MENÜ

Yemek Pişirmek

Yemek Pişirmek ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Yemek Pişirmek haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 942 Yemek Pişirmek haberi bulunmuştur.

Yemek Pişirmek Haberleri

Sivrisinek ısırığı nasıl geçer

Sivrisinek ısırığı nasıl geçer?

Yaz aylarının başlaması ile birlikte sivrisinek ısırığı vakaları artış göstermeye başladı. Sivrisinek ısırığından muzdarip olan vatandaşlar, internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki, sivrisinek ısırığına ne iyi geliri, nasıl geçer? İşte, sivrisinek ısırığına doğal çözüm…

1.06.2019Sağlık
Ceplerinde para olmadan 7 ülke gezdiler

Ceplerinde para olmadan 7 ülke gezdiler

Kendilerine doğal ortamda yeni bir yaşam alanı oluşturabilme hayaliyle 9 ay önce Almanya’dan yola çıkan ve kendi ülkeleri de dahil 7 ülkeyi gezen çiftin yolu, Türkiye’den de geçti.

26.02.2019Seyahat
Nefesimiz tükeniyor

Nefesimiz tükeniyor

Hayat nefesle başlıyor... Nefesle bitiyor... Temiz hava solumak en temel insan haklarından. Ancak kirli havaya bağlı gelişen hastalık ve ölümlerle ilgili veriler, aldığımız her nefesle ciğerlerimize sigara içer gibi ‘zehir’ gönderdiğimize dair alarm veriyor. Dünya Sağlık Örgütü bu kirlilik için “Görünmez katil” diyor. Dünyada her yıl 8 milyon insan hava kirliliği kaynaklı hastalıklar sonucu yaşamını yitiriyor. Beş yaş altı çocuklarda görülen on ölümden birinin nedeni kirli hava. Türkiye için yapılan tahminler de çok vahim. Soluduğu kirli hava nedeniyle her yıl 34 binden fazla kişinin erken öldüğü tahmin ediliyor.

20.01.2019Gündem
Görünmez kılınan kadın emeği tam karşınızda: İster Pişir İster Ye

Görünmez kılınan kadın emeği tam karşınızda: İster Pişir İster Ye

110. sayımızın Girişimcilik sayfasında; kariyer yolculuğu kurumsal firmalarda başlayıp, dünyayı daha güzel bir yer haline getirme motivasyonunun peşinden girişimciliğe varan Ahu Yurtoğlu ile girişimi İster Pişir İster Ye üzerine konuştuk.

30.12.2018Kampüs
Türkiye’nin en başarılı şefi neden 30 metrekarelik bir dükkânda dürüm satıyor

Türkiye’nin en başarılı şefi neden 30 metrekarelik bir dükkânda dürüm satıyor?

Konuyu aklımıza gastronomi yazarımız Vedat Milor düşürdü. Birkaç hafta önceki yazısında “Günümüz İstanbul’unda uydurma ‘modern meyhane’ ya da ‘masa örtülü ocakbaşı’ndan başka lokanta modellerinin tutması olanaksıza yakın. Bunun dışında; pizza, döner, ciğer, burger, dürüm... Yani sokak lezzetleri... Cihan (Kıpçak), ortağı Üryan’la (Doğmuş) burger ve sosisli sandviç yaparken Kaan (Sakarya) ve Derin (Arıbaş) gibi çok üst düzey şeflerin dürüm işine soyunmaları gayet mantıklı. Bu; onların değil, benim, sizin, bizlerin ayıbı.” Milor’un bu tespitinden hareketle, sokak lezzetlerine yönelen bu şeflerin kapılarını çaldık. Anlattıklarına bakınca gördük ki; her biri birbirinden yetenekli bu şeflerin ‘fine dining’i bırakmalarının biri psikolojik, biri toplumsal iki temel sebebi var. Psikolojik olanı tahmin etmek zor değil. Kusur kabul etmeyen standartlar, mutfağın o sert koşullarına alışkın şefleri bile bir zaman sonra yıldırıyor. Tuzluğun deliklerinin kenarında kalmış tuz tanelerini dert etmek zorunda olmamak ve farklı kesimlerden, daha fazla sayıda insana yemek pişirmek istiyorlar. Toplumsal sebebin kökleriyse olabildiğince derinlere uzanıyor...

13.10.2018Hürriyet Pazar
Malzemenin tazesini ve iyi şartlarda yetişmişini almak mühim

Malzemenin tazesini ve iyi şartlarda yetişmişini almak mühim

Şef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan’ın hazırladığı ‘Mutlu Mutfak’ serisinin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Tüy Siklet’te kolay temin edilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ama bir o kadar göze ve damağa hitap eden tarifler yer alıyor.

21.07.2018Hürriyet Pazar
StartersHub XO 2018 programı ile büyüyecek ilk girişimler tanıtıldı.

StartersHub XO 2018 programı ile büyüyecek ilk girişimler tanıtıldı.

Önümüzdeki 6 ay boyunca StartersHub XO hızlandırma programı ile büyüyecek, “Bağlantılı Yaşam ve Akıllı Evler”, “Yaşam Bilimleri” ve “Seyahat ve Havacılık Hizmetleri” alanlarında seçilen ilk girişimler tanıtıldı.

5.07.2018Teknoloji
Dünyanın en ilginç adamı artık yok

Dünyanın en ilginç adamı artık yok

Yemek pişirmek, yazmak ve anlamak işin bahanesiydi. Asıl planı başkaydı. Hayatını, her şeyin insanlığa dair ve insanlığa dahil olduğunu kanıtlamak istercesine yaşadı. Bakış açısı daralan topluma, dünyanın aslında nasıl bir yer olduğunu göstermeye çalıştı. Geride bıraktığı “Yaşayan en iyi beyaz adamı kaybettik”, “Dünyanın en ilginç adamı artık yok” başlıkları nedense kimseyi şaşırtmadı. Bu dünyadan son sürat bir Anthony Bourdain geçti.

16.06.2018Hürriyet Pazar
36 Saatte Sao Paulo

36 Saatte Sao Paulo

Kaosun kalitelisi, betonarmenin yeşiliklisi, dev ve bir o kadar içten... Güney Amerika’nın en kalabalık metropolü 20. yy’ın ortasına kadar kahve ticareti merkeziydi. Kuzeydoğudan gelen ve hiç bitmeyen göçmen akınıyla büyüdü. Güneşi perdeleyen gökdelenlerle dolu şehri bir bakışta kavramak zor. Zenginliklerini adeta gizliyor: Dünya standartında restoranlar, kaliteli Brezilya müziği, alternatif tiyatrolardan yepyeni müzelere dinamik kültür ve sanat ortamı... Halkı içten, açıksözlü. Kentin lüks bölgeleri merkezin dışında. Merkez ise çok dinamik, kültürel açıdan canlı, bununla birlikte arka sokaklar iyi ve kötü sürprizlere açık. Bu nedenle zenginler daha yeşil ve lüks semtleri tercih ediyor.

12.03.2018Seyahat
Hayatınızı değiştirecek tatil seçenekleri

Hayatınızı değiştirecek tatil seçenekleri

Bu yıl hayatınızın yılı olmalı. Organik yaşamdan tutun da sörf yapmayı öğrenmeye, hayatınıza renk katacak tatil önerilerini sizler için sıraladık. İşte detaylar…

7.02.2018Seyahat
Türk akademisyenin eseri Çinde ders kitabı oldu

Türk akademisyenin eseri Çin'de ders kitabı oldu

Türk akademisyenin yazdığı kitap Çin’deki üniversitelerde ders kitabı olarak okutulacak.

1.02.2018Eğitim
Evin havası daha kirli

Evin havası daha kirli

Evlerin içi de hava kirliliğinden nasibini alıyor. Kömür, petrol ve diğer fosil yakıtlarının enerji üretiminde, endüstride ve evlerde ısınma amaçlı kullanımı evlerin havasını bozdu. Bu durumdan en çok etkilenenler kadınlar, çocuklar ve sosyo-ekonomik düzeyi düşük olanlar.

4.01.2018Gündem
Anuga’nın beşinci büyük katılımcısı Türkiye

Anuga’nın beşinci büyük katılımcısı Türkiye

Almanya’da faaliyet gösteren Türk şirketleri, dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga 2017’de, ilk kez sundukları yeni ürünleriyle dikkatleri çekti.

9.10.2017Ekonomi
Bu dizi hayatla yüzleştirecek

Bu dizi hayatla yüzleştirecek

“7Yüz” dizisi her bölümde başka bir hikayenin anlatıldığı, 45-60 dakikadan oluşan bir dizi. Kendi içinde başlayıp biten bu hikayelerin her birinin tonu bambaşka ve her bölüm sarsıcı bir yüzleşme hikayesini temel alıyor. Yakında BluTV’de başlayacak dizinin oyuncularından Damla Sönmez, projeyle ilgili tüyolar verdi.

15.09.2017Magazin
Bu dizi hayatla yüzleştirecek

Bu dizi hayatla yüzleştirecek

“7Yüz” dizisi her bölümde başka bir hikayenin anlatıldığı, 45-60 dakikadan oluşan bir dizi. Kendi içinde başlayıp biten bu hikayelerin her birinin tonu bambaşka ve her bölüm sarsıcı bir yüzleşme hikayesini temel alıyor. Yakında BluTV’de başlayacak dizinin oyuncularından Damla Sönmez, projeyle ilgili tüyolar verdi.

15.09.2017Televizyon
Çocuğunuzla sağlıklı ilişki için 10 altın ipucu

Çocuğunuzla sağlıklı ilişki için 10 altın ipucu

Anne-baba olmak yetişkin yaşamında önemli bir varoluşsal alanı ifade ediyor. Birçok ebeveyn çocuk sahibi olmayı yaşama bağlanmanın, geleceğe tutunmanın bir yolu olarak mutluluk verici deneyim olarak tarif ediyor. Bazen de gelecek kaygısıyla ümitsizliğe düşerek veya çocuklarıyla yaşadıkları sorunlara bakarak ebeveyn olmayı endişeli ve stresli bir durum olarak görüyor. Sağlıklı ebeveyn olmak için çocuğunuzla ilişki kurarken dikkat edilebileceğiniz bazı noktalar var.

7.08.2017Eğitim
İşte bakanı isyan ettiren tablo

İşte bakanı isyan ettiren tablo

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dünyada yaşanan büyük israfa vurgu yaparak, porsiyonların küçülmesi önerisinde bulundu. Biz de israfın boyutunu inceledik ve bireysel olarak atabileceğimiz adımları listeledik. İsrafın boyutu büyük değil, çok büyük… Gıda israfı dünya çapında trilyon dolarlık bir sorun.

27.07.2017Ekonomi
Yiyecekler ilacınız, ilacınız yiyecekler olsun

Yiyecekler ilacınız, ilacınız yiyecekler olsun

Deniz Orhun bir mühendis-şef. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği’ni bitirdikten sonra Kendall College USA’de gastronomi eğitimi aldı. Pek çok uluslararası platformda Türkiye’yi şef olarak temsil etti. Eski Amerikan Başkanı Obama’ya bile yemek pişirmişliği var! Geçen günlerde de Başkent Üniversitesi bünyesinde kurulan Thermopolium Gastronomi Uygulama Merkezi’nin master şefi olan Orhun, “Doğru beslenirseniz pamuk gibi insan olursunuz” diyor.

9.06.2017Sağlık
Hafızanızı güçlendirecek 5 yaratıcı hobi

Hafızanızı güçlendirecek 5 yaratıcı hobi

Hobiler eğlenmek ve boş vakitlerimizi doldurmak için çok iyi etkinliklerdir. Bir şeyi yaratmaya başlamak ruhumuza huzur verdiği gibi beynimizde de birçok aktivitenin gerçekleşmesi anlamına gelir. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki yaratıcı bir hobiye sahip olmak hafızanızı güçlendirir ve birçok şeyi daha net hatırlamanızı sağlayabilir. İşte size hafızanızı bir filinki kadar iyi yapabilecek birkaç hobi önerisi.

15.05.2017Hayat
Yemek pişirmenin psikolojinize 5 faydası

Yemek pişirmenin psikolojinize 5 faydası

Yemek pişirmek bazı insanlar için bir hobi, bir tutkuyken; bazıları içinse başlı başına bıkkınlık sebebidir. Yemek yemek konusunda ise genelde kimsenin sorunu yoktur. Çünkü bu, tıpkı hava ve su gibi yaşamsal bir ihtiyaçtır. Ancak nasıl ki yemek yememek ve açlık, psikolojik olarak insanı etkiliyorsa; yemek pişirmek de, insan psikolojisi üzerinde oldukça etkilidir. Hatta bugün yapılan birçok bilimsel araştırma, bu aktivitenin insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkilerini açıkça ortaya koyduğu için, bir çeşit terapi yöntemi olarak da tercih edilmektedir. Canınız sıkkın olduğunda egzersiz yapmak, yürüyüşe çıkmak gibi şeyler sizi ne ölçüde rahatlatıyor ve iyi hissettiriyorsa, yemek pişirmek de aynı ölçüde iyi hissettirir.

2.05.2017Hayat
Hindistanda peş peşe yaşanan facialarda 34 kişi öldü

Hindistan'da peş peşe yaşanan facialarda 34 kişi öldü

Hindistan bugün üst üste gelen facia haberleriyle sarsıldı. Gündüz saatlerinde aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden bir kamyon şoförünün kalabalığın arasına dalmasıyla 20 kişi hayatını kaybetti. Akşam saatlerinde ise Madya Pradeş eyaletinde gazyağı satan bir mağazada çıkan yangında 14 kişi yaşamını yitirdi.

21.04.2017Dünya
Balıkçı Sabahattin’den kafamda soru işaretleriyle ayrıldım

Balıkçı Sabahattin’den kafamda soru işaretleriyle ayrıldım

Burası dürüst bir işletme ve sahipleri saygıdeğer beyler... Ama keşke bu lokantaya daha gerçekçi beklentilerle gelseydim ve çok değil, iyi kalite yemeği seven biri olduğuma onları inandırsaydım...

Yazar Sonuçları

600 yıllık gelenek ‘İskilip Dolması’

Anadolu’nun zengin kültüründe yemekler, sevgi ve kardeşlik için pişirilir.

10.01.2019

Bas parayı al sırayı

Bir restoranı nasıl dünya çapında tanınır hale getirebilir, hatta en iyiler listesine sokarsınız? Cevabın iyi yemek ve kaliteli hizmet olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İşte bol yıldızlı, ünlü lokantaların yaptığı PR hamleleri ve dönen dolaplar...

18.11.2018

Sema Pekdaş bize neden İzmir Köftesi pişirdi?

MUTFAK önlüklerimizi taktık. “Sen” dedi “al da şu patatesleri soy önce. Sonra da anne patatesi gibi kes, elma dilimi büyüklüğünde”...

10.10.2018

İnsanlık tarihinin yüzde 1’i işte bu taşlarla başlıyor

BUGÜN Göbeklitepe’deyiz... “Orası neresi” diye sorarsanız cevabım şu... “Bilebildiğimiz insanlık tarihinin başladığı yer...”

26.09.2018

Bize yeni bir liste lazım!

Kendimize iyi bakarsak sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşlılık geçirebiliriz. Yaşı 50’yi geçen herkesin fazla oyalanmadan yeni bir etkinlik listesi oluşturmasında fayda var.

11.05.2018

Türkiye’den çıkan Mor Ekonomi kavramı nedir?

8 MART toplantıları her yıl olduğu gibi peş peşe.

6.03.2018

Mardin'in etli dolması

Sebzelerle (domates, biber, maydanoz, sarımsak) aynı boyutta doğradığı kuyruk yağı ve kuzu budundan ayıklanmış etleri, sebzeleri, sebze ve et miktarının yarısı kadar pirinci, tanelerinden ayırmak için süzdüğü sumak suyu ile harmanlayarak karıştırdı annem.

20.02.2018

Şef dediğin diktatör olmaz

Tepebaşı’ndaki Mikla’yla 2015’te Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesine 96’ncı sıradan giren Mehmet Gürs, 2017’de Mikla’yı dünyanın en iyi 51’inci restoranı yapmakla kalmadı, Türkiye’de de İncili Gastronomi Rehberi’nin 4 incili tek restoranı oldu. En yakışıklı şef olarak görülen Mehmet Gürs’le sadece mutfağı değil, her şeyi konuştuk...

9.12.2017

Başkonsolos’a yekten sordum işte cevabı: En güzel İtalyan kızları/oğlanlarıyla nerede tanışırız?

20-26 Kasım’daki İtalyan Mutfak Haftası için buluştuk. Baktım yumuşak yüzlü, işin içine biraz mizah kattım. Başka ülke olsa diplomatik kriz çıkar. Fakat İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo öyle Akdenizli, öyle hayat dolu ve öyle zeki bir kadın ki pası aldı; sorumu diplomatça çevirip golü benim kaleme attı.

17.11.2017

Aşk yemeği keşkek

Bu yıl 11-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’na davet edildim. Fuarda hem Türk mutfağını tanıttım hem de geleneksel yemeğimiz olan ‘keşkek’i pişirdim. Merak edenler için keşkeğin aşk yemeği olmasının hikayesini de anlattım.

4.11.2017

Okullu gıdalar…

Ne öğreteceğiz bu sene okullarda? Müfredat belli, peki ya gıda?

6.09.2017

Yetiş Ayşe!

Sevgili dostlar geçen hafta Yetiş Ayşe yine birçok ailenin yüzünü güldürdü. Bu da sizlerin sayesinde oldu dostlar.

4.06.2017

Yetiş Ayşe!

Sevgili dostlar mübarek Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde hepinizin ibadetlerinin ve yaptığının yardımların kabul olmasını dilerim. Sizden ricam, bu haftaki taleplere bütçeniz doğrultusunda ufak da olsa yardımcı olmanız. Yardım etmek sevaptır.

28.05.2017

Yetiş Ayşe!

Sevgili dostlar geçen hafta Yetiş Ayşe yine birçok ailenin yüzünü güldürdü. Bu da sizlerin sayesinde oldu dostlar.

14.05.2017

Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe için gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkürler dostlar. Tüm talepler için adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

30.04.2017

Deniz eskisi gibi temiz mi birileri açıklama yapacak mı

AKLIMA geldikçe yineliyorum. Geçen 18 Aralık’ta Çeşme Pırasa Adası yakınlarında Lady Tuna adlı gemi, karaya oturdu. İddiaya göre, gemiden sızan 75 bin 484 metrik ton yakıt çeşitli yöntemlerle bloke edildi ve denize karışması engellendi.

28.04.2017

Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe için yaptığınız her iyilik ve yardımın sizlere katlanarak geri dönmesini diliyorum. Özellikle geçen hafta yardıma koşan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

23.04.2017

Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar geçen hafta Yetiş Ayşe için gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederiz.

16.04.2017

Çiğ, renkli ve güçlü

Ne yalan söyleyeyim, çiğ beslenme konusuna -işi ‘yemek pişirmek’ olan biri olarak- hayli mesafeliydim... Öte taraftan yemek akımlarının (çiğ, protein bazlı, taş devri, vegan, detoks, oruç gibi) faydalı taraflarını hayatımıza katmak gerektiğini düşünüyorum. İşte tam bu sırada belki de ‘raw food’la ilgili en heyecan verici kitaplardan ‘Orient Expressed’i yazmış olan Sana Heco ile tanıştım. Atölye Raw’da dersler vermek için Türkiye’ye gelmiş. Heco, aslen Saraybosnalı bir tıp doktoru. Londra’da yaşadığı dönemde bitmeyen kronik ağrılarından dolayı çiğ beslenmeye başlamış. Defterimi kaptım, mutfağımı hazırladım... Sana yönetiminde mutfakta yeni lezzetler pişti. Pardon pişmedi, hazırlandı... (N’aparsınız ağız alışkanlığı...)

24.03.2017

Balıkçı Sabahattin’den kafamda soru işaretleriyle ayrıldım

Burası dürüst bir işletme ve sahipleri saygıdeğer beyler... Ama keşke bu lokantaya daha gerçekçi beklentilerle gelseydim ve çok değil, iyi kalite yemeği seven biri olduğuma onları inandırsaydım...

24.03.2017

Mevsimsel, hatta haftasal bir mutfak: Kantin

Oldukça yalın ama yavan olmayan, zeytinyağı ağırlıklı, Kuzey Ege tipinde lokantaların artması, doğal tarım yapan küçük üreticilerin de yok olup gitmesini engeller ve biz değilsek de genç kuşaklar faydasını görür.

4.03.2017