GeriMutfak Tüyoları Sağlıklı ve lezzetli smoothie bowl yapmanın sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı ve lezzetli smoothie bowl yapmanın sırları

Sağlıklı ve lezzetli smoothie bowl yapmanın sırları

Son dönemlerde rengarenk görüntüsü ve doyurucu porsiyonuyla sağlıklı kahvaltıların vazgeçilmezi smoothie bowl. İşte smoothie bowl yapmanın püf noktaları...

Son dönemin en popüler sağlıklı atıştırmalıklarının başında kahvaltılar ve ara öğünler için oldukça uygun olan smoothie bowl'lar geliyor. Bu renkli lezzetin hazırlığı için birçok püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Doğru malzemeleri bir araya getiren bir smoothie bowl ile uzun süre hem zinde hem de tok kalmak mümkün.

İçerik görüntüden daha önemli

Smoothie bowl yapmak için kullanacağınız malzemelerin besin değeri açısından da dengeli olması gerekiyor. Şekerli olan meyveler ile birlikte süt, yoğurt veya kefir gibi proteinler ve kuruyemişler ile karışımınızı dengeleyebilirsiniz. Veganlar için ise badem sütü, tofu veya soya yoğurdu gibi seçenekler bulunuyor. Bu besinler aynı zamanda daha kıvamlı bir smoothie için de gerekli.

Baharatlar ile farklı lezzet aromaları

Tarçın, zencefil, muskat ve vanilya tohumu gibi baharatlar smoothie için oldukça uygun seçenekler. Ayrıca lezzetli smoothie bowl için bal ya da veganlar için agave şurubu tatlandırıcı olarak tavsiye ediliyor.

Kıvam artıran meyveleri seçin

Ananas, kavun, mango, şeftali ve avokado gibi meyveler smoothie kıvamı için oldukça ideal. Unutmayın smoothie çok sulu olmamalı.

Tohumsuz olmaz

Bitkisel protein desteği olarak smoothie'ye pek çok tohum da eklenebiliyor. Bunlar arasında susam, keten tohumu, ayçekirdeği ve chia tohumu yer alıyor.

SMOOTHIE'LERE MERAKLI OLANLAR İÇİN BİR DE VİDEOMUZ VAR

False