GeriMutfak Tüyoları MasterChef tuzda balık tarifi: Tuzda balık nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef tuzda balık tarifi: Tuzda balık nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

MasterChef tuzda balık tarifi: Tuzda balık nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

Tuzda balık tarifi, MasterChef yeni bölümü ile izleyiciler tarafından merak ediliyor. Balık lezzetinin yanı sıra sağlıklı olmasıyla da sofraların vazgeçilmezi. Balığı farklı şekilde pişirmek isterseniz bu tarife bir şans verebilirsiniz. Peki Tuzda balık nasıl yapılır? İşte tuzda balık tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Tuzda balık tarifi, farklı bir şeyler denemek isteyenler için güzel bir alternatif. Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balığı bir de bu yöntemle denemek isterseniz detayları sizin için derledik. İşte lezzetli tuzda balık tarifi ve yapımı...

TUZDA BALIK TARİFİ MALZEMELERİ

2 kilogram deniz levreği
3 adet yumurta beyazı
1 adet limon
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı kişniş tohumu
7-8 dal maydanoz
800 gram ince tuz

TUZDA BALIK NASIL YAPILIR?

İlk olarak yumurta beyazlarını derin bir kaseye alın ve koyu kıvama gelene kadar çırpın.

Ardından azar azar tuzu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.

Balığı bütün olarak yıkadıktan sonra suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla iç kısmı ile üzerini iyice kurulayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tuz karışımından az bir miktar ekleyip balığın boyutuna göre yayın.

Bütün balığı ince tuz katmanı üzerine yerleştirin. İç kısmına yıkayıp kuruladığınız maydanozları, defne yaprağı, tane karabiber, kişniş tohumu ve ince dilimlenmiş limon dilimlerini yerleştirin.

Kalan tuz karışımıyla balığın üzerini ve çevresini elinizle sıkıca bastırarak boşluk kalmayacak şekilde kaplayın.

Arzuya göre üzerine limon dilimleri yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Tuz katmanı hafif renk alıp sertleşince fırından çıkarın.

Tuz kabuğunu kırıp balığı çıkarın.

Çıkardığınız balığın deri kısmını ayırdıktan sonra servis edin.

Afiyet olsun...

False