Araka İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Araka İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2021 07:00

Yeniköy’ün denize çıkan güzel sokaklarından birinde, müstakil, iki katlı bir mekânda hizmet veren Araka, taze ürün kullanmayı, atıksız mutfak felsefesine uymayı prensip edinen bir şef lokantası.

Haberin Devamı

İstanbul’un menüsü ve sade dekorasyonuyla kendini hemen sevdiren şef restoranlarından biri Araka. Özellikle mevsimin en taze malzemelerinin özgün yorumlarını tatmak isteyenler için birebir. Kuşağının yaratıcı şeflerinden Zeynep Pınar Taşdemir; sebze, meyve ve taze otları bolca kullanarak doyurucu ve yalın tabaklar hazırlıyor. İsteyene balık ve kırmız et seçenekleri de var elbette. Yeniköy’ün denize çıkan güzel sokaklarından birinde, müstakil, iki katlı bir yapıda hizmet veriyorlar.

Araka İstanbul

Kapısından taş duvarlarına mekânın detaylarında ev hissi var.

Araka yerel, mevsiminde ve taze ürün kullanmayı, atıksız mutfak felsefesine uymayı prensip ediniyor.

Pınar Şef, menüyü az ve öz tutmayı seviyor. Misafir kapasiteleri kısıtlı olduğu için pazardan kendi aldığı sebze ve meyveyi günlük kullanabiliyor. Her detayla bire bir ilgileniyor.

Haberin Devamı

Araka İstanbul

Şefin mevsim domatesleri yorumu.

TATLILARI DA DENEYİN

Mekân tıpkı adını aldığı araka bezelye gibi mevsim malzemelerini farklı pişirme teknikleriyle bir arada kullanan, birbirleriyle uyumlarını soslarla destekleyen sunumlarıyla farklılaşıyor. Tatlıya yer bırakmayı da ihmal etmemek gerek. Pınar Şef’i Araka öncesinden de bilenler lavantalı taş kadayıf gibi tatlılarını hatırlayacaktır mutlaka. Tatlı menüsü de mevsim yemekleri gibi değişiyor. Çok fazla masaları yok, gitmeden yer ayırtmakta yarar var.

İstanbul, (0212) 223 72 23

Araka İstanbul

Hardallı kalamar ve kayakoruğu

Araka İstanbul

Karpuz-peynir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!