dikkat edin haberleri sayfasında dikkat edin hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 24355 dikkat edin haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde 33 yaşındaki Erdem Durmaz, kullandığı otomobilin takla atması sonucu hayatını kaybetti. Kazayı haber alıp olay yerine gelen Tutku Durmaz’ın, aracın altında kalan ölen eşi için, "Canı yanmasın çıkartırken dikkat edin" diye bağırması yürek burktu. Kaza, Malkara İlçesi’ne bağlı Teteköy ile Yenidibek mahalleleri arasındaki yolda meydana geldi. Yenidibek Mahallesi’nde çiftçilik yapan evli ve 1 kız çocuğu babası Erdem Durmaz yönetimindeki 34 ZS 5124 plakalı otomobil, hızlı girdiği virajı alamayınca takla attı. Kazada, ters dönen aracın altında kalan Durmaz, olay yerinde hayatını kaybetti. Acı haberi alarak kaza yerine koşan eşi Tutku, annesi Zübeyde ve babası Nejat Durmaz sinir krizleri geçirdi. Eşi Erdem Durmaz’ın cesedini aracın altından çıkarmaya çalışanjandarma ekiplerine seslenen Tutku Durmaz, "Canı yanmasın çıkartırken dikkat edin" diye bağırdı. Durmaz’ın annesi Zübeyde Durmaz ise, "Canım oğlum bizi bırakıp da nereye gittin, biz şimdi napacağız?" diye gözyaşı döktü. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Erdem Durmaz’ın cesedi Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
#Tekirdağ‘Yankılar: Şule Yüksel Şenler & Malcolm X’in Miraslarını Yaşatmak’ sergisinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlık binlerce yıllık tarihinde şuna defalarca kez şahitlik etmiştir. Haksızlığın karanlığı, hakikatin ışığını asla bastıramaz. Doğru, eninde sonunda bir yol bulur, bir mecra açar ve çağlayan bir ırmak misali gönüllere akar, kalpleri aydınlatır, engelleri aşar ve nihayet coğrafyaya yayılır" dedi. Erdoğan, konuşmasının devamında ise "Aziz milletimizin de güçlü desteği sayesinde başörtüsü yasağı başta olmak üzere en zorlu engelleri, en çetin badireleri aşmayı hamdolsun başardık." ifadelerine de yer verdi.
#Recep Tayyip ErdoğanKış aylarının en çok sevilen içeceklerinden biri olan salep, sıcak, kıvamlı ve nefis lezzetiyle öne çıkar. Gerçek salep, yalnızca süt, toz salep ve şekerle yapılır. Hazırlanışı zahmetsiz, sonucu her zaman iç ısıtan bir kış lezzeti olur. İşte, evde mis gibi kokan ve kıvamı tam tutan salep tarifi ve püf noktaları...
#Salep TarifiTavuk suyu özellikle kış aylarında vücut direncini artıran, hastalıklara karşı destekleyici bir besindir. İçerdiği protein, kolajen ve mineraller sayesinde yapılan yemeklere hem sağlık hem de lezzet kazandırır. Çorbadan pilava, sebze yemeklerinden soslara kadar birçok tarifte kullanabileceğiniz ev yapımı tavuk suyu, doğal lezzetiyle yemeklerinizde fark yaratır.
#Tavuk SuyuLebeniye çorbası, nohut, pirinç ve köftenin bir araya geldiği lezzetli ve doyurucu bir çorbadır. Yoğurtla hazırlanan terbiyesiyle hem hafif hem de sıcak bir lezzet sunar. Doğru oran ve pişirme sırasıyla hazırlandığında özellikle kış aylarında sofralarda sevilen, iç ısıtan bir seçenek olur. İşte, kıvamı tam tutan lebeniye çorbasının püf noktaları ve tarifi...
#Lebeniye Çorbası TarifiYoğurt probiyotik özelliği ile en sağlıklı besinler arasında. Çorbalarla ve yemeklerin yanında tercih edildiği gibi tek başına da bol bol tüketiliyor. Yoğurdu hazır almak yerine evde de kolayca yapabilirsiniz. Birkaç püf noktasına dikkat ederek kıvamı tam yerinde yoğurt mayalayabilirsiniz. İşte, yoğurt mayalamak için püf noktaları ve tarifi...
#Evde Yoğurt MayalamaSpor sonrasında kasların toparlanması için en önemli destek, doğru besin kombinasyonudur. Yağsız protein, kompleks karbonhidrat ve doğal mineraller bir araya geldiğinde vücudun yenilenme süreci hızlanır. İşte kas onarımını destekleyen, dengeli ve besleyici bir menü: Tavuk bonfile, siyah pirinç pilavı ve yoğurtlu sebze garnitürü.
#Spor Sonrası BeslenmeYemekte fark yaratmanın en basit yolu, tuzu çok iyi tanımaktan geçer. Her tuzun tadı, etkisi ve yemeğe kattığı lezzet farklıdır. Hangi tuzun nasıl kullanılacağını, ne kadar ekleneceğini ve fazla tuzun nasıl dengeleneceğine birlikte bakalım. İşte, tuz ile ilgili bilmeniz gerekenler...
#TuzTürk mutfağının geleneksel tatlılarından baklavayı siz de evde ustalar gibi pişirebilirsiniz. Kat kat açılan incecik yufkası ve çıtır tadıyla çok sevilen baklavanın; şerbetinin kıvamı, yufkasının inceliği ve tereyağının lezzetiyle oldukça önemli. İçi hamurlaşmadan, taş fırında pişmiş gibi baklava yapmak için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli. İşte baklava tarifi ve lezzet püf noktaları…
#Baklava TarifiYılın son Merkür retrosu başladı. Bu süreçte ne dediğimize dikkat etmemiz gerekiyor, yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir. Yeni işe, yeni bir ilişkiye ya da eğitime başlamak için zaman uygun değil. İptallere ve bozulan planlara hazırlıklı olmakta fayda var.
#Dinçer GünerKarides pişirirken doğru ısıyı ve pişirme süresini ayarlamak lezzeti belirleyen en kritik aşamadır. Fazla pişirme, etini lastik gibi yaparken kısa sürede yüksek ısıda pişirme tam tersi bir yumuşaklık sağlar. Karides; ızgara, tava, güveç ve haşlama yöntemlerinde lezzet olarak farklı sonuçlar verir. İşte, kolay karides pişirme yöntemleri ve lezzet püf noktaları...
#Karides PişirmeBuzdolabınızı açtığınızda üzerinde hafif küf lekeleri olan bir peynir parçasını ya da kavanozun kenarlarında küf oluşmuş salçayı atmak yerine küflü kısmını sıyırıp kalanını kullanmak hepimize daha cazip geliyor. “Nasıl olsa küflü kısmını attım” diye gönlümüz rahat tüketebiliyoruz ama bu durum sandığımızdan daha ciddi sorunlara neden olabiliyor.
#SağlıkKıvamı tutmayan ya da kesilen sütlü tatlılar, mutfakta en büyük hayal kırıklıklarından biri olur. Oysa ısıyı ayarlayıp karışımı doğru şekilde pişirir ve soğutursanız, her tatlı kusursuz bir sonuç verir. Siz de evde pastaneden alınmış gibi sütlü tatlılar hazırlamak istiyorsanız, bu hatalara yapmamaya dikkat edin.
#Sütlü Tatlı TarifleriKazandibi, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biri. Üstündeki ince karamel tabakasıyla, hafif yanık aroması nefis bir şekilde buluşup ortaya harika bir lezzet çıkarır. Ancak kıvamlı bir kazandibi pişirmek için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunur. Bu tüyolara dikkat ederek siz de evinizde kolaylıkla kazandibi pişirebilirsiniz. İşte, kazandibi pişirmenin püf noktaları ve tarifi...
#Kazandibi TarifiFırında çatlamayan, lezzetli bir cheesecake hazırlamak sandığınız kadar zor değil. Cheesecake yaparken kıvamı tutturmak kadar pişirme süresi ve ısı dengesi de oldukça önemli. Birkaç püf noktasına dikkat ederek evde pastaneden alınmış gibi harika cheesecake'ler yapabilirsiniz. İşte, cheesecake püf noktaları ve limonlu cheesecake tarifi...
#Cheesecake TarifiRisotto, pirincin suyu yavaş yavaş çekerek kendi kıvamını bulduğu, İtalyan mutfağının çok lezzetli ve özgün yemeklerinden biri. Kıvamı yerinde bir risotto, yoğunluğu ve parlaklığıyla dikkat çeker. Pirinç, pişirme sürecinde nişastasını bırakarak kremamsı bir yapı oluşturur. Her kaşıkta pirincin kendine özgü tadı hissedilir.
#Risotto TarifiKat kat açılan el açması börekler, ustalığınızla şekilleniyor...Birkaç püf noktasına dikkat ederek, çıtır kenarlarıyla fark yaratan el açması börekler hazırlamanız aslında çok kolay. İncecik açılan hamur yufkalarının arasına sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek birbirinden lezzetli, kıyır kıyır el açması börekler pişirebilirsiniz. İşte el açması ıspanaklı börek tarifi ve püf noktaları…
#El Açması BörekPoşe yumurta, puf puf yumurta beyazı ve akışkan yumurta sarısıyla kahvaltı sofralarının en nefis lezzetlerinden biri. Yoğurtla, avokadoyla, ekmek üzeri, Hollandez sosla... Çeşit çeşit tatlarla servis edebileceğiniz, kusursuz poşe yumurta pişirmenin püf noktaları ve tarifi...
#Poşe Yumurta TarifiKarnabahar turşusu, kış aylarında sofralara hem lezzet hem de renk katar. Doğru oranda tuz ve sirke kullandığınızda uzun süre tazeliğini korur. Siz de evde kolaylıkla çıtır çıtır, lezzetli bir karnabahar turşusu hazırlayabilirsiniz. İşte karnabahar turşusu tarifi ve püf noktaları...
#Karnabahar Turşusu TarifiKasım, balık mevsiminin en bereketli aylarından biri. Havanın serinlemesiyle birlikte deniz suyu soğur, balıkların yağı artar ve lezzeti doruğa çıkar. Bu dönemde özellikle Karadeniz ve Marmara kıyılarında taze, yağlı ve omega-3 zengini balıkları bulmak kolaylaşır. İşte, kasım ayında tüketebileceğiniz en lezzetli mevsim balıkları... Ayrıca kasım ayının yıldızı istavritle yapabileceğiniz nefis bir istavrit tava tarifi...
#Kasım Ayı Balıklarıİncir uyutması, kuru incirin doğal şekeriyle hazırlanıyor. Hem probiyotik özelliğiyle hem de rafine şekersiz oluşuyla sağlıklı tatlılar arasında yer alıyor. Sadece iki malzemeyle yapılan incir uyutması, özellikle kış aylarında hafif ama besleyici bir tatlı alternatifi sunuyor. İşte, adım adım incir uyutması tarifi ve püf noktaları…
#İncir Uyutması TarifiTam mantar mevsimindeyiz, sonbahar yağmurları mantarları besledi, büyüttü. Boy boy, çeşit çeşit... Doğanın en güzel hediyelerinden biri mantar. Sonbaharın bereketini, güzelliğini sofralarımıza taşır. Çıntar (kanlıca) fırında, istiridye çorbada, sığırdili mantarı makarnada... Şef Müge Ergül, birbirinden lezzetli reçetelerini paylaşıp mantar temizliğine dair püf noktaları verdi.
#Melis YılmazNatalie Grabow, alışkın olduğumuz 80'liklere pek benzemiyor. Bir kere kendini çok daha genç hissediyor. Üstelik torunu yaşındaki sporcuların katılmaya bile cesaret edemediği, dünyanın en zor yarışlarından Ironman'de rekor kıracak kadar da dinç bir insan. Peki Grabow'un bu yaşta böyle sağlıklı ve zinde olmasının sırrı ne?
#SağlıkŞırdan dolması, Adana deyince kebaptan sonra akla gelen ilk meşhur lezzetlerden... Özellikle sakatat sevenlerin vazgeçemediği yemeklerden biri olan şırdan dolması, dikkatli bir temizlik ve doğru pişirme süreciyle hazırlandığında tadı nefis oluyor. Lezzetli pirinç harcı ve baharatların birleşimiyle, Adana usulü şırdan dolması yapmanın püf noktaları ve tarifi...
#Şırdan DolmasıArnavut ciğeri, hem kısa sürede hazırlanması hem de lezzeti nedeniyle mutfaklarımızda sıkça tercih ediliyor. Birkaç püf noktasına dikkat ederek lokantalarda yediğiniz gibi Arnavut ciğeri pişirebilirsiniz. Yanına sumaklı soğan ve kızarmış patates ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz. İşte, tam lezzetinde Arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları ve tarifi.
#Arnavut Ciğeri TarifiTarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş yapan firmalar listesi her geçen gün biraz daha uzuyor. Hileli ürün nedeniyle defalarca listede yer alan ama inatla hileli ürün piyasaya süren firmalardan sonra şimdi de etiketteki içeriği ürüne koymayan ya da sağlığa zararlı üretim yapmaktan geri durmayan firmalar gündemde.
#Sağlık
























