GeriKişisel Bakım Su: Yaşam mucizesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Su: Yaşam mucizesi

"O hayatımızdaki en büyük mucize. Su, günlük hayatımızı belirliyor. Su dışında başka hiçbir şey ne cildimizi anında pürüzsüz, ne de saçlarımızı hemen ipek yumuşaklığında yapabilir."

İster yağlı, ister karma, ister kuru olsun her cilt tipi belirli bir miktarda neme gereksinim duyuyor. Ve suyun mucizevi etkisi doğal kaynakların gücünde, kremlerin bileşiminde ve vücut bakımlarında yeniden ortaya çıkıyor.

Su olmadan hayatın da varolmayacağını herkes biliyor. Özellikle haziran ve ağustos aylarını kapsayan yaz sezonunun en önemli kaynağı su. Çünkü yaz mevsimine dair her şey neredeyse sadece onunla ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Spor sırasında ya da alışverişe çıkarken kolumuzun altına sıkıştırdığımız küçücük bir su şişesi bile hayatımızda kurtarıcı bir rol üstlenmiş durumda. Uzmanlar sağlık nedenleri dolayısıyla gün de en az bir, en fazla üç litre su içmek gerektiğini önemle vurguluyor. Çünkü su kalsiyum ya da magnezyum gibi besin maddelerinin vücut içinde taşınmasında ve çözülmesinde oldukça etkili.

Sıcaklar arttıkça su ihtiyacı da artıyor

Cildin günlük su ihtiyacını karşılayan cilt kremleri su bazlı bileşenleriyle hayatımızda daha fazla yer teşkil etmeye başlıyor.

Klasik bir salatalık maskesi her ciltte mucizeler yaratır. Çünkü bir salatalığın yüzde 99'u sudan oluşmaktadır. Ünlü kozmetik markalarının yüksek konsantrasyonlu maskeleri cildi yoğun olarak nemlendirerek, yaz sıcaklarında acil bakım yapıyorlar.

Aloe-vera yaprakları cildin gerçek birer nemlendiricileri olarak son yıllarda kozmetikçilerin de en fazla rağbet ettiği doğal bitkiler arasında yer alıyor. Enzimler, A, B, C ve E vitaminleri, minerallerin tam 160 çeşidini içeren bu bitki cildin nem oranını artırıyor. Üstelik bağ dokusunu güçlendirerek cilt yüzeyinde oluşan kızarıklıklara, böcek sokmalarına ve güneş yanıklarına iyi geliyor.

Sıcak yaz aylarının nemsiz havasında bakım serileri saçları onarıcı özellikleriyle öne çıkıyor. Her yıkamanın ardından kullanılan nemlendirici bakımlar hem saç tellerindeki kırılmayı önlüyor hem de kolay taranmalarını sağlıyor.

Hassas göz çevresi kuru hava şartlarına tepkisini ince kırışıklıklarla gösteriyorlar. Özel nemlendirici bakımlar ve göz pedleri, hassas bölgenin gerginliğini önlüyor.

Günde en az iki buçuk litre su içmenin şart olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Mevsim sıcaklarının artışı vücudun su ihtiyacını da artırıyor. Dolayısıyla almamız gereken su miktarı yaz sıcaklarıyla birlikte doğru orantılı bir şekilde artış gösteriyor.

Yazın in'leri ve out'ları

Kokteyl renkleri: Pembeden turuncuya, sarıdan deniz mavisine... Makyaj seçenekleri bu yaz oldukça fazla

Ateş kırmızısı tırnaklar: Mutlaka kısa ve pedikürlü ayaklar için...

Doğal saçlar: Bu yaz yeni seksapel doğal saçlarda kendini gösteriyor.

Pastel: Soluk tenlerde harika! Ama bu yaz hem makyajda hem de giysilerde canlı renklere yenik düşüyor.

Fransız manikürü: Yaz sezonunda geri planda kalmaya mahkum

Şık kadın: Bakımlı saçlar etkisini tamamen yitirdi. Zaten yüzü yaşlı gösteriyor.

Henüz geç kalmadınız

Kışın biriktirdiğimiz kilolardan ve selülitlerden etkili ve çabuk şekilde kurtulmanın bir yolu var mı? Evet var... Selülit ve incelme konusunda güvenli ve etkili bakımlardan biri ola LPG, alanında FDA onayı almış tek cihaz olarak biliniyor. Tamamen tıbbi prensiplere dayanan mekanizması ile hem tedavi amaçlı hem de estetik alanında tüm dünyada kullanılıyor. LPG bakımları ile sarkmış dokular, örneğin; doğum sonrası oluşabilecek karın deformeleri, bacak arası sarkmaları, popo düşmeleri, cihazın elastik liflerin yapımını artırıcı özelliği sayesinde düzeltilebiliyor. Ancak bilinmesi gereken en önemli özelliği; LPG'nin asla bir vakum sistemi olmadığı. Bu nedenle vakum sisteminin sebep olduğu sarkma, gevşeme gibi cilt deformasyonlarını önlüyor. LPG cihazları dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de yara-yanık tedavi merkezlerinde cildin çabuk iyileşmesini sağlamak, sporcu tedavi merkezlerinde dokuyu ödemden arındırıp ağrı duyulmadan hızla iyileştirmek ve kas gücüne kavuşturmak amacıyla kullanılıyor.

False