14 yaşındayken bir otelde bulaşıkçı olarak işe başlamış, mutfağa hevesini gören ustaları onu tezgâhın başına almış. Azimle çalışırken şef Şemsa Denizsel’le yolları kesişmiş, ondan malzemeyi korkmadan kullanmayı, farklı lezzet katmanları oluşturmayı öğrenmiş. 24 yaşındaki Ulaş Durmaz bugün Yeniköy’deki The Red Balloon’un şefi... Burası, semtin en güçlü müdavim mekânlarından biri olacağa benziyor.
#The Red BalloonRika aslında yeni değil, pandemide açıldı ama kıvamını yeni yeni bulanlardan. Kısıtlamalarda kaybettiği zamanların hıncını fena çıkarıyor, gelip giden meşhurlar açısından Gizli Kalsın’ın Cihangir versiyonu gibi. Masalarda Hasan Can Kaya, Kadir Doğulu, İlker Ayrık gibi isimler göze çarpıyor.
#EtkinlikAlaçatı Club Baba’da 3 Temmuz’da kapılarını açan KİTA’S Brasserie, Alaçatı rüzgarının yönünü tersine çevirdi! Dünya mutfağının sıra dışı tatlarından oluşan zengin menüsü ve bar kısmındaki kokteyl ağırlıklı 150 çeşit içecek seçeneğiyle Alaçatı’ya yeni bir soluk getiren KİTA’S, şık ve ferah dekorasyonu, zengin bir peyzaja sahip bahçe ve teras alanlarıyla da dikkat çekiyor.
#İzmirKütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda akşam yemeğinin ardından mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle 57 asker, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Kütahya’ya Valiliği, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerin sayısının 74’e yükseldiğini duyurdu.
#KütahyaMasterChef Türkiye'nin çarşamba akşamı ekranlara gelen 47. bölümünde haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşandı. Kırmızı ve mavi takımın mücadele verdiği MasterChef'in yayınlanan son bölümünde eleme potasına giren üçüncü ve dördüncü aday belli oldu. Peki, MasterChef'in son bölümünde eleme adayları kimler oldu? Dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, merak edilenler.
#Masterchef Eleme AdaylarıFox TV ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında cuma akşamı final heyecanı yaşandı. Yarışmanın 23-27 Eylül haftasında en iyi yemeği hazırlayan bir gelin, kayınvalidelerden en çok puanı alıp haftayı birincilikle tamamladı ve para ödülünün sahibi oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? Zuhal Topal'da Sofrada kazananı bu hafta hangi yarışmacı oldu? İşte, Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında en çok puanı alan yarışmacı...
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye Şahinİftar menüsü yemek tarifleri, orucun 18. gününde de sofraları süsleyecek. Günün erken saatlerinde çorbadan tatlıya yemek tarifi seçenekleri de araştırılıyor. Özellikle de yemek hazırlamak için az zamanı olanlar, kolayca hazırlanan Ramazan menüsü tariflerine yöneliyor. 'Bugün iftara ne yapsam?' Bu akşam hangi yemeği pişirsem?' diye düşünenlere çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinin yer aldığı Ramazan menüsü iftar yemekleri önerileri!
#İftar MenüsüRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikİftar menüsü yemek tarifleri, orucun 11. gününde de iftar sofraları kurulacak ve farklı lezzetler sofraları süsleyecek. Çorbadan tatlıya yemek tarifi seçenekleri de araştırılıyor. Özellikle de yemek hazırlamak için az zamanı olanlar, kolayca ve şipşak hazırlanan Ramazan menüsü tarifleri ilgi görüyor. 'Bugün iftara ne yapsam?' Bu akşam hangi yemeği pişirsem?' diye düşünenlere çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinin yer aldığı Ramazan menüsü iftar yemekleri menüsü!
#İftar NemüsüYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorYeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesinde eşinizi dostunuzu kendi evinizde ağırlamak istiyor ama mutfakla da pek uğraşacak vaktinizin olmayacağını düşünüyorsanız Hürriyet Lezzetli Hayat ekibinin verdiği listeye bakın. Emin ellerden çıkan yemekleri bu adreslerden eve sipariş verebilirsiniz.
#Gizem DİNÇBAŞBu yılbaşını restoranda kutlamak isteyenleri kişi başı 1500 TL’den başlayan fiyatlar karşılayınca rezervasyonlar azaldı. Restoranların kişi başı 600 TL’den başlayan evde yılbaşı menülerine ise ciddi bir talep var. Dört kişilik bir aile dışarıda yemeğe 6 bin TL vermek yerine, 2 bin 400 TL’ye 8 kişilik ana yemek içeren evde yılbaşı menüsü almayı tercih ediyor.
#Yılbaşı