Temizlik yaparken bir de bunu deneyin! Rutubet ve küf kokusunu anında ortadan kaldırıyor

Güncelleme Tarihi:

Temizlik yaparken bir de bunu deneyin Rutubet ve küf kokusunu anında ortadan kaldırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2023 17:50

Küf ve rutubet kokusu, özellikle havasız ve güneş görmeyen evlerin problemi oluyor. Oluşan rutubet kokusu ev halkını oldukça rahatsız edebilir. Küf ve rutubet kokusun önlemek için birçok kimyasal madde kullanılsa da bazı doğal formüller ile problem kökten çözülebilir. Küf ve rutubet kokusunu ortadan kaldıracak o formül, temizlik yapan kişilerin hayatını kurtarıyor. İşte küf ve rutubet kokusunu ortadan kaldıracak bileşenler!

Haberin Devamı

Rutubet ve küf, zaman içerisinde oluşan ve ev ortamını olumsuz etkileyen olumsuzluklardan birkaçıdır. Evin tavanında, güneş ve hava almayan çeşitli köşelerinde, nem alan çeşitli pencere kenarlarında oluşan bu küf ve rutubet kokusuyla da oldukça rahatsızlık verir. Bu problemle karşılaşanların evde kolayca hazırlayabileceği birkaç basit yöntem var. İşte küf kokusuyla mücadele etmek için hazırlanabilecek basit formül…

KÜF VE RUTUBETİ YOKEDEN FORMÜL

Dolaplarda, pencere kenarlarında ve çeşitli nemli bölgelerde oluşan küfü yok etmek için ilk olarak zımpara ya da tel yardımı ile yüzeyi tamamen kazıyın. Çıkarılan bölgeyi çamaşır sulu bir bezle güzelce temizleyin. Daha sonra ise aşağıda yer alan malzemelerle küf kokusu ve lekesini önlemek için çeşitli karışımlar hazırlayın.

KÖMÜR

Haberin Devamı

Bir poşet içerisine mangal kömürü koyun ve hazırladığınız poşeti küflü, rutubet olan bölgeye bırakın. Kömür odada bulunan rutubetin verdiği kokuyu alacak ve küflenmeyi önleyecektir.

TEBEŞİR TOZU

Bir kese içerisine birkaç adet tebeşir koyun ve keseyi rutubetli, küflenmiş yere bırakın. Tebeşir küfü önleyecektir.

SİRKE

Sirke sadece yemek pişirmek için veya salata ve turşularda mükemmel değil, aynı zamanda en zor ve beklenmedik temizlik görevlerini de çözmekte kullanılabilir. Çarşafları sirkeli bir su banyosuna koyun ve küf kokusunu gidermek için birkaç saat bekletin. Daha sonra 60 derecede yıkayın ve kurutun.

Sirke, dolaplar veya ahşap masalar gibi eski mobilyalardan gelen kötü kokuları gidermek için de mükemmel şekilde çalışır. Bir çekmeceye veya dolaba %24 sirkeli bir kase koyun ve kokuları gidermek için bir gece bekletin.

KARBONAT

Evinizin herhangi bir yerinde oluşan rutubeti temizlemek için ilk olarak küflü yerleri silmek ile başlayın. Silme işlemini karbonatlı su ile yapın. Bu işlem bittikten sonra kurutma makinesi ile küflü bölgenin nemini alın çünkü nem tekrardan küfe sebebiyet verecektir.

Haberle ilgili daha fazlası: