Geriİncili Gastronomi Rehberi Somon balığı fırında nasıl pişirilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Somon balığı fırında nasıl pişirilir?

Somon balığı fırında nasıl pişirilir?

Hafif ve lezzetli bir balık tarifi için hazır mısınız? İşte ihtiyacınız olan bilgiler…

Malzemeler: 2 dilim somon filetosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 diş sarımsak, ezilmiş, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, Taze kekik veya fesleğen.

Yanında servis için: Dilimlenmiş limon, yeşillikler veya haşlanmış sebzeler.

Yapılışı: Fırınınızı 200°C ısıya ayarlayın ve önceden ısıtın. Somon filetolarınızı yıkayın ve kurulayın. Geniş bir kasede, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pul biber veya taze otlar eklemek isterseniz, bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Somon balığı fırında nasıl pişirilir

Somon dilimlerini hazırladığınız sosla, her iki tarafını da kaplayacak şekilde iyice marine edin. Eğer zamanınız varsa, somonları bu sosta birkaç saat buzdolabında bekletmek lezzetini artıracaktır. Somonları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine marine sosunun bir kısmını dökün. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresi somon dilimlerinin kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Somonlar pişerken üzerlerine kalan sosu ara ara gezdirerek kontrol edin.

Somon balığı fırında nasıl pişirilir

Somonlar kızarıp, üzerleri karamelize olup içi hafifçe pembemsi renkte olduğunda fırından çıkarın. Fırında somonunuzu dilimlenmiş limon, mevsim yeşillikleri veya haşlanmış sebzelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

False