Sarımsağın 7 Şaşırtıcı Faydası
.
Sarımsak, en yaygın kullanılan şifalı bitkilerden birisidir. Peki, sarımsağın faydaları nelerdir? Sütle tüketildiğinde ne olur? Sarımsak nasıl tüketilmelidir? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın en doğru kullanımını ve faydalarını anlattı...
Kaynak Fotoğraflar: Google Yeniden Kullanım
KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR
Klinik bir çalışmada, Metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlanmış. Ayrıca sarımsak alan grupta düşük trigliserid ve total kolesterol seviyeleri varmış.
KALP ÜZERİNDE SAYISIZ OLUMLU ETKİSİ VARDIR
Kuru veya toz sarımsak yerine sevilen yemeklerde taze olarak kullanılmalıdır. Ezildiğinde hidrojen sülfit açığa çıkar bu da sağlıklı kan basıncı seviyelerini destekler ve kalp üzerinde sayısız olumlu etkisi vardır.
AĞIZ KOKUSUNU AZALTIR
Sarımsak kötü kokusundan ötürü çiğ yenmez bu diyorsanız; yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığı bulunmuş.