GeriMutfak Tüyoları BEYPAZARI GÜVECİ TARİFİ: Gelinim Mutfakta Beypazarı güveci nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

BEYPAZARI GÜVECİ TARİFİ: Gelinim Mutfakta Beypazarı güveci nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

BEYPAZARI GÜVECİ TARİFİ: Gelinim Mutfakta Beypazarı güveci nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Beypazarı güveci tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ankara Beypazarı ilçesine özgü lezzetli bir yemek olan Beypazar güveci yapım aşamaları kadar farklı tadıyla da geleneksel yemekler arasında yer alıyor. Peki, Beypazarı güvec nasıl yapılır? İşte, Beypazarı güveci tarifi ve malzemeleri...

Geleneksel mutfağımızın damak çatlatan tariflerinden bir olan Ankara Beypazarı güveci Gelinim Mutfakta yarışması ile günün aranan tariflerinden biri oldu. Pirinç ve kuşbaşı etin güveçte eşsiz bütünleşmesiyle yapılan Beypazarı güveci tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda...

BEYPAZARI GÜVECİ MALZEMELERİ

500 gram dana kuşbaşı

2 su bardağı baldo pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

3 adet domates

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet sivri biber

2 adet kapya biber

Alabildiği kadar su

BEYPAZARI GÜVECİ NASIL YAPILIR?

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Sivri ve kapya biberleri halka halka doğrayın ve domateslerle birlikte güvecin içine koyun.

Üzerine etleri, baharatları ve 10 su bardağı suyu ilave edin. Güvecin ağzını kapatarak 200 derecelik fırına sürün.

Etler piştikten sonra başka bir kaba alın. Güvecin içine önceden sıcak suda bekletilmiş pirinçleri ilave edin. Tuzu da ekleyerek üzerini kapatıp, fırına sürün.

10-15 dakika sonra güvecin üzerini açarak etleri pilavın üzerine döşeyin. 5-10 dakika daha fırında tutun.

Ardından tekrar güvecin ağzını sıkıca kapatın ve pilavın demlenmesi için bekleyin.

Pilav demlendiğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

False