Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
    • ANASAYFA
    • BORSA
    • DÖVİZ
    • ALTIN
    • VİOP&VARANT
    • ANALİZ
    • KOBİ
    • KRİPTO PARALAR
  • SPOR ARENA
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • CANLI SKOR
  • KELEBEK
    • ANASAYFA
    • EKRANDA
    • HAYAT
    • SEYAHAT
    • STİL
    • MUCİZE LEZZETLER
    • SAĞLIK
  • YAŞAM
    • ANASAYFA
    • CUMARTESİ
    • PAZAR
    • LEZZETLİ HAYAT
    • ÇOCUKLA HAYAT
    • SEYAHAT
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • ASTROLOJİ
  • TÜMÜ
    • EKONOMİ
    • TV REHBERİ
    • MAHMURE
    • HÜRRİYET AİLE
    • VİDEO
    • ASTROLOJİ
    • HESAPLAMA ARAÇLARI
    • BULMACA
    • EN İYİ ON
    • CUMA
    • LEZİZZ
    • TEKNOLOJİ
    • FOTO GALERİ
    • RAMAZAN
    • KİTAP SANAT
    • HAVA DURUMU
    • AVRUPA
    • EĞİTİM
    • HÜRRİYET İK
    • SON DAKİKA
    • YEREL HABERLER
    • BİZE ULAŞIN
    • VERİ POLİTİKASI
    • ENERJİ POLİTİKASI
    • KÜNYE
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
son dakika haberler
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA SPOR ARENA KELEBEK YAŞAM YAZARLAR RESMİ İLANLAR SON DAKİKA
GİRİŞ
HABERLERMahmure HaberleriSağlıklı Yaşam HaberleriBeslenme Önerileri Haberleri

Sarımsağın 7 Şaşırtıcı Faydası

Güncelleme Tarihi: Mart 07, 2018 12:50

#Besin#Besinler#Besinlerin Faydaları
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 09:21

.

1/8Sarımsak, en yaygın kullanılan şifalı bitkilerden birisidir. Peki, sarımsağın faydaları nelerdir Sütle tüketildiğinde ne olur Sarımsak nasıl tüketilmelidir Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın en doğru kullanımını ve faydalarını anlattı...

Sarımsak, en yaygın kullanılan şifalı bitkilerden birisidir. Peki, sarımsağın faydaları nelerdir? Sütle tüketildiğinde ne olur? Sarımsak nasıl tüketilmelidir? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın en doğru kullanımını ve faydalarını anlattı...

Kaynak Fotoğraflar: Google Yeniden Kullanım

2/8KANSERİ ÖNLER

KANSERİ ÖNLER

Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş. Çin populasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya azalmış.

BAKMADAN GEÇME!

3/8KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR

Klinik bir çalışmada, Metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlanmış. Ayrıca sarımsak alan grupta düşük trigliserid ve total kolesterol seviyeleri varmış.

4/8BESİN ZEHİRLENMELERİNE KARŞI SAVAŞIR

BESİN ZEHİRLENMELERİNE KARŞI SAVAŞIR

Bilim adamları besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan Campylobacter jejuni bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın yüz kat daha etkili olduğunu saptamışlardır.

BAKMADAN GEÇME!

5/8KALP ÜZERİNDE SAYISIZ OLUMLU ETKİSİ VARDIR

KALP ÜZERİNDE SAYISIZ OLUMLU ETKİSİ VARDIR

Kuru veya toz sarımsak yerine sevilen yemeklerde taze olarak kullanılmalıdır. Ezildiğinde hidrojen sülfit açığa çıkar bu da sağlıklı kan basıncı seviyelerini destekler ve kalp üzerinde sayısız olumlu etkisi vardır.

6/8ARTİRİTİ ÖNLER

ARTİRİTİ ÖNLER

Araştırmacılar allium sebzelerinden (soğan, sarımsak, pırasa ) yüksek bir diyet tüketen kadınlarda kalça artiritinin görülme oranı daha az olduğunu saptamış. Bu sebzelerde bulunan dialil disülfür denilen bileşik eklemlerde kıkırdak yıkımını büyük oranda engelliyor.

BAKMADAN GEÇME!

7/8AĞIZ KOKUSUNU AZALTIR

AĞIZ KOKUSUNU AZALTIR

Sarımsak kötü kokusundan ötürü çiğ yenmez bu diyorsanız; yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığı bulunmuş.

8/8Hidrojen sülfit oluşumunu engeller

Hidrojen sülfit oluşumunu engeller

Tadını seviyorsak pişmiş yemeklere koymak yerine çiğ tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Besin#Besinler#Besinlerin Faydaları

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.