GeriAşk Aranızda sağlıklı bir iletişim kurun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aranızda sağlıklı bir iletişim kurun

Aranızda sağlıklı bir iletişim kurun

"Sevgiliniz veya kocanız hatta en yakın arkadaşınız. Eğer en yakınınızdaki insanla sağlıklı bir ilişki kurmak istiyorsanız bazı noktalara dikkat."

Uzmanlar en yakınımızdaki insanla sağlıklı bir ilişki kurabilmemiz için basit 3 temel ipucunu bizlerle paylaşıyor.

1- Daha çok soru sorun

Karşınızdaki insanı iyice tanımak istiyorsanız ona sorular sorun ve verdiği cevapları can kulağıyla dinleyin. Tabi soracağınız soruların “neredeydin”, “kimdi arayan” şeklinde olmaması gerektiğini biliyorsunuz. Burada onu tanımak, yaşama bakış açısını, görüşlerini öğrenmek, ortak noktalarınız hakkında fikir sahibi olabileceğiniz sorular sormaktan bahsediliyor.

2- Her zaman dürüst olun

Sağlıklı bir ilişki yalanların üzerine kurulamaz. Bu nedenle karşınızdaki kişiye her zaman dürüst olun. Bazen vereceğiniz cevaplar elbette ki onun hoşuna gitmeyecektir ama kendinizi gizlememeli, dürüstlüğünüzü ve netliğinizi her durumda korumalısınız.

3- Önce dinleyin

Yapmanız gereken şey çok basit karşınızdakini dinleyin. Birbirinizi dinlemediğiniz için aranızdaki en basit kavgalar bile uzuyor ve belli bir noktada uzlaşamıyorsunuz. Hatta bazen aynı şeyden bahsettiğiniz halde birbirinizi dinlemediğiniz için bunu fark edemiyor ve gereksiz yere ilişkinizi yıpratıyorsunuz.

False