GeriMutfak Tüyoları Mutancana tarifi - Mutancana nasıl yapılır? Mutancana yemeğinin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutancana tarifi - Mutancana nasıl yapılır? Mutancana yemeğinin püf noktaları

Mutancana tarifi - Mutancana nasıl yapılır? Mutancana yemeğinin püf noktaları

Mutancana yemeğinin tarifi merak ediliyor. MasterChef’te yapılan yemekler arasında mutancana da yer alıyor. İzleyiciler programda gündeme gelmesinin ardından yemeğin püf noktalarını araştırmaya başladılar. Peki, mutancana nasıl yapılır?

Mutancana tarifinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Özellikle 15’inci ve 16’ncı yüzyıllarda Osmanlı saray mutfağında çok sık karşımıza çıkan nefis bir et yemeği olan mutancana, günümüzde “Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemek” olarak da biliniyor.

MUTANCANA MALZEMELERİ

300 gram kuzu kuşbaşı

1,5 yemek kaşığı tereyağı

10 adet arpacık soğan

1 tatlı kaşığı un

1 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı kuru üzüm

2-3 adet kuru kayısı

1 tatlı kaşığı bal

2 yemek kaşığı çiğ badem

2 adet kuru incir

Tuz

MUTANCANA TARİFİ

İlk olarak bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun ve kenara alın.

Tereyağının 1 yemek kaşığı kadarını tencerede eritip üzerine etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Sonrasında etlere arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.

Birkaç dakika sonra unu ekleyip unla da hafifçe kavurduktan sonra suyu ilave edip etleri yumuşamaya başlayana kadar pişirin.

Bu sırada kayısıları irice doğrayın.

Pişen ete, bal, kayısı, kuru üzüm ve tuz ekleyin.

5 dakika daha pişirdikten sonra bademleri de ilave edin.

Kapağını kapatıp etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Servis etmeye yakın inciri ince ince doğrayın.

Kalan tereyağını bir tavada eritip incirleri yağda çevirin.

Etleri meyvelerle birlikte servis tabağına alın.

Üzerine tereyağında kavrulmuş incir parçalarını da ekleyip servis edin. Afiyet olsun…

False