Türkiye’nin ve dünyanın en ünlü şefleriyle siz okurlarımızı bir araya getireceğimiz Chef’s Table yemeğimiz 22 Mayıs Çarşamba akşamı Raffles İstanbul’da gerçekleşecek. Urla’nın 1 Michelin yıldızlı restoranı Teruar Urla, Hürriyet Lezzetli Hayat Chef’s Table için ilk kez İstanbul’da yemek pişirecek.
#Gastronomi Kazanında KaynayanlarŞef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’daki MYK Denizden restoranındaydım. Mehmet, Kocadon Hotel’in avlusunda yaz kış hizmet veren bu balık restoranına çok özenmiş, menüdeki her detayda bunu anlamak mümkün. Kuru dinlendirilmiş balıklar ve nar gibi kızarmış yumuşak kabuklu mavi yengeçlerin tadıysa hâlâ damağımda.
#Mehmet YalçınkayaYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#Kuşkonmazİstanbul’un en kuzey ilçesindeydim bu hafta. Hani bir çoğumuzun hayalini kurduğu, en azından benim “Keşke şurada bir evim olsa, gecekonduya da razıyım” dediğim, ihtişamlı yalıların sıralandığı, Boğaz’ın en güzel seyredildiği Sarıyer’deydim. Ben buraya bayılıyorum. Sarıyer’de vakit geçirirken kendimi daha mutlu hissediyorum. Hala mahalle kültürü var burada. Birbirine gülen, selam veren, şık giyimli ve kibar insanlarla dolu bu ilçe. Kalite bir tık ötede. Tabi bu kalite mekanlara da yansıyor. İşte onlardan üçü…
#SarıyerÇorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriGelinim Mutfakta trileçe tarifi izleyenler tarafından merak konusu oldu. Son yıllarda favori tatlı tariflerinden olan kramelli trileçe püf noktaları takip edildiğinde eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, tam kıvamında karamelli trileçe nasıl yapılır, püf noktaları ve malzemeleri neler? İşte trileçe püf noktaları ve yapım aşamaları...
#Trileçe TarifiMutfaklarda işimizi kolaylaştıran, kesme makarna adıyla da bilinen erişte, geleneksel lezzetlerimizin başında geliyor. Tereyağlı, yumurtalı, hatta ıspanak, pancar gibi faydalı sebzelerle de renklendirebileceğiniz ev yapımı erişte, özellikle zamanınız olmadığında en büyük yardımcınız olacak. Peki, erişte nasıl yapılır? İşte, yumurtalı ev yapımı erişte tarifi...
#Erişte Nasıl YapılırSiron tarifi kıyamlı, patatesli, peynirli gibi pek çok seçenekleriyle yöresel mutfağımızda yapılıyor. Anadolu mutfağında sıklıkla yapılan siron yoğurtlu servis edilerek tam bir öğün olma kolaylığı sağlıyor. Peki, Trabzonlu siron nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte,siron tarifi ve yapılışı...
#Siron TarifiAhtapot çoğumuz için evde temizlemeye ve pişirmeye alışık olmadığımız yemeklerdendir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Biraz zahmetli olsa da özellikle tereyağlı ahtapot tava tarifi denemeye değer bir lezzet olabilir. Peki ahtapot nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? İşte evde ahtapot yemeği pişirmenin püf noktları...
#Ahtapot YemeğiDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasBingöl ülkemizin en güzel yemeklerine sahip olan illerinden bir tanesidir. Özellikle Bingöl'e geldikten sonra buranın yemeğini yemek isteyenler meşhur yemeklerini araştırmaktadırlar. Bingöl yemekleri ülkemizde de en meşhur olan yemekler arasında yer almaktadır. Bingöl yemekleri burayı ziyaret edenler tarafından araştırılmaktadır. Peki Bingöl'de ne yenir? Bingöl'ün neyi meşhur? Bingöl mutfağında ne yenir? İşte Bingöl yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#Bingöl YemekleriBiri People’ın mutfağındaki Volkan Türe, diğeriyse Okra’nın başındaki Mert Yalçıner... İkisi de çok iyi şeflerin rahlei tedrisinden geçmiş pırıl pırıl gençler. Şimdiyse öğrendiklerini kendi yetenekleriyle birleştirerek başında oldukları restoranlarda dikkat çekici, lezzetli menüler hazırlıyorlar.
#PeopleTereyağlı tavuk yemeğinin 77 yıl önce "icat edildiği" restoranın kurucularının torunları, tarifin kime ait olduğuna dair bir anlaşmazlık yaşıyor. Üstelik mahkeme şikayetçi yönünde karar verirse, karşı taraf yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacak. Peki kim haklı?
#YEMEKAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The SalaşReşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞBir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında öne çıkanları paylaşmak istiyorum. Sıralamam 1’den 10’a değil, bahsedeceğim mekânların hepsi gözümde eşit değerde. Listemde iyi düşünülerek hazırlanmış bir salata da var, içliköftelinin sakatatlı versiyonu da…
#Yemek