Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Yaz aylarında içinizi ferahlatacak yiyecek ve içecekler

Yaz aylarında içinizi ferahlatacak yiyecek ve içecekler

Sıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve...

19.04.2024
Rüzgar Şef özel 'Küllü baklava tarifi'

Rüzgar Şef özel 'Küllü baklava tarifi'

Duyanlar şaşırıyor: Bu baklava diğerlerinden çok farklı Amasya el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Hamurun oluşmasında kullanılan suya katılan külün geleneksel ‘küllü baklava ’ya gevreklik kazandırdığı...

08.04.2024
Rüzgar Sünbül'den Cennet Çamuru Tarifi

Rüzgar Sünbül'den Cennet Çamuru Tarifi

Türkiye'de en sık Kilis'te üretilip tüketilen Cennet Çamuru; yöresel söylenişi ile Cennet Çamırı Kilis'in vazgeçemez şerbetli tatlılarından. Sıcacık şerbet, çekilmiş Antep fıstığı ve kalın telli kadayıfın harmanlanıp kaymakla servis edildiği yöresel...

05.04.2024
Orta Doğu mutfağından 'Rakakat tarifi'

Orta Doğu mutfağından 'Rakakat tarifi'

Orta Doğu mutfağının en popüler atıştırmalıklarından biridir ve genellikle iftar sofralarında veya özel günlerde servis edilir. Türkiye’de peynirli sigara böreği olarak da bilinen bu çıtır lezzet, farklı peynir karışımları ve ince yufka veya filo...

26.03.2024
Rüzgar Şef'ten Ramazan tatlıları (Şerbetli) :🍽️Tulumba tatlısı, lokma tatlısı tarifi

Rüzgar Şef'ten Ramazan tatlıları (Şerbetli) :🍽️Tulumba tatlısı, lokma tatlısı tarifi

'LEZİZZ Yemek Tarifleri' tatlı yiyelim tatlı konuşalım kuşağı 11 ayın sultanına yaraşır en beğenilen ramazan tatlıları şerbetli seçenekleriyle sizlerle...

13.03.2024
Mevsimini kaçırmayın! Ayva dolması ve kıpkırmızı ayva tatlısı tarifi

Mevsimini kaçırmayın! Ayva dolması ve kıpkırmızı ayva tatlısı tarifi

Ayva, kış meyveleri denilince akla ilk gelen meyve değil ama faydaları saymakla bitmiyor. Kışın bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bol bol kalorisi düşük olan bu meyveyi tüketin.

06.03.2024
Macar Balıkçı Çorbası Tarifi

Macar Balıkçı Çorbası Tarifi

Macar baharatı ve birbirinden şifalı sebzelerden alan balık çorbası nasıl yapılır, işte pratik balık çorbasının tarifi, malzemeleri ve besin değerleri...Balıkçı çorbası tarifi, Macar mutfağının en çok sevilen ve içerdiği malzemeler itibarıyla en...

21.02.2024
Yörüklerin tutmaç çorbası tarifi

Yörüklerin tutmaç çorbası tarifi

Yöresel lezzetlerimizden tutmaç çorbası, besleyici ve bol vitamini ile özellikle kış ayları ve salgınlardan korunmak için şifa olacak. Et suyu ile pişirmeye özen gösterirseniz vitamini katlanarak artacaktır. İşte Rüzgar Şef'ten tutmaç çorbası tarifi...

30.01.2024