Mıchelın haberleri sayfasında Mıchelın hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2402 Mıchelın haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gastronomik bir et lokantasında veya yıldızlı bir restoranda hissettiren bir sofradayız. Çeşme’de bir plajın restoranında... Mekân Momo, şef ise Mert Seran. Momo’ların menüsü bir plajda olmasını beklediğimizin çok çok üzerinde.
#Ebru ErkeHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap FuatGeçen hafta Michelin Rehberi’nin sonuçları hakkında kısa da olsa görüşlerimi paylaştığım için bu konuyu bir daha yazmak istemiyordum. Ancak pazar günü altıncısı düzenlediğimiz İzmir GastroFest sırasında yıldız alsın ya da almasın Türkiye’nin ünlü şefleriyle sohbet edince, özellikle de bir haftadır süregelen tartışmaları okuyunca yazmam gerektiğini düşündüm.
#MichelinDünyaca ünlü restoran tavsiyesi listelerine giren Calipso Fish, adını bile duymayan büyük bir çoğunluğu çok şaşırttı. Herkes İstanbul’da bu kadar çok balıkçı varken onların neyi farklı yaptığını merak etti. Mekânı ziyaret ettim, aileden balıkçı sahipleriyle tanıştım...
#MichelinYaratıcılığın sınırlarını zorlama konusunda kimse İspanyol şeflerin, özellikle de Baskların eline su dökemez. İşte sırf bu yüzden restoranı 2 Michelin sahibi olan Diego Guerrero’nun elinden yemek yemek için üşenmedim, bir geceliğine Bodrum’a uçtum. Tek malzeme bile şefin mutfak felsefesini, bilgisini, stilini ve daha da öte tutkusunu nasıl yansıtabilir gördüm…
#Diego GuerreroBasta! Neo-Bistro’nun şefleri Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya sanki evlerine misafir gelmiş gibi, güle oynaya, adeta gözleri kapalı yemek hazırlıyorlar. Ama ortaya çıkan tabakların ‘misafir bulduğunu yer’ misali olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çok lezzetli yemekler hepsi... Tarama Yunanistan’daki en iyi düzeye erişmiş. Bebek enginar, stracciatella peyniri ve asma yaprağı vinegret’li salata; tasarım, uygulama ve denge açısından ülkemde hiç görmediğim düzeydeydi. Beyin söğüşe de bayıldım. Bırakın İstanbul’u, bu tip bir bistro veya pub Paris’te ya da Londra’da olsa ses getirir.
#Basta! Neo-BistroBu hafta gastronominin kış turizmindeki yurtdışı örneklerini anlatmak istiyorum. Alpler’deki favori restoranım Chabichou çünkü Michelin yıldızlı olmasına rağmen daha eski usul bir servis veriyor. Amerika’nın Vail Colorado kasabasında 200’den fazla pist ve aynı sayıda restoran var. Japon kayak merkezlerinde o kadar iyi restoranlar var ki vakit kayaktan çok yemekle geçiyor.
#Gastronomi2022’nin bu son gününde, restoran dünyasının bir analizini yapmak istedim. Hepimizi kasıp kavuran pandemi sonrasında, en hassas sektörlerinden biri olan gastronomide, tüm bu küresel tufana rağmen ayakta kalan restoranların daha da güçlendiği, yeni oyuncuların da oyuna dahil olduğu bir yıl geçirdik.
#GastronomiMüfettişlerin sayısı ve kalitesi bir sorun, değerlendirme ölçütleri başka bir sorun; öz yerine biçimi öne çıkarıyorlar. Yine de Michelin’in ülkemize gelmesine karşı değilim. Örneğin Fatih Tutak’ın TURK lokantasını kuvvetle tavsiye etmiştim. Ama şu var ki geleneksel yemekleri en doğru şekilde icra etmek puan toplamıyor. Adana kebabı. Konya tandırı. Büryan. Zeytinyağlılar. Olağanüstü tatlılar... Bunlar rehberde yok denecek kadar az ve hiçbir zaman ön plana çıkmayacak. Benim için önemli olan, mutfağımızın geleceği...
#Michelin2 Michelin yıldızlı şef Fatih Tutak Cüneyt Özdemir’e, “rezervasyonlara yetişemediğimiz için telefonların fişini çektik. Önümüzdeki 6 ay boyunca restoranımız dolu” açıklamasını yaptı. Çok normal bu. Ben böyle bir ilgiyi bekliyordum. Merak edip diğer restoranları aradım. Hem yıldız alan hem de tavsiye listesine giren restoranları... Onlara Michelin efektini sordum... Aşağıda size detaylı bir şekilde yazdım.
#MichelinBe Premium Bodrum Otel, bu yaz mutfağında Michelin yıldızlı şefleri konuk ediyor. İlk misafir, Madrid’deki 2 Michelin’li Paco Roncero Restaurante’nin sahibi ve şefi Paco Roncero’ydu. İspanyol şef “Trendlerden daha önemli olan şey, bulunduğunuz coğrafya ve onun size sundukları” diyor.
#Be Premium Bodrum Otel3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirMasterChef Kerem Bilginer kimdir, izleyenler tarafından merak konusu oldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de bu hafta kırmızı takım kaptanı Kerem Bilginer seçildi. Bu sezonun iddialı isimlerinden olan MasterChef Kerem'in hayatı kaptan olmasıyla dikkat çekti. Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği'nde lisans eğitimini tamamlayan Kerem, yıldır şef olarak çalışıyor. Michelin Yıldızı'na sahip bir restoranda çalışarak kariyerinde önemli başarı yakalayan yarışmacı şeflerden tam not alıyor. Peki, MasterChef Kerem kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Kerem Bilginer'in biyografisi ve hayatı.
#Masterchef Kerem KimdirBalık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı YıldırımÜlkemizdeki tüm fine dining (üst düzey mutfak) şefleri ona saygı ve hatta daha ötesinde hayranlık duyuyorlar. Çoğunun da yolu bir şekilde onun mutfağından geçmiş. Bu yaz yeni açtığı Ayla by Aret Sahakyan ile Bodrum’un uluslararası gastronomi destinasyonu olma yolculuğuna büyük katkısı olan Aret Şef’i gelin daha yakından tanıyalım..
#Ebru ErkeVietnam’ın kuzeyi ve güneyi arasında tıpkı bizde olduğu gibi müthiş bir iklim farkı var. Bu durum mutfağa da yansıyor. Mesela güney mutfağında sıcak iklim nedeniyle acı kullanımı daha fazla. Hem baharatlar hem de taze aromatik otlar bol kepçe seviliyor. Özellikle Michelin sonrası artık sadece sokak yemekleriyle anılmayan ülkenin geleneksel lezzetlerini keşfedelim...
#VietnamFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu Restaurantİstesek de istemesek de yaza veda ettik; olsun biz de sonbaharı partileyerek karşılarız. Artık bir klasik haline gelen Rooftop Festival’ın bugün 10’uncusu düzenleniyor. Katılımcılar öğleden itibaren tek bir biletle, İstanbul’un en popüler teraslarında sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenecek.
#İstanbulMasterChef Kerem Bilginer'in hayatı ve biyografisi, izleyenlerin dikkatini çekiyor. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef'te bu hafta eleme potasına Kerem girdi. Yarışmaya New York'tan katılan MasterChef Kerem, 8 yıldır şef olarak çalışıyor. Hazırladığı yemekler ile şeflerden tam not almayı başaran MasterCef Kerem, Michelin Yıldızı'na sahip bir restoranda çalışarak kariyerinde önemli başarı yakaladı. Peki, MasterChef Kerem kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Kerem Bilginer'in hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Kerem KimdirBodrum’da her yer kan ağlarken onlarda yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Aile işletmesi sıcaklığını profesyonel mutfak ve servisle çok başarılı bir şekilde birleştiriyorlar. Bu başarı geçen yıl Michelin tarafından da tescillendi. Gelin Orkide Balık’ın başarısının ardındaki perdeyi biraz aralayalım bugün...
#BodrumAntalya’daki 7 Mehmet’in başarısının arkasında birkaç neden var. Güçlü bir eğitim, nadiren değişen bir kadro, kullanılacak malzemenin en iyisini alma gayreti, titizlik ve devamlı kendini aşma arzusu. Bir önemli unsur da oldukça genç olan Mehmet Bey’in stil ve kişiliği.
#AntalyaTürk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor. Ama Türk mutfağını yansıtan klas mekân sayısı çok az. İşte bu noktada Seraf Vadi devreye giriyor...
#Vedat MilorFranckelie Laloum, Jean Philippe Borro ve Julien Lefebvre gibi ünlü şefler yaz boyunca Antalya’da lezzet tutkunlarıyla buluştu. Bugün ve yarın da iki yıldızlı Fransız şef Michel Portos ve ‘Evdeki Şef’ temasıyla menülerini misafirlerinin mutfağına girerek sunan Michelin yıldızlı şef Gregory Mirer gastronomi meraklılarıyla bir araya gelecek.
#GastronomiUzun süredir beni takip edenlerin aklına gelmiştir ‘Neden bu adam hep İspanya veya Japonya gibi ülkelerin deniz ürünleri lokantalarını ve oralarda yediklerini ballandıra ballandıra anlatıyor’ diye. ‘Bizi beğenmiyor mu’ sorusunu soranlar da vardır. Cevabı belli aslında; biz denizleri tükettik gibi. İstisnalar hariç bu işi onlar kadar da iyi bilmiyoruz. Şimdi o istisnaların birinden bahsedeceğim...
#Deniz ÜrünleriYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#ÇeşmeEğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALL