GeriGüzellik Reçeteleri Sağlıklı Ve Dinamik Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı Ve Dinamik Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sağlıklı Ve Dinamik Yüz Hatlarına Sahip Olmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

"Herkesin hayali olan sağlıklı ve dinamik yüz hatlarına sahip olmak için yapılması gerekenlerle ilgili Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, önemli bilgiler verdi."

Yüzümüz, kaslarla doludur. Tıpkı daha dolgun bir vücut için egzersiz yaptığınız gibi, düzenli yüz egzersizleri de yüz kaslarını güçlendirmek ve sıkılaştırmak için faydalıdır.

Sağlıklı ve dinamik yüz hatlarına sahip olmak sanıldığı kadar zor değil

Yüz masajı ve lenfatik drenaj cilt sıkılığının artmasına yardımcı olur. En kolay çene hattı tekniği, işaret ve orta parmaklarınızı kullanarak kulağın çevresine bir "V" çizmek, ardından işaret parmağınızı çene hattının alt kısmında gezdirmek ve orta parmağınızla tepeye değene kadar baskı uygulamaktır. Sıkılaştırıcı kremi cilde uyguladıktan sonra 8-10 kez hafifçe masaj yapmanız yüz hatlarınızı ortaya çıkarmak için etkilidir.

Cilt bakım rutini ihmal edilmemelidir

Genellikle salisilik veya laktik asit içeren ürünler cildin yenilenmesine, gözeneklerin sıkılaşmasına, cilt tonunun eşitlenmesine ve elastikiyetin artmasına yardımcı olur. Bu ürünlerdeki aktif bileşenler, kolajen üretimini uyararak cildinizin dolgun görünmesini sağlar. Sıkı ve sağlıklı bir cilt görünümü için, yaşınıza ve cilt özelliklerinize uygun ürünleri içeren bir cilt bakım rutini geliştirmeniz ve gece ve gündüz ayrı ayrı pratik yapmanız önemlidir.

Özellikle boyun, sıkılığını ilk kaybeden bölgelerden biridir. Boyun ve çene bölgesini sıkılaştırmak için özel formüle edilmiş ürünlerden yardım alın. Bu özelliğe sahip cilt bakım maskeleri genellikle C vitamini, niasinamid ve kolajeni uyaran diğer maddeleri içerir ve cildi anında sıkılaştırmaya yardımcı olur. Cilt bakım rutininize doğru ürünleri eklemek ve düzenli olarak kullanmak, her yaşta genç görünen bir cilt sağlayacaktır.

Hangi uygulamaları tercih edebiliriz?

Yüzün daha dinamik, sağlıklı ve dolgun durması için dolgu, botoks, Trinity lift, Bella Eyes ve Hollywood yanağı uygulamalarına başvurabilirsiniz. Yaşın ilerlemesiyle birlikte cildinizin hem deri altından etkili uyaran maddelerle beslenmesi ve uyarılması hem de yaş, sigara ve stres gibi nedenlerle sarkabilen cildin özel endoskopik uygulamalarla desteklenmesi kişilerin istedikleri sonuca hızlı ve güvenilir bir şekilde kavuşmalarını sağlamaktadır.

Bella Eyes yöntemi

Bella Eyes tekniği ameliyathane koşullarında uygulanan ve yaklaşık 1,5 saat süren bir işlemdir. Bella Eyes tekniğinden önce, sadece şaşı tekniği nedeniyle gözün dışından bir kesi yapılıyordu ve bu iz, hastaların iyileşme sürecinde rahatsız olmalarına neden oluyordu. Bella Eyes teknolojisinin endoskopik yöntemlerle uygulanması sayesinde saçlı deride kesi izleri kalarak hastalara büyük rahatlık sağlar ve iz bırakmaz.

Hollywood yanağı

Hollywood yanağı işleminde elmacık kemikleri belirgin ve yüz hatları orantılıdır. Yanaklardaki fazla yağlar alınarak kişi daha canlı ve genç bir görünüme kavuşabilir. İşlem, kişisel tercihe bağlı olarak lokal veya genel anestezi veya sedasyon altında gerçekleştirilir. Yanağın iç kısmından yaklaşık 1 cm içeriden yapılan kesi ile mevcut olan fazla yağın yaklaşık yüzde 40'ı alınır. Açılan kesi üzerine küçük dikişler konularak işlem yapılır. Uygulama yaklaşık 1 saat sürer ve ağrısızdır. İşlem sonrası sonuçlar 3 hafta içinde görülebilir.

Ameliyattan 2 hafta sonrasına kadar ödem ve şişlik görülebilir. Bu semptomlar normaldir ve cilt soğuk kompreslerle sakinleştirilebilir. İyileşme sürecini daha sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlamak için ilk gün katı yiyecekler tüketilmemesi önerilir. Üçüncü gün ve sonrasında hafif katı gıdalara geçebilirsiniz. Ağız ve diş temizliği ilk hafta ağız içi enfeksiyonlarını önlemek için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Hollywood yanağı, basit ve ağrısız bir yöntem olmakla birlikte cerrahi bir işlemdir. Bu nedenle adımlar bir uzman tarafından değerlendirilmeli ve uygulanmalıdır.

Trinity lift

Trinity lift yönteminde de endoskopik cerrahi yöntemi kullanılır. Yöntemde yüz, ‘tri’ yani üç noktadan kaldırılır ve cilt sıkılaştırılarak genç bir görünüme kavuşur. İşlem sonucunda göz çevresinde oluşan deformiteler giderilir, yanak dokusu dinamik bir görünüme kavuşur. Trinity lift yöntemi 20’li yaşlardan itibaren herkes için uygundur. İyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 7-10 gündür. İşlem etkisini ise 5-10 yıl korumaktadır.

False