GeriMutfak Tüyoları Mor baklava nedir, nasıl yapılır? Yeni trend: Mor baklava
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mor baklava nedir, nasıl yapılır? Yeni trend: Mor baklava

Mor baklava nedir, nasıl yapılır? Yeni trend: Mor baklava

Özel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Mor baklava, özellikle şeker hastaları için 'diyabet dostu' olarak adlandırılıyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarda fark yaratan mor baklava tarifi nasıl yapılıyor? İşte, mor baklava ile ilgili merak edilenler...

Şeker hastalarının, kilo sorunları olanların ve yüksek tansiyon problemi yaşayanların rahatlıkla tüketebileceği mor baklava (mormiks baklava) hazır paketlerde satılıyor. Şerbetini hazırlayıp üzerine dökerek kolaylıkla evde hazırlayabileceğiniz mor baklava 40 kat yufka ile hazırlanıyor.

Mor baklava nedir?

Adını görüntüsünden alan mor baklava diğer adı mormiks baklava olarak da biliniyor. Mor baklava meyve özlerinden elde edilen rengiyle hem sağlıklı hem de içeriğinde az şeker barındırması sayesinde diyabet hastaları ve şekeri kullanmayı tercih etmeyenler tarafından ilgi görüyor.

Mor baklava malzemeleri

Özel olarak hazırlanan mor baklava malzemeleri; baklavalık özel sert buğday unu, özel buğday nişastası, sade yağ (Tereyağı), yumurta, içme suyu, tuz, kristal toz şeker, limon suyu ve Antep fıstığı, Kırmızı-mor meyve ve sebze özleri (Nar, böğürtlen, siyah havuç, vişne, ahududu, incir, kırmızı lahana), mısır nişastasından oluşuyor.

Mor baklava nasıl yapılır?

Şeker hastalarının, kilo sorunları olanların ve yüksek tansiyon problemi yaşayanların rahatlıkla tüketebileceği mor baklava (mormiks baklava) kırk adet baklavalık yufkadan yapılıyor. Bu yufkalar açılırken mor sebze ve meyve özleri ile yoğuruluyor. Baklava yufkaları bu sayede mor renk oluyor. İçine bol Antep fıstığı konulan mor baklava, şerbetini çektikten sonra sunuma hazır hale geliyor. Şerbeti bazı ustalar yine orman meyveleri ve kırmızı meyvelerle hazırlayabiliyor.

 

False