Çalışma hayatına, ‘para da istemem, yeter ki iş öğreneyim’ diyerek Lever’de başlayan Serhat Özeren, orada edindiği birikimle bilişim alanında outsource hizmet veren şirket kurdu. Erenet’in sahibi Özeren, bugün 15 milyon dolar cirolu 3 şirkete ulaştı.
Ramazan ayının ilk teravih namazı için İstanbullular camilere akın etti. İstanbullular ’On bir Ayın Sultanı’ Ramazan’ın ilk teravih namazı için Sultanahmet Cami’ne akın etti. Ramazan ayının ilk teravih namazı için yüzlerce vatandaş Sultanahmet Cami’ne gitti. Öte yandan pekçok şehirde de vatandaşlar, ilk teravih namazı için camilere akın ettiler.
#Ramazan AyıHürriyet Ankara’nın ‘Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri’ serisinde Ankara Kalesi’ndeki ‘Kebapçı Emin Usta’ya konuk olduk. En başından beri hem geleneğine hem de geleceğine bağlı kalan bir kebapçı ‘Emin Usta...’ Koyunpazarı Sokak’taki lokantayı ‘eski Ankaralıyım’ diyen herkesin bildiğini düşünüyorum... İşte üç kuşağın hikâyesi...
#Aziz DevrimciDünyaca ünlü restoran tavsiyesi listelerine giren Calipso Fish, adını bile duymayan büyük bir çoğunluğu çok şaşırttı. Herkes İstanbul’da bu kadar çok balıkçı varken onların neyi farklı yaptığını merak etti. Mekânı ziyaret ettim, aileden balıkçı sahipleriyle tanıştım...
#MichelinTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiGiderken yerle bir olmuş virane şehirlerine son bir kez bakıp, “Bekle bizi Hatay, döneceğiz” dediler. Ve sözlerini tuttular. Şehri terk etmek zorunda kalan Hataylıların bazıları birer birer dönmeye başladı. Esnaf olanlar hemen işbaşı yaptı. Kimi yeni tezgâh açtı, kimi de dükkânını çantasına sığdırıp çadır ve konteyner kentleri dolaşmaya başladı. İşte şehirlerine geri dönen Hataylılardan sadece birkaçı...
#HATAY2022 yılının son günlerinde ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik başladı. Oto galericiler 2 aydır süren durgunluğun 2022 yılının sonuna yaklaşırken yerini yoğun bir talebe bıraktığını belirtti. Yeni model araçların fiyatlarında yükselme beklentisi kaynaklı taleplerin arttığı düşünülüyor.
#İkinci ElHürriyet Ankara, ‘Altındağ’ı Keşfet’ turuna çıktı, başkentin kalbi Altındağ’ın tarih, kültür-sanat ve lezzet duraklarını gezdi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Ankara, Altındağ’da kurulmuştur. Bu nedenle ‘Altındağ’ demek, ‘Ankara’ demektir” dedi. Balcı, tarihi Ankara Kalesi için ise “Ankaralılara daha çok anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.
#Altındağ'ı KeşfetBu hafta yaşadığımız şehirde bir turist gibi gezmenin rehberini hazırladım. Sadece İstanbul’dan değil, Bursa, Ankara Antalya’dan da önerilerim var. İster kısa bir hafta sonu gezisi planlayın, ister gün içinde yolunuzu biraz değiştirin; bu liste çok işinize yarayacak...
#HürriyetHer gün binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Kapalıçarşı’da 2020’de başlayan; tarihinin en kapsamlı restorasyonu tamamlanmak üzere. Ünlü çarşı önceki hafta vizyona giren Hollywood filmi ‘Üç Bin Yıllık Bekleyiş’in de seti olunca devasa bir labirenti andıran sokaklarına daldık. Yalnız alışveriş meraklılarını değil, lezzet tutkunlarını da mutlu edecek adresleri ziyaret ettik.
#HürriyetEsnaf lokantalarımızın en büyük özelliklerinden biri, usta-çırak geleneğine dayalı olmaları. Belki de bu yüzden şef Mehmet Yalçınkaya’nın ‘Esnaf’ adlı bir kitap çıkaracağını duyduğumda ilk hissettiğim, bunun ona ne kadar da yakıştığı oldu. Sadece ekrandaki ‘babacan usta’ tavırlarından değil, bu geleneğin kariyerindeki önemini ve ustalara olan saygısını çok iyi bildiğim için...
#Esnaf LokantasıPortakal Çiçeği Karnavalı bahanesiyle bir kez daha Adana’ya uzanalım ve kendimizi önce şehrin eski merkezine, Tarihi Kazancılar Çarşısı’na doğru atalım. Bu kebap kokulu, dumanlı sokaklarda tüm canlılığıyla asıl Adana’yı keşfedeceksiniz. Ancak kentin lezzetleri kebapla sınırlı değil.
#Portakal Çiçeği KarnavalıTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan “İncili Gastronomi Rehberi” ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenen gecede gastronomi dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.
#İncili Gastronomi RehberiBu hafta eski yaşadığım yer, mekanım Küçükçekmece’deydim. Bir çok kez söz vermeme rağmen gidemediğim Kokoreççi Tekin Usta’ya gidip lezzetini yazmak istedim. Uzun zamandır yemediğim kokorece doydum resmen. Ama midyesi de gerçekten çok iyiydi. Bir diğer mekan ise döner zinciri kuran değerli abim Mehmet Mercan’ın sahibi olduğu Reis Döner’in yeni açılan Sefaköy şubesini ziyaret ettim. Mekan sahibi Özcan Kayar ve değerli annesinin elinin değdiği bu mekanı çok sevdim. Çevredekiler de çok sevmiş olacak ki, ben oradayken siparişlerin ardı arkası kesilmedi. Son olarak ise yılların firması Kınacı Çorba’yı yazdım. Ancak ben geçer not veremedim. Mutlaka siz de deneyin bana deneyimlerinizi yazın. Bakalım aynı fikirde miyiz?
#Kokoreççi