Baş Ağrısı Çeşitleri
Toplam 97 haberi bulunmuştur.
Baş Ağrısı Çeşitleri Haberleri
Gerilim tipi baş ağrısı kadınlarda daha sık görülüyor
“Gerilim tipi baş ağrısı, en sık görülen baş ağrısı tipidir” diyen Prof. Dr. Turan Uslu, gerilim tipi baş ağrısı nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Sabahları görülen baş ağrısına dikkat!
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, toplumun neredeyse yüzde 80’ini ilgilendiren baş ağrıları ve nedenleri hakkında önemli bilgiler verdi.
Karanlık ortam baş ağrısına iyi geliyor
Stres ve uykusuzluk ağrıyı tetikleyen nedenlerden...
D vitamini eksikliği nasıl giderilir? İşte D vitamini bulunan besinler
D vitamini, bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir role sahip. Hastalığa neden olan virüs ve bakterileri engellemeye yardımcı olur. Ayrıca kemik sağlığının korunmasında da oldukça etkili. Eksikliğinde de bazı sorunlara yol açabilir. Peki D vitamini eksikliği nasıl giderilir? İşte D vitamini bulunan besinler
Pandemide baş ağrısı şikayetleri iki kat arttı
Prof. Dr. Zülfikar Arlıer, son dönemde koronavirüs gibi belirli bir hastalığa bağlı olarak gelişen ikincil baş ağrılarında pandemi dönemiyle birlikte artış yaşandığını belirtti.
Cincile Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Cincile Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri
Mantarlar bitkisel besinler arasında oldukça sağlıklı besinlerden birisidir. Özellikle et ile neredeyse eş değer protein içermesi bakımından oldukça faydalı besinler arasında yer almaktadır. Mantarlar kendi içlerinde pek çok türe ayrılmaktadır. Bunlardan birisi cincile mantarlarıdır. Peki cincile mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Cincile mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Ne zaman, neyle, ne kadar vitamin?
Pandemi nedeniyle bağışıklık sistemimiz konusunda çok dikkatliyiz. Ancak hangisi ne işe yarıyor veya ne kadarı bizi nasıl koruyor diye araştırmadan her takviyeyi almak da sağlığı tehdit ediyor. Uzmanlar takviyelerin hekim kontrolünde ve yeterli dozda kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.
B12 eksikliği başta unutturuyor sonra vücudu bitiriyor! Bu belirtilere dikkat, sizde de varsa...
Son yıllarda herkesin sıklıkla şikayet ettiği sağlık problemlerinin başında B12 vitamini eksikliği geliyor. Dengesiz ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak görülen B12 vitamin eksikliği; unutkanlık, yorgunluk, halsizlik, üşüme, dikkat eksikliği gibi pek çok soruna yol açar. Peki, B12 eksikliği neden olur, belirtileri nelerdir, B12 eksikliği nasıl tedavi edilir? Detayları uzmanlardan öğrenelim.
Arka Arkaya felç (inme) geçirme nedir?
Gündemdeki haberlerin ardından internette aranan konular arasında yer alan arka arkaya felç geçirmek (inme) sebepleri merak ediliyor. Beyin damarlarının aniden tıkanması yada yırtılması neticesinde beynin hasar alması ve ortaya çıkan belirtilerin 24 saat ya da daha uzun sürmesine inme denilir. 24 saatten kısa sürede düzelen durumlar için geçici iskemik atak (GIA) denilir. Geçici iskemik atak yaşandığında belirtiler geçici olsa da tıpkı kalp anjinası sonrası kalp krizinin gelmesi gibi geçici belirtilerin ardından ağır bir felç durumu oluşabilir. Geçici iskemik atak (GİA) geçiren insanların %5-10'u 1 ay, %15-20'si 1 yıl içinde büyük bir inme geçirmektedir.
Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüs aşısının ilk yan etkilerini anlattı
Ankara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
Koronavirüs aşısının ilk yan etkileri neler? Aşı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz anlattı
Ankara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
Kuvars kristali nedir ne işe yarar? Kuvars kristali yararları nelerdir?
Kuvars kristali veya kuvars taşı, tedavi edici özelliklere sahip olan özel bir taştır. İnşaat sektöründen, tıbba kadar çok geniş bir alanda kullanılan kuvars kristali, pek çok faydası ile bilinmektedir. Peki, Kuvars kristali nedir ne işe yarar ve Kuvars kristali yararları nelerdir? İşte, kuvars kristali hakkında merak edilen bazı bilgiler
Kuvars Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Kuvars Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
Kuvars değerli taş grubundan olup, çok geniş bir kullanım alanı vardır. Eski çağlarda sihir yapmakta kullanılan bu taş günümüzde tedavi amacı dışında sanayi ve inşaat sektöründe de kullanılıyor. Birçok çeşidi olan kuvarsın ne olduğunu, özelliklerini ve faydalarını derledik.
Kovid'de En Çok Bu Şikayet Görülüyormuş
Türk bilim insanları, Kovid-19'lu hastalarda nörolojik semptomların değerlendirildiği dünyadaki ilk "prospektif" (eş zamanlı hastaları inceleme) klinik çalışmasına imza attı.
Kan kanseri (Lösemi) belirtileri nelerdir? Löseminin tedavisi mümkün müdür?
Lösemiler, vücuttaki kan üretim sistemini (lenfatik sistem ve kemik iliği) etkileyen kanserlerdir. Lösemiler akut veya kronik olarak (mikroskoptaki görünüşlerine göre alt gruplara ayrılırlar) ve tümörün yayılım ve gelişim özelliklerine göre sınıflandırılırlar. Peki, kan kanseri (Lösemi) belirtileri nelerdir? Löseminin tedavisi mümkün müdür?
Karın ağrısına ne iyi gelir? Karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısı nedenleri
Karın ağrısı çok sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Sebepleri mevsimsel veya fiziksel olabilen karın ağrısı, basit bir sorun gibi görünse de kimi zaman ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Peki, karın ağrısına ne iyi gelir? Karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısı nedenleri
Sağlıklı Bir Kahvaltıda Bunlara Dikkat Edin!
Son günlerde sıkça gündeme gelen bir tartışma konusu olsa da sabah kahvaltısı hala günün en önemli öğünü olarak kabul ediliyor. Çünkü akşam yemeğinin ardından gece boyunca 8 ila 12 saat aç kalan metabolizmayı canlandırmak için kahvaltı yapmak gerekiyor. Ayrıca kahvaltı, gün içinde fazladan kalori alımının önüne geçerken beyin için lazım olan glikozun sağlanması bakımından da önemli bir öğün.
Sinüzite ne iyi gelir, sinüzit nasıl geçer? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Her mevsimde görülse de en çok kış aylarında ortaya çıkan ve genellikle burun- geniz akıntısı ile kendisini belli eden sinüzit, tedavi edilmediği takdirde kişilerin günlük yaşam kalitesini düşürüyor. Sinüs boşluklarının iltihaplanması olarak tanımlanan sinüzite evde uygulayacağınız bazı yöntemler iyi gelebilir. Peki, sinüzite ne iyi gelir, sinüzit nasıl geçer? İşte, sinüzit hastalığı ve tedavisi hakkında detaylar.
Nezle nasıl geçer? Nezleye ne iyi gelir? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Kış aylarında yoğunlukla olmak üzere yılın her dönemi görülebilen nezle, alerjik, kısa süreli ve kronik olarak çeşitlenebilmektedir. Nezleye iyi gelebilecek pek çok yöntem bulunurken, bu rahatsızlığın neden olduğu ve nasıl geçtiği de karşılaşan kişiler için önemli konular arasında yer alıyor. Peki, nezle nasıl geçer ve nezleye ne iyi gelir? İşte, nezleye iyi gelebilecek yöntemler
Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Farenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir
Migrene ne iyi gelir? Migren nasıl geçer? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Migren ağrılarına ne iyi gelir sorusu, katlanılamaz ağrılarla başa çıkmaya çalışan pek çok kişinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Migren nasıl geçer ve Migren ağrılarına ne iyi gelir sorularına cevap arayan vatandaşlar, alternatif tıp dahil her türlü çözüm yöntemini merak ediyor. Peki, Migrene ne iyi gelir ve Migren nasıl geçer? İşte, o soruların cevabı
Başa Alınan Darbeler Şaşılığa Neden Oluyor
Çocuğunuzun gözlerinde bir farklılık gözlemliyor musunuz? Özellikle de bir gözü aşağı bir gözü ise daha farklı bir noktaya bakıyorsa şaşılık söz konusu olabilir. Bu durumda çocuğun gözlerinin düzelme şansının erken teşhise bağlı olduğunu vurgulayan Avrasya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, şaşılıkla ilgili önemli bilgiler veriyor.
Dizanteri nasıl bulaşır, Dizanteri nedir?
Sindirim sistemi hastalıklarından biri olan dizanteri, tarih boyunca en bulaşıcı hastalıklardan biridir. Özellikle çocuk ve bebeklerde son derece tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Peki Dizanteri nedir ve nasıl bulaşır?
Migren ataklarına karşı 10 etkili öneri
“Başım patlıyor, gözlerim oyuluyor… Başıma adeta çekiçle vuruyorlar… O kadar ağrıyor ki başımı duvarlara vurasım geliyor… Saçlarımı çekiyorum yine de geçmiyor… Bu ağrı hiç geçmeyecek galiba...” Bunlar ve benzerleri migren ağrısı yaşayan hastaların sıkça sarf ettikleri yakınmalar…
B12 hangi besinlerde bulunur, eksikliği nasıl anlaşılır?
Birçok insan sabah uyandığında bile kendini yorgun hissettiğinden, dikkatini toplayamamaktan ve sürekli vücudunda gelişen şikayetlerden yakınır. Bu durumu ortaya çıkaran bir sürü neden olabilir ancak çoğu zaman en temel sebeplerden biri olan B12 vitamini eksikliği atlanır. Vücut için çok gerekli bir vitamin olan B12 eksikliğinde ciddi sorunları beraberinde getirdiğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
B12 Hangi Besinlerde Yer Alır?
Birçok insan sabah uyandığında bile kendini yorgun hissettiğinden, dikkatini toplayamamaktan ve sürekli vücudunda gelişen şikayetlerden yakınır. Bu durumu ortaya çıkaran bir sürü neden olabilir ancak çoğu zaman en temel sebeplerden biri olan B12 vitamini eksikliği atlanır.İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Beyin Kanaması Hakkında Bilinmeyenler
Bir trafik kazası sonrası yaşanan beyin kanamalarına her ne kadar aşina olsak da bu sağlık problemi sadece travma sonrasında ortaya çıkmıyor. Doğuştan gelen birçok sebebe bağlı olarak da meydana gelen beyin kanamaları, erken yaşlarda da çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu, beyin kanaması hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
Grip ve nezleyi nasıl ayırt edeceğiz?
İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu “Nezle veya soğuk algınlığı; hapşırık, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük, yüz ve alın bölgesinde dolgunluk hissi gibi belirtilerle ortaya çıkar, genelde ateş görülmez. Grip ise daha ağır şikayet ve bulgularla seyreder, Ateş, şiddetli halsizlik, kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi şikayetler vardır” diyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu nezle ve gripten korunma yollarını anlattı.
Metabolizmanız Yeni Yıla Yorgun Girmesin
Yeni umutları beraberinde getiren yeni yıl güzel bir kutlamayı da hak ediyor. Diyetisyen Çağnur Özdemir Ertuğrul, yılbaşı gecesi yapacağınız bu kutlamanın ertesi gün kabusa dönüşmemesi için yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatıyor.
Mezeler ana yemeklerden daha kalorili olabilir!
Diyetisyen Çağnur Özdemir Ertuğrul, yılbaşı gecesi yapacağınız bu kutlamanın ertesi gün kabusa dönüşmemesi için yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Güne kaliteli ve yeterli bir kahvaltıyla başlamayı öneren Ertuğrul, yılbaşı gecesi ve ertesi gün için beslenmeye dair önemli ipuçları paylaşıyor.
Aralıklı açlık diyetleri işe yarıyor mu?
Aralıkla yapılan açlık diyetlerinin son yıllarda hız kazandığını belirten Ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez, uygulanması gereken yöntemleri ve yapılmaması gerekenleri anlatıyor.
Migren nedir? Migren belirtileri nelerdir
Migren yetişkin kadınlarda yüzde 25, yetişkin erkeklerde yüzde 8 oranında görülüyor. Genetik bir hastalık olan migren yaşam şeklinin değiştirilmesiyle önemli ölçüde kontrol edilebiliyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz migren hastalığının belirtileri, nedenleri ve migrenin tedavisi hakkında bilgi verdi.
190 öğrenci hastaneye kaldırıldı! Doktorlar acil koduyla geri çağırıldı
RİZEde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampusunda yedikleri öğlen yemeğinden zehirlenen 190 öğrenci hastanelerde tedavi altına alındı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, yemeklerden alınan numuneler tahlile gönderildi. Rize İl Sağlık Müdürlüğü 'Acil' koduyla doktor ve hemşireleri hastanelere görev başına çağırdı
Çok sayıda öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kampusu’nda öğlen yemeğinden yedikleri belirlenen 187 öğrenci rahatsızlanarak zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Orgazm Başınızı Ağrıtmasın!
Cinsel ilişki sırasında "orgazm baş ağrısı" yaşayanların sayısı oldukça fazladır. Baş ağrısı; ilişki sırasında ya da orgazm ile ortaya çıkabilir!
Enerjide ‘kombin’ dönemi
ENERJİ üretimi kaynakları çoğaldıkça, yenilenebilir gibi kesik kesik üretim yapan projelerin oranı arttıkça, teknoloji ve dijital sistemler gelişmeye devam ettikçe, enerjiyi kullanmanın ve depolamanın da yeni yöntemleri gelişiyor.
Deri yaşlanması nedir? Yaşlanmada neler etkilidir?
Yaşlanmanın en erken belirtileri deride kendini gösteriyor.