GeriKişisel Bakım Doğal Yollarla Pratik Güzellik Tüyoları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğal Yollarla Pratik Güzellik Tüyoları

Doğal Yollarla Pratik Güzellik Tüyoları

"Bazılarımız güzelliğimiz için güzellik salonlarını tercih ederken bazılarımız işi pahalı kremler, maskeler vb. kozmetik ürünler almakta buluruz. Gelin daha az masraflı ve daha doğal yöntemler ile kendinizi şımartın."

 1.ZEYTİNYAĞI, YUMURTA VE BİRAZ ŞEKER

Ellerimiz ve boynumuz vücudumuzda ilk kırışan yerlerimizdir. Her gün bir sürü farklı krem ya da serum kullanmak yerine bir kabın için biraz zeytinyağı biraz şeker ve bir yumurta sarısını karıştırıp elinize ve boynunuza peeling yapabilir ve zaman için deformelerin azaldığını görebilirsiniz. Haftada 3 kez bu işlemi gerçekleştirin ve işe yaradığına tanık olun.

3. SAÇINIZI KENDİ YAĞI İLE BESLEYİN

Amerikalı dünyaca ünlü top model Cindy Crawford bir röportajında saçını hafta da 1 ya da 2 kez yıkadığını ve kendi yağı ile beslediğini söylemiş. Saçlarının bu kadar hacimli ve parlak olmasının nedeninin bu uygulama sayesinde gerçekleştiğini söylemiş. Evet biz bunu sadece Cindy'den öğrenmedik. Uzun zamandır bilinen fakat uygulanmayan bir yöntem. Uyguladığınız taktirde saçlarınızın doğal ve canlı bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz.

3.YÜZÜNÜZDE NANE FERAHLIĞINI HİSSEDİN

Pek çoğumuz naneyi nefes ferahlığı için kullanırken uzun yıllardır Çinli kadınlar naneyi yüzlerine parlaklık ve dolgunluk vermesi için kullanıyormuş. Siz de evinizde nane yapraklarını güzelce yıkayıp ardından blenderda çekip yüzünüze maske olarak uygulayabilirsiniz. İlk uygulamada sonucu kendi gözlerinizle göreceksiniz.

4.SOĞUK SU YÜZ YIKAMA

Günde 3 kez yüzünüzü soğuk bir suyla yıkadığınız ve bunu bir rutin olarak yaptığınız taktirde yüzünüzdeki sivilce, siyah nokta ya da kızarıklıkların azaldığını hatta yok olduğunu göreceksiniz. Yüzünüz daha parlak ve dinamik bir görünüme kavuşmuş olacaktır.

5.GÜL SUYU

Antik Mısırda kadınlar ciltlerini nemlendirmek için gül suyuna başvururlarmış. Günümüzde halen tazeliğini koruyan bu pratik yöntemi sadece cildinizi nemlendirmek için değil. Makyaj temizleme suyu olarak da kullanabilirsiniz.

Yukarda belirtilen yöntemleri uygulayarak daha az zamanda daha masrafsız ve doğal bir görünüme kavuşmuş olacaksınız.

MAHMURE ÖZEL

False