GeriMutfak Tüyoları Tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi

Tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi

Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, birbirinden lezzetli tarifleri ekranlara taşımaya devam ediyor. Programın son bölümünde yapılan tariflerden biri de tatlı ekşi çıtır tavuk oldu. Peki tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi...

Arda'nın Mutfağı programında birbirinden lezzetli tarifler ekran karşısındakilerle buluştu. Menü de tatlı ekşi çıtır tavuk da vardı. İşte İşte Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi ve malzeme listesi...

TATLI EKŞİ ÇITIR TAVUK TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet tavuk göğsü
Yarım su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
2 ya da 3 adet yumurta
Karabiber
Tuz

Sosu için:

3 yemek kaşığı ketçap
2 – 3 tatlı kaşığı acı sos
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı su
Yarım su bardağı soya sosu
1 tutam pul biber
3 diş sarımsak

Sebzeleri için:

2 adet kırmızı soğan
1 adet pancar
2 adet patates
1 baş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

1 tutam maydanoz
Susam

Tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır Ardanın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi

TATLI EKŞİ ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR?

İlk olarak pancar, soğan ve patatesi elma dilim şeklinde 4 parçaya ayırın.

Sarımsağın baş kısmını kesin.

Sebzeleri fırın kabına alıp üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Tavuk için mısır nişastası, un, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.

Farklı bir kapta da yumurtayı çırpın.

Tavukları iri küp olacak şekilde doğrayın.

Tavukları önce yumurtaya ardından da unlu karışıma bulayıp yağda kızartın.

Kızaran tavukları kağıt havlu serili tabapa alarak fazla yağını alın.

Sosu için de ketçap, acı sos, soya sosu bal, esmer şeker, ezilmiş sarımsa ve pulbiberi bir kapta karıştırın.

Mısır nişastası da ekleyio bir çırpma teliyle karıştırın.

Son olarak da su ilave edin.

Kızaran tavukları yağını süzdükten sonra sosun içine alıp güzelce harmanlayın.

Tavuklar hazır olunca servis tabağına alıp üzerine susam ve ince kıyılmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun...

False