uzun süredir dört gözle Ankara-Karabük hattında yeniden sefere çıkmaya hazırlanan Karaelmas Turizm Treni’nin raya inmesini bekliyor. Trenin güzergâhtaki ilk durağı da Kalecik. Yani trenle gelip Kalecik’te konaklamak isteyenler için de bu bungalov evler bir alternatif olacak.

***

Haberin Devamı

Görünen o ki bungalov keyfi yapmak için Ankara’dan farklı illere gidenler de artık Kalecik’e gelebilecek... Emeği geçenleri şimdiden tebrik etmek lazım.

Yazarın Tüm Yazıları