GeriKişisel Bakım Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

"Yüzümüzün çerçevesi niteliğindeki kaşlarımız, aslında sandığımızdan daha da önemlidir. Çünkü ifademizi belirginleştiren unsur, kaşlarımızdır. Bu yüzden her insan mükemmel görünen kaşlara sahip olmak ister. Ve aslında hiç de zor değildir güzel kaşlara sahip olmak. İşte kaşlarınızı mükemmel göstermek için bilmeniz ve uygulamanız gereken 7 püf noktası."

Doğru cımbız

Kaşlarınıza doğru şekli verebilmenizin ilk ve en önemli kuralı, iyi bir cımbız kullanmaktır. Kalitesiz ve sizin için uygun olmayan cımbızlar, kaşlarınızı kırabilir ve doğru şekli vermenize engel olur. Bu yüzden kaşlarınız için iyi bir cımbız seçimi yapmalı ve böylece kaşlarınıza en doğru şekli vermelisiniz. Ayrıca cımbız seçiminde şu bilgiler size yardımcı olabilir:

İnce uçlu: Küçük ve tam büyümemiş kılları almak için idealdir.

Eğimli uç: Maksimum kontrol sağlar ve çok yönlüdür.

Düz uçlu: Kalın kılların alınmasında idealdir.

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

Doğal bir görüntü

Kabul ediyoruz kaş trendleri, bazen keskin biçimde değişiyor. Ancak son yıllarda ne kadar değişirse değişsin doğal kaşlar asla tahtından inmiyor. Bu yüzden incecik alınmış kaşlar ya da hiç alınmamış kalın kaşlardan uzak durarak, doğal bir görüntü yakalamak gerek. Hem bu sayede yüzünüzde yapay bir ifade de olmamış olacak! Kaşlarınızla fazla oynamamaya ve doğallığını bozmamaya özen gösterin.

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

Boşluk doldurma

Her insanın kaşları farklı yoğunlukta olabilir. Eğer kaşlarınız seyrekse ve aralarında boşluklar varsa, kaş renginize uygun bir kaş kalemi ile bu boşluklardan kurtulabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, edindiğiniz kaş kalemiyle birlikte kaşlarınıza hafif dokunuşlar yapmak. Ancak bunu yaparken yine doğallıktan uzaklaşmamak adına; kaş kalemiyle kalın çizgiler yaparak kaşlarınızı boyamaktan kaçınmanız gerekiyor.

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

Kaş tarağı

Kaşlarınızda mükemmel görüntüyü yakalamak için mutlaka taramalısınız. Eğer boşluklar varsa bunları kaş kalemiyle doldurduktan sonra, kaş tarağı ya da temizlenmiş bir rimel fırçası ile kaşlarınızı tarayabilirsiniz. Ayrıca kaş tarağınıza bir parça sprey sıkarak bu işlemi yaparsanız; kaşlarınızı sabitlemiş olursunuz. Bu da, gün boyu dağılmayacak mükemmel kaşlar demektir!

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

Aydınlatma

Aydınlatıcı kaş kalemleri, bakışlarınızı belirginleştirerek mükemmel görünen kaşlara sahip olmanızı sağlar. Bu yüzden kaşlarınızın altına canlı bir görüntü vermek için, aydınlatıcı bir kalem kullanabilirsiniz.

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

Belirgin kirpikler

Kaşlarımızın mükemmel görünmesini istiyorsak, onları, kesinlikle gözlerimizden bağımsız düşünmemeliyiz. Kaşlarımız için yukarıda saydığımız doğru adımları izleyip, bir de üzerine rimelle belirginleştirilmiş kirpiklerle tamamlarsak; hayalimizdeki görüntüye kavuşmuş oluruz. Bu yüzden temiz bir kaş görünümünü, her zaman rimel sürülmüş kirpiklerle tamamlayın.

Mükemmel Kaşlara Kavuşmanın 7 Yolu

Profesyonel yardım

Bazı kaşlar, saydığımız basit püf noktalarıyla kolayca toparlanabilir. Ancak bazı kaşlar vardır ki; onlara şekil vermek de bununla uğraşmak da oldukça zordur. Eğer kaşlarınızı kendi başınıza şekle sokamıyorsanız mutlaka bir profesyonele başvurmalısınız. Bu sayede yüzünüze en uygun kaşı bulabilirsiniz.

 

Kaynak: Doğan Burda

False