Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Şimdi tam zamanı! Çupra Lidaki tarifi

Şimdi tam zamanı! Çupra Lidaki tarifi

Narenciye hasadının yapıldığı bu dönemde, tatlarının yanı sıra vitamin deposu olan kış aylarının vazgeçilmezlerinden mandalina ve portakalı kullanarak Şef Rüzgar Sünbül olarak sizlere çok lezizz bir balık tarifi hazırladık.

10.01.2024
YILBAŞI SOFRASI YEMEKLERİ MENÜSÜ 2024 || Balkabağı çorbası, Hindi tandır, Kestaneli pilav ile nefis yılbaşı yemekleri

YILBAŞI SOFRASI YEMEKLERİ MENÜSÜ 2024 || Balkabağı çorbası, Hindi tandır, Kestaneli pilav ile nefis yılbaşı yemekleri

Yılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan,...

31.12.2023
YILBAŞI MEZE TARİFLERİ || Fava, Mütebbel, Topik tarifi ile 13 farklı yılbaşı meze çeşitleri

YILBAŞI MEZE TARİFLERİ || Fava, Mütebbel, Topik tarifi ile 13 farklı yılbaşı meze çeşitleri

Yılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...

26.12.2023
Cennet hurması kurusu, tatlısı, çayı... Kışın şifa deposu cennet hurması faydaları

Cennet hurması kurusu, tatlısı, çayı... Kışın şifa deposu cennet hurması faydaları

Cennet hurması olarak da andığımız Trabzon hurmasının ardından çürük domatese benziyor diye konuşuyorsunuz, biliyoruz. Ama aslında şeklini beğenmeyip hor gördüğünüz o güzelim meyveyi tanısanız çok seveceksiniz. Bir kere, en azından bir kez şans...

30.11.2023
Ev yapımı narlı lokum tarifi

Ev yapımı narlı lokum tarifi

Geleneksel Türk lokumu mutfaklarınıza geliyor. Hem vitaminli hem göze hitap eden ev yapımı narlı lokum tarifi misafirlerinize ve sevdiklerinize en güzel ikramlıklar olacak. İşte sizler için hazırladığım nefis tarif...

22.11.2023
10 Kasım'a özel Atatürk'ün en sevdiği yemekler ve son isteği...

10 Kasım'a özel Atatürk'ün en sevdiği yemekler ve son isteği...

Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal...

09.11.2023
KAHVALTILIK SOS TARİFLERİ || Lutenitsa, Zeytin sosu, Salçalı sos, Peynirli fesleğenli sos tarifi

KAHVALTILIK SOS TARİFLERİ || Lutenitsa, Zeytin sosu, Salçalı sos, Peynirli fesleğenli sos tarifi

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında...

02.11.2023
Ekim ayında hangi balıklar yenir? Barbun, Lüfer, Sardalya, Palamut işte aylara göre balıklar ve enfes 'Balık Buğulama' tarifi...

Ekim ayında hangi balıklar yenir? Barbun, Lüfer, Sardalya, Palamut işte aylara göre balıklar ve enfes 'Balık Buğulama' tarifi...

Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama...

21.10.2023