GeriKişisel Bakım Kuru Cilde Özel Bakım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru Cilde Özel Bakım

"Yaz boyunca bronzlaşmak için büyük çaba gösterdiniz. İstediğiniz sonuca ulaştınız ama cildinize şimdi biraz daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Çünkü cilt yüzeyi nemsizleşiyor, kuruyor ve lekeler oluşuyor."

Kalojen takviyesi
Kuru, nemsiz ve çizgilerin yoğun olduğu cilde sahip 35-40 yaşındaki kadınlarda kalojen ve ampullerle bakım yapılıyor. Kalojen maske çizgileri açıyor, çene ovalini yoparlıyor. Haftada iki defa yapılıyor. Kür toplam sekiz seans uygulanıyor. Daha sonra yılda iki defa tekrarlanmasında yarar bulunuyor. Çünkü siyah noktalar artıyor.

Kuru ciltlere "skin master" cihazıyla nem veriliyor. Bu cihaz titreşim ve ses dalgalarıyla çalışıyor. Petler çeşitli bölgelerdeki kaslara yerleştiriliyor. Pasif jimnastik yaptırılıyor. Bir prob yardımıyla da su derinlere verilmiş oluyor. Daha çok çizgi, elastikiyet kaybı ve lekeli ciltlere öneriliyor. 15 seansta çok iyi sonuç alınıyor. Yüksek faktörlü bir krem kullanılması önem taşıyor. Ödem oluşmuş yağlı vücutlara sıcak bakım uygulanıyor. Bu sayede vücudun sıkılaşması sağlanıyor.

Ancak bu bakım kürü varisi olanlarda kullanılmıyor. Haftada bir peeling öneriliyor ve güneş koruyucu krem kullnılması tavsiye ediliyor. Nem verici bakımların yanısıra haftada bir stres atmaya yarayan masaj yapmak önemli.

Bu sayede gerginleşen vücudun rahatlaması sağlanıyor. İdeal bir masaj yaklaşık bir saat sürüyor. Masajın rahatlatıcı olarak düzenli olarak yapılması önerilirken, bel fıtığı ve kireçlenme sorunu bulunanların masajdan uzak durması gerekiyor.

False