GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta biber soslu pratik börek tarifi: Evde kolay biber soslu pratik börek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta biber soslu pratik börek tarifi: Evde kolay biber soslu pratik börek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta biber soslu pratik börek tarifi: Evde kolay biber soslu pratik börek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta biber soslu pratik börek günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Adından da belli olacağı üzere beş çaylarına pratik bir hamur işi hazırlamak isteyenler için bu tarif lezzetli bir alternatif olacak. Peki, evde kolay biber soslu pratik börek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta biber soslu pratik börek tarifi ve yapılışı...

Vakti olmayanlara alternatif sunacak harika bir tarifimiz var: Biber soslu pratik börek! Çayın yanına çok yakışacak biber soslu pratik börek tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

BİBER SOSLU PRATİK BÖREK MALZEMELERİ

9 adet kare milföy hamuru

İçi için;

400 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

2 adet dolmalık biber

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı pekmez

Sosu için;

3 adet kırmızı kapya biberi

2 adet sıkmalık portakal

3 adet Arnavut biberi

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 yemek kaşığı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tuz

BİBER SOSLU PRATİK BÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanları, maydanozları ve biberleri ince küpler şeklinde doğrayın.

Tavada önce soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından soğan ve en son maydanozları ekleyerek pişirin. En son tuz ve baharatlarını atıp ocağın altını kapatın.

Ardından sosu için biberleri ince ince kıyın ve tavada hafif kavurun. Sıktığınız portakalları ve diğer malzemeleri ekleyerek ocakta kısık ateşte pişirin.

Milföy hamuruna iç malzemeleri bölüştürün. Dört ucunu da birleştirin. 

Üzerine yumurta sarısı ve pekmezden karışım hazırlayıp sürdükten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından aldığınız milföylerin yanına soğuyan portakallı sosu servis edin. Milföyleri hemen servis etmeyecekseniz üzerini temiz bir bezle örtün. Afiyet olsun...

False