Ünlülerin yeni gözdesi

Rika aslında yeni değil, pandemide açıldı ama kıvamını yeni yeni bulanlardan. Kısıtlamalarda kaybettiği zamanların hıncını fena çıkarıyor, gelip giden meşhurlar açısından Gizli Kalsın’ın Cihangir versiyonu gibi. Masalarda Hasan Can Kaya, Kadir Doğulu, İlker Ayrık gibi isimler göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Boğaz hattındaki ünlülerin Emirgân’da Gizli Kalsın’ı varsa Nişantaşı ve Cihangirlilerin de artık Rika’sı var. İrem Derici son single’ı ‘Konu
O Olunca’nın lansman partisini orada yapıyor, ‘La Casa de Papel’in Berlin’i Pedro Alonso İstanbul’a geldiğinde soluğu orada alıyor. Tıpkı Gizli Kalsın’ınki gibi küçücük sahnesinde Edis’in vokalisti Aybüke Albere, Ozan Doğulu’nun sevgilisi Hera Aslan, Murat Balcı, Müjde Kızılkan boy gösteriyor, vagon gibi ince uzun mekânın masalarında Hasan Can Kaya, Kadir Doğulu, İlker Ayrık gibi isimler göze çarpıyor.

Ünlülerin yeni gözdesi

CİHANGİR-BASKETÇİ KARMASI

Bıraksanız Merve Boluğur her akşam gidip paylaşım yapmaya devam edecek ama mekânın işletmecisi Erkan Şen’le ayrıldığından beri ayağını kesti, artık adımını atmıyor. Bu iyi haber mi mi kötü mü, bakın onu da tam bilemedim şimdi...

Haberin Devamı

Çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi akşamları canlı müzik var, pazar geceleriyse DJ Hasan Saydam’la 80’ler-90’lar Türkçe pop partisi... Yakında müzik yazarı Suat Kavukluoğlu gibi konuk DJ’leri de olacak. İlginçtir, bu partilerde Cihangir ahalisiyle basketbol camiası bir arada eğleniyor.

Ünlülerin yeni gözdesi

Yaş ortalaması 25-40. Saat 22.30 gibi Mustafa Sandal, Kenan Doğulu şarkılarıyla ‘kızlar için kalk borusu’ çalıyor. Kadın kadına dans ediyorlar çünkü erkekler hâlâ ‘ağır abi’ takılıyor. Yarım saate kalmadan ısrarlara dayanamayıp onlar da ayakta, Türk erkeğinin tipik ‘istemem, yan cebime’ nazları... Sonrası: Beş kuruş ver oynasın, servetini harca oturtama... Neymiş efendim? Bir of çekermiş, oooof... Ayrıca Ay’a benzermiş yüreği... Bir de hovarda diye kıymayacakmışız ona... Peki.

Cihangir’de mekânların yan yana sıralandığı Havyar Sokak’taki Rika, aslında dört katlı bir yer. Giriş, kaldırım üstü masa ve bahçe sobalarıyla düzayak bir brasserie. Gece ünlülerin sahneye çıktığı alan bir üst katta. En tepedeyse Boğaz manzaralı bir kahvaltı terası var. Dolayısıyla menüde kahvaltı tabağından atıştırmalıklara, tantuni taco’dan ızgara levreğe yok, yok. Ama fiyatlar ucuz değil, Cihangir ayarında. Pazar gecesi votka-enerjinin bardağına 130 lira kilitlediler mesela.  

Haberin Devamı

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?

CUMARTESİ ATEŞİ

 Ünlülerin yeni gözdesi

Şevval Sam Ankara VIP Sahne’de, Duman İzmir Ooze Venue’de, Candan Erçetin Taksim JJ Private’ta, Koray Avcı Ankara Jolly Joker’de, Emel Sayın Bostancı GM’de, Mirkelam Kadıköy Dorock XL’da, Fatih Erkoç Beşiktaş Four Seasons’ta...

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

Kadıköy Kalamış Atatürk Parkı’nda 28 Şubat’a kadar Buzzfest adında bir kış festivali düzenlendiğini...

Her gün 10.00-22.00 arası ziyaret edilebilen Buzzfest’te paten kayma yolu ve kaydırak olduğunu...

Sevgililer Günü’nü kutlamayan 360 Dereceden Aşk Festivali’nin (love-360.com) şubat boyu süreceğini...

Soho House, Pera Palace gibi mekânlarda sergi, sohbet ve film gösterimleri yapılacağını...

60 LİRA

Haberin Devamı

DJ Fulya ve Firuze Görmüşoğlu kardeşlerden oluşan The Sisters’ın bu akşam 22.00’de Asmalımescit Blind’da yapacağı partiye giriş ücreti...

YENİLERDEN YENİ BEĞEN

Sultanahmet’te bir kebapçı: Oryantal 1741

300 yıllık Cağaloğlu Hamamı’ndaki Lokanta 1741’in yavru mekânı. Tarihi atmosferde Trakya, Anadolu ve Mezopotamya’dan kebap klasikleri sunuyorlar. 

Ünlülerin yeni gözdesi

Florya’da bir kafe: Sarımtırak

Menekşe Sahili’ndeki içkisiz/muhafazakâr gurme restoran Sarı’nın teras katında yeni açıldı. Geniş bir tatlı menüsü var, churros ve brownie’de iddialılar.

Sarıyer’de bir İtalyan: Scalini

Londra çıkışlı İtalyan restoran zinciri. Six Senses Kocataş Mansions’ta. Pizza yok; makarna, salata, kırmızı et ve başta karides olmak üzere deniz ürünleri ağırlıklı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları