Michelin Rehberi yıldız alan ve listelerine giren restoranları geçen hafta açıkladı. İster yıldız verilsin, ister listeye konsun ama iyi bir meyhanemiz, balıkçımız ve kebapçımız yemek kültürümüzün temel yapıtaşlarını oluşturduğu için çok önemli. Yani anlaşılan o ki, Michelin’in artık ‘Ben yaptıysam doğrudur’ kafasından çıkması gerek...
#Ebru ErkeSerpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Kahvaltı14 yaşındayken bir otelde bulaşıkçı olarak işe başlamış, mutfağa hevesini gören ustaları onu tezgâhın başına almış. Azimle çalışırken şef Şemsa Denizsel’le yolları kesişmiş, ondan malzemeyi korkmadan kullanmayı, farklı lezzet katmanları oluşturmayı öğrenmiş. 24 yaşındaki Ulaş Durmaz bugün Yeniköy’deki The Red Balloon’un şefi... Burası, semtin en güçlü müdavim mekânlarından biri olacağa benziyor.
#The Red BalloonNehir Tuna’nın ilk uzun metraj filmi 'Yurt' dünya prömiyerini yaptığı 80. Venedik Film Festivali’nde 5 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Çıkan ilk eleştiriler ise övgülerle dolu: Hollywood Reporter, “1960’ların etkilerini taşıyan olgun ve bilinçli bir sinema diline sahip” derken; diğer eleştirilerde “Sinematik bir mücevher”, “Birinci sınıf bir yapım”, “Sağlam ve iyi yazılmış bir film” yorumları yapıldı.
#Yurt FilmiAn eat-meating spider known as a "bogu" among Turkish people has been found at a flower-seller's shop in Akatlar, leading to alarm among some. One expert commented that he had never seen this type of spider before in Istanbul, and that the spider must have come from Antalya or Izmir, and that its poison had a different affect on different species according to their size and systems.