GeriMakyaj Sizin Bardot'tan neyiniz eksik?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizin Bardot'tan neyiniz eksik?

"Ceylan gibi kirpikler, solgun asık bir yüz, kızıl kahve perçem... Ve karşınızda 60'ların tarzında seksi kadın olma kuralları."

Stil çetesinin liderliğinde modanın olduğunu düşünürsek güzelliği de onun kardeşi olarak kabul etmemiz gerekiyor. Çünkü sezonun trendlerini hem moda hem de güzellik ipuçları belirliyor.

Modacılar minileri ve opak taytları defilelerde tanıtmaya başlayınca güzellik konusunda guru olarak kabul edilen isimler de canlı ve çekici saç modelleri ve Carnaby caddesi tarzı makyajı bu modayla birleştirmeye başladı. Saçlar Marc Jacobs'ta 60'ların sosyetik bebekleri gibiydi. Françoise Hardy Calvin Klein defilesinde düz kalıp gibi saçları öne çıkardı. Costume National'da ise keskin olmayan pervasız saçlar ve kahküller gündemdeydi.

Makyaja gelince; genel olarak tarzlar Bridgette Bardot ve Twiggy'den esinlendi. Nasıl mı? Missoni ve Roberto Cavalli'de Bardot gibi donuk dudaklar, dumanlı gözler akılda kalırken Costume National'da Twiggy tarzı kalın ve ok ok duran kirpikler adeta sesksiliğin sembolü olarak görüldü. Stil oluşturmak için mükemmellik gerektiğini düşünen saç stilisti James Brown, Jacques Dessange'ın Bridgette Bardot için yaptığı saçlardan ilham aldığını söylerken seksi, emin ve biraz da dağınık görünmek isteyen kadınlara güzel bir ipucu veriyor.

60'ların stil ikonu yüzyılımızın vazgeçilmezi

· Süper stilist James Brown, 60'ların stilini yaratmak için feminenlikten ve saç spreyinden korkmamak gerektiğini söylüyor.

· Koyu gözler ve solgun dudaklar '60'ların en belirgin özelliğiydi. Siz yine de otantik olmak için föndoteni veya concealer'ı Twiggy gibi dudaklarınıza sürmeyin.

· Twiggy stili kirpiklere yeni maskaralardan yardım alarak kavuşun. Örneğin Revlon'dan Lash Fantasy Primer and Mascara ve L'Oreal'den Double Extension Mascara.

Kaynak: Elle

False