Derya Jerdev
Lezizz YazarıDerya Jerdev
Yeditepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu ama gönlü hep yemekte olduğu için o tarafa yöneldi. Mutfak Sanatları Akademisi’nde katıldığı atölyelerle kendini geliştirdiği dönemde aşçılığı meslek olarak yapmaya karar verdi. Profesyonel aşçılık eğitimini de MSA’da aldı. Hobi olarak yemek fotoğrafçılığı ile de uğraşıyor.

Tüm Yazıları


Bu pasta yılbaşında evinize uğur getirecek

Bu pasta yılbaşında evinize uğur getirecek

Kütük pasta Fransızların geleneksel yeni yıl pastasıdır. Pastanın odun şekli, Fransa ve bazı Avrupa ülkelerinde yılbaşı öncesi yakılan odunları sembolize eder. Yılbaşında odun yakma seremonisi uğur getirmesi için yapılırmış.

08.02.2020
Beyaz çikolatalı ve limonlu bir blondie'ye ne dersiniz?

Beyaz çikolatalı ve limonlu bir blondie'ye ne dersiniz?

Kim demiş brownie sadece bitter çikolata ile yapılır diye?

08.02.2020
Yeni yıla mis gibi bir kurabiyeyle girin

Yeni yıla mis gibi bir kurabiyeyle girin

Gingerbread olarak bilinen zencefil ve tarçın bombası hepimiz için bir yılbaşı sembolü olmuştur. Kısaca tarihçesine bakacak olursak eğer, söylentilere göre bu kurabiyenin tarifi 16'ncı asırda tahtta olan Kraliçe Elizabeth zamanına dayanıyor....

08.02.2020
Hafta sonunuza karamelize soğanlı armut marmelatı ile renk katın

Hafta sonunuza karamelize soğanlı armut marmelatı ile renk katın

Hafta sonu sofranızda bu lezzetli ve pek havalı atıştırmalığa yer ayırırsanız pişman olmayacaksınız.

08.02.2020
Herkesin konuştuğu cheesecake'in en leziz tarifi

Herkesin konuştuğu cheesecake'in en leziz tarifi

Ülkemizde son yılların en popüler tatlı olmayı başaran bu İspanya güzelinin tarifi aslında çok basit. Tek püf noktası fazla çırpmamaktır. Fazla çırpıldığı takdirde cheesecake söner.

08.02.2020
Füme somon mus ve mantar dolgulu bir profiterole ne dersiniz?

Füme somon mus ve mantar dolgulu bir profiterole ne dersiniz?

Merhaba, bundan sonra leziz ikramlık tariflerimle ben de Hürriyet Lezizz’de olacağım.

08.02.2020